Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Krimi
  • Dráma
  • Akčný
  • Rozprávka

Obľúbené filmy (10)

Čierna mačka, biely kocúr

Čierna mačka, biely kocúr (1998)

Môj absolútny rekord v počte videných repríz bez ujmy na zdraví. Túto vecičku milujem, na Dadana sa môžem pozerať do konca života bez toho, aby ma táto svojská figúrka omrzela. Kedykoľvek potrebujem filmom zlepšiť náladu, prví na rade sú „mačka a kocúr“. Keď nemám čas na celý snímok, nájdem si aspoň svadobnú scénu. To, čo tu predvádza Srdjan Todorović, je na mŕtvicu ... a na Oscara!

Amélia z Montmartru

Amélia z Montmartru (2001)

Nepatrím medzi romantické typy, ale Amelie ma dostala ... milá a originálna, mierne poetická haluz, v každej sekunde prevoňaná optimizmom a francúzskym šarmom. Dúfam, že altruizmus hlavnej hrdinky je všeobecne nákazlivý a že nie som jediná, ktorá má po opätovnom zhliadnutí tohto dielka chuť rozdávať mince a prevádzať slepcov cez cestu :-)

Zahraj to znova, Sam

Zahraj to znova, Sam (1972)

Na film som narazila náhodou v TV, bolo to vtedy, keď sme sa s Woodym ešte len zoznamovali. Skvostne som sa bavila a nechápala, ako vôbec môže niekto natočiť niečo tak brilantné (druhá fáza údivu nastala pri zistení, že to Woody vlastne nerežíroval). Chémia medzi krásnou Diane a večne nervóznym smoliarskym Woodym je priam nadpozemská. Toto dielo zostane v mojej súkromnej TOP 10 navždy. Luxus :-) Allan: I wonder if she actually had an orgasm in the two years we were married, or did she fake it that night?

Prekliatie žltozeleného škorpióna

Prekliatie žltozeleného škorpióna (2001)

Píše sa rok 2002 a ja mám v poloprázdnom kine prvé rande s Woodym. Snaží sa na mňa urobiť dojem príjemnou komédiou prešpikovanou kopou inteligentných hlášok, na ktorých sa (na rozdiel od niektorých iných návštevníkov) skvele bavím. Nie je to síce krásavec, ale má esprit a je s ním sranda. Chcem ho vidieť znova. Píše sa rok 2011. Stretli sme sa doteraz vyše 30x a mali už aj vydarenejšie schôdzky, než bola tá prvá. Napriek tomu má žltozelený škorpión 5 hviezd navždy, pretože ma doviedol k láske na celý život. Hypnotické kúzlo trvá...

Annie Hall

Annie Hall (1977)

Tí dvaja v tom filme nehrali, oni ho žili.

Darebáčkovia

Darebáčkovia (2000)

Čaro nechceného vo výbornej Woodyho komédii. Podvodníček drobného kalibru chce urobiť životný kšeft s vylúpením banky, aby napokon neuveriteľne zbohatla jeho žena na sušienkach, ktoré pečie len preto, aby odvrátila pozornosť od činnosti party "inteligentov" na čele so svojím manželom, ktorým lúpež - ako inak? - nevyjde. Peniaze však ochladia ich vzájomný vzťah, pretože Ray by rád zostal tým, kým bol, ale jeho polovička sa zatúži včleniť do high society, kam síce patrí finančne, ale rozhodne nie noblesou a vkusom. Svoj handicap chce dohnať, a tak sa učí cudzie slová podľa slovníka a najme si fešného Davida, aby jej pomohol dostať sa na vyšší vedomostný a kultúrny level. To sa samozrejme nezaobíde bez množstva komických situácií, na ktorých som sa výborne pobavila. Michael Rapaport ako nasprostatý zlodejíček a neskorší marketingový expert sušienkového gigangtu síce nemá veľa priestoru, ale jeho účinkovanie patrí k najzábavnejším momentom filmu. Tracey Ullman je skvelá, a Woody - tradične. Plný počet. Ray: Remember my nickname in the joint? Benny: The Brain? Ray: The Brain. That's what the guys used to call me right? Benny: But, Ray, that was sarcastic!

Září

Září (1987)

Film odohrávajúci sa na vidieku a navyše vážny? Podľa tejto charakteristiky by som to veru netipovala na Woodyho Allena, u ktorého milujem najmä jeho iskrivý inteligentný humor (ktorý tu takmer úplne abstentuje, zasmiala som sa dohromady iba 2-3x). Napriek tomu som si September obľúbila a už viackrát som si dopriala pohľad na nádherný štýlový interiér a vychutnala som si herecký koncert neveľkého množstva postáv, ktoré majú svoje životné šťastie zakalené väčšími či menšími traumami a nezdarmi. Mia a Dianne sú výborné ako vždy vo Woodyho dielach, ale tu ich s prehľadom zatieni Elaine Stritch. Krása. Ale musí na ňu byť nálada a správne rozpoloženie. Diane: The Richmonds are flooded, electricity's gone off. God is testing us and I for one am gonna be prepared. Where's the vodka?

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Z toho, čo som zatiaľ od Lyncha videla, bol pre mňa Mulholland Drive to najlepšie a najľahšie dekódovateľné dielo. Prebudenie do reality býva kruté a na nezvratnosti niektorých našich životných rozhodnutí nič nezmení to, že ich vo sne chceme vziať späť. Pri každom ďalšom zhliadnutí (ktorých bolo doteraz 5) si tam nájdem niečo nové. Úžasný film, aj vďaka Naomi, a najmä Laure. V dobe natáčania bola snáď najkrajšou ženou v galaxii. Súkromná TOP 10 :-)

Ovládací panel
2 body