Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma

Obľúbení režiséri (10)

John Carpenter

Natočil množstvo kvalitných, v dnešnej dobe už kultových hororov. Má špecifické nadčasové nápady, ktoré dokázal na striebornom plátne výborne zužitkovať. Hoci v posledných rokoch sa mu až tak nedarí, určite ešte nehádže flintu do žita.

Quentin Tarantino

Šialenec a génius zároveň... Jeho filmy sú diváckou obcou nesmierne očakávané a stávajú sa kultovými ešte predtým, než padne prvá klapka natáčania...

David Cronenberg

Aj keď už v posledných rokoch horory moc netočí (zato točí výborné krimi drámy), žánroví fanúšikovia na neho určite nezabudli. Dokázal namiešať ingrediencie hororu a sci-fi v lahodne konzumovateľnom a nenásilnom pomere.

George A. Romero

Tento chlapík s príznačnou prezývkou Grandfather of the Zombie.v roku 1968 pre horor "znovuobjavil" už pomaly zabudnutých zombíkov a jeho zombie trilógia (1968 - 1985) je vrcholom tohto skvelého subžánru.

Dario Argento

Taliansky kráľ bizarných hororových a giallo snímiek mal a stále má či už ako režisér, scenárista alebo producent prsty v úctihodnom množstve hororovej produkcie. Nebyť jeho, mnoho dnes už legendárnych filmov by určite neexistovalo.

Neil Marshall

Nádejný a režisérsky stále mladý Brit má zaujímavý oldschoolový štýl a obrovský potenciál. Zatiaľ natočil iba štyri celovečerné filmy a všetky ma dokázali zaujať.

Brian Yuzna

Fanúšik tvorby H. P. Lovecrafta a ortodoxne hororový filmár, ktorému nechýba zmysel pre humor a žánrový nadhľad (čo je častokrát vidieť na odľahčenosti jeho tvorby) a hoci mnohé jeho kúsky boli kritikou roznesené, naďalej vytrvalo pokračuje vo svojej hororovej misii.

Mario Bava

Skutočný kráľ talianskeho hororu, ktorý majstrovsky zvládal všetky dobové žánrové finesy. Najviac mu sedel gotický horor a giallo, teda subžáner, za ktorého vznikom vlastne stojí.

John Sturges

Z môjho pohľadu ideálny westernový režisér, ktorého tvorba z prelomu 50. a 60. rokov dokonale stelesňuje to, čo mám na tomto žánri najradšej.

Johannes Roberts

Ortodoxne hororový režisér a pre mňa osobne najväčší žánrový talent dekády po roku 2010. Pokiaľ mal k dispozícii aspoň aký-taký rozpočet, tak neskazil nič na čo siahol a dokázal aj z naoko tuctových námetov vytĺcť maximum. Bude zaujímavé sledovať jeho filmárske kroky v nasledujúcich rokoch.

Ovládací panel
92. naj používateľ Slovensko
53 bodov