Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Dráma
  • Animovaný

Posledné recenzie (457)

plagát

Blbý a blbší sú späť (2014) 

Spokojnosť. Keďže jednotku mám veľmi rád a považujem ju za jednu z najlepších komédií v hereckej kariére Jima Carreyho, tak na dvojku som sa patrične tešil a zároveň som sa jej aj obával. Predsa len návrat po tak dlhej dobe, aj keď pod rovnakým režisérskym vedením, nie je veľká istota. No a bol som milo prekvapený, film chrlí jednu vtipnú a bláznivú scénu za druhou, Jim Carrey a jeho grimasy ma vždy dostanú a Jeff Daniels mu zdatne sekunduje. Síce už to nemá také množstvo vydarených scén (niektoré by vo filme nemuseli ani byť), ale vo výsledku je to dobrá zábava. Škoda len poslednej tretiny, u ktorej akoby už došli nápady. Lloyd a Harry sú späť a mohlo to dopadnúť oveľa horšie.

plagát

Godzilla (2014) 

Pre mňa obrovské sklamanie. Trailery, hlavne tie v kine, ma dokázali nalákať na film veľmi a moje očakávania boli veľké, ale výsledný film je vyslovene priemer. Postavy ma vôbec nezaujímali, záverečné finále ma už ani nebavilo sledovať. Videl som to nanešťastie v 3D verzii a bolo to hrozne tmavé. Na druhú stranu režisér Gareth Edwards vytvoril miestami dobrú atmosféru a musím pochváliť aj výborný soundtrack. Stále mám ale pocit, že to mohlo byť oveľa lepšie. Minuloročný Del Torov Pacific Rim bol o dosť lepší.

plagát

Hviezdna brána: Atlantída (2004) (seriál) 

Fantastické! Neveril som, že to môže byť lepšie ako SG-1, ale áno, aj moju obľúbenú SG-1 to prekonáva. Oproti svojmu staršiemu predchodcovi totižto tento seriál nemá tak kolísavú kvalitu, na väčšinu dielov sa veľmi dobre pozerá, no a zopár epizód je top v rámci sci-fi žánru. Triky prepracovanejšie, po akčnej stránke maximálna spokojnosť. Myslím si, že na seriálovú tvorbu dosť veľkolepé, Wraithi dosť dobrí záporáci a na samotných hercov si človek veľmi rýchlo zvykne. Hlavne teda Jason Momoa a Joe Flanigan boli výbornou voľbou. Veľká spokojnosť.

Posledné hodnotenia (1 228)

Veľká šestka (2014)

03.02.2015

Blbý a blbší sú späť (2014)

05.12.2014

Ohnivý kruh (2013)

27.09.2014

Hviezdna brána: Atlantída (2004) (seriál)

27.09.2014

Upír z Feratu (1981)

27.09.2014

Rivali (2013)

27.09.2014

Supernova (2014)

27.09.2014

Darca (2014)

27.09.2014

Ona (2013)

27.09.2014

Reklama

Posledný denníček (28)

A Few Words About Year One

     Legendárny spisovateľ, scenárista, kresliar komiksov, ale aj filmár Frank Miller spojil sily s kresliarom Davidom Mazzucchellim, aby sa sústredil výlučne len na scenár a vytvorili tak prelomové dielo v dejinách komiksu. Frak Miller je tvorcom významných diel a ja sa zameriam na jeho komiksový začiatok netopierieho muža.

 

     V roku 1987 Frank Miller so svojím tímom stvoril definitívny vznik legendárnej postavy. Komiks sa člení na 4 kapitoly: 1. kapitola - Kdo jsem a čím se stanu, 2. kapitola - Vyhlášení války, 3. kapitola - Temný úsvit, 4. kapitola - Přítel v nouzi. Každá kapitola má okolo 20 strán.

 

     Komiks je plný skvelej atmosféry Gothamu, preplneného skorumpovanými policajtmi, feťákmi, dílermi, vrahmi. Komiks popisuje príchod poručíka Jamesa Gordona a jeho ženy Barbary s ešte nenarodeným dieťaťom do Gothamu. A plne si uvedomuje, kam prišiel. A pochopí to v priebehu pár dní. Ani Batmanove začiatky nebudú ružové, skôr naopak, plné bolesti a nezdaru. Hoci postupom času začne vyvolávať v zločincoch a policajtoch, zapletených do obchodovania s nimi, strach.

 

     Ako som už písal, komiks má skutočne neobyčajnú a skvelú atmosféru. Z diela cítite Gotham ako mesto plné kriminality, zažranej do každého kúta. Popritom sú všetky prvky v komikse plne reálne, na autenticite pridáva aj vynikajúca kresba od Mazzucchelliho a prepracovaný detektívny scenár od Millera. Predstaví nám hlavne Gordonove začiatky, s ktorým jednoducho musíte postupom príbehu viac a viac sympatizovať. Hovorené veci skvelo dopĺňajú úvahy ústredných postáv - Brucea Waynea/Batmana a Jamesa Gordona. A dočkáme sa aj zrodu Catwoman.

 

     Som rád a neľutujem, že sa mi tento komiks dostal do rúk. Je to totiž dielo, ktoré sa len tak nevidí a ktoré je a bude považované za klasiku. Jedinou chybou pre mňa zostáva fakt, že komiks je trošku krátky :)

 

Hodnotenie: 90%

A Few Words About Year One

Ovládací panel
156. naj používateľ Slovensko
34 bodov