Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Dráma
  • Animovaný

Denníček (28)

A Few Words About Year One

     Legendárny spisovateľ, scenárista, kresliar komiksov, ale aj filmár Frank Miller spojil sily s kresliarom Davidom Mazzucchellim, aby sa sústredil výlučne len na scenár a vytvorili tak prelomové dielo v dejinách komiksu. Frak Miller je tvorcom významných diel a ja sa zameriam na jeho komiksový začiatok netopierieho muža.

 

     V roku 1987 Frank Miller so svojím tímom stvoril definitívny vznik legendárnej postavy. Komiks sa člení na 4 kapitoly: 1. kapitola - Kdo jsem a čím se stanu, 2. kapitola - Vyhlášení války, 3. kapitola - Temný úsvit, 4. kapitola - Přítel v nouzi. Každá kapitola má okolo 20 strán.

 

     Komiks je plný skvelej atmosféry Gothamu, preplneného skorumpovanými policajtmi, feťákmi, dílermi, vrahmi. Komiks popisuje príchod poručíka Jamesa Gordona a jeho ženy Barbary s ešte nenarodeným dieťaťom do Gothamu. A plne si uvedomuje, kam prišiel. A pochopí to v priebehu pár dní. Ani Batmanove začiatky nebudú ružové, skôr naopak, plné bolesti a nezdaru. Hoci postupom času začne vyvolávať v zločincoch a policajtoch, zapletených do obchodovania s nimi, strach.

 

     Ako som už písal, komiks má skutočne neobyčajnú a skvelú atmosféru. Z diela cítite Gotham ako mesto plné kriminality, zažranej do každého kúta. Popritom sú všetky prvky v komikse plne reálne, na autenticite pridáva aj vynikajúca kresba od Mazzucchelliho a prepracovaný detektívny scenár od Millera. Predstaví nám hlavne Gordonove začiatky, s ktorým jednoducho musíte postupom príbehu viac a viac sympatizovať. Hovorené veci skvelo dopĺňajú úvahy ústredných postáv - Brucea Waynea/Batmana a Jamesa Gordona. A dočkáme sa aj zrodu Catwoman.

 

     Som rád a neľutujem, že sa mi tento komiks dostal do rúk. Je to totiž dielo, ktoré sa len tak nevidí a ktoré je a bude považované za klasiku. Jedinou chybou pre mňa zostáva fakt, že komiks je trošku krátky :)

 

Hodnotenie: 90%

A Few Words About Year One

Toy Story 3 - 5*

Pixar vládne animákom. Totálne!

Toy Story 3 - 5*

24. 9. 2011

1111 ohodnotených filmov :)

Rest in Peace, Andy. You Will Not Be Forgotten

Veľmi talentovaný, nadaný, skvelý herec Andy Whitfield podľahol zákernej chorobe. Je to veľká škoda a ,,You Will Be Forever Missed". REST IN PEACE.

Spartacus: Blood and Sand - najlepší seriál, aký som mal možnosť za môj život vidieť.

Ultimátna rezba, ktorá nemá konkurencie. HBO v spolupráci so Starz Entertainment vytvorila neskutočne lahodný seriál s množstvom vydarenej akcie, intríg, sexu, lásky, zrady, cool hudby, výbornej štylizácie  a skvelým výberom hercov.

 

Za zmienku najviac stoja títo excelentní herci: Andy Whitfield ako Spartacus, otrok, ktorý sa vzoprel impériu. Ďalej nepochybne aj John Hannah ako vlastník gladiátorskej školy Batiatus (mimochodom, neskutočná sviňa a zároveň sympaťák, ktorý si získa veľmi ľahko sympatie divákov, a to hlavne vďaka jeho predstaviteľu), a takisto aj Lucy Lawless ako Lucretia, mimochodom, aj bývalá Xena. Ostatok je úžasný, ale toto zatiaľ bohato stačí.

 

Štylizácia, kamera, hudba, nápady - to všetko je neskutočne vydarené. Nechýba ani autenticita (ktorú tvorcovia sľubovali a našťastie sa jej aj držia), taktiež aj tak trochu viac priestoru pre zaznamenanie príbehu o najslávnejšom otrokovi,  gladiátorovi, snívajúcom o slobode. A to všetko v modernom, štýlovom kabáte. Neskutočná rezba!!!

Captain America

Skutočne ma udivuje, ako si Johnson poradil s touto látkou. Captain otvára cestu očakávaným Avengers, ktorí prídu už budúcim rokom do kín. Len ten výber režiséra na nich mohol byť iný, ale snaď Marvel vie, čo robí. Bola by totižto veľmi veľká škoda, zbabrať asi ten najočakávanejší komiksový film od Marvelu. Veď predsa musí byť úžasné, vidieť vo filme takých ako sú Thor, Iron Man, Black Widow, Hulk či Captain America.

 

A Red Skull je skutočne brilatný a štýlový zloduch. Najlepší nacista vo filme.

Captain America

Summer 2011 Mega Trailer

Veľmi pekne, dynamicky zostrihaný trailer na letné blockbustery. Fakt, užite si to :)

Spartacus: Blood and Sand

Predstavte si mix filmov 300 a Gladiator, pretransformujte ho na seriál a vznikne vám seriál Spartacus: Blood and Sand.

 

Príbehom dosť otrepané téma, ale svojím spracovaním - vizuálnou pestrosťou a efektnými spomaľovačkami + sympatickými hercami ide o dosť vydarený seriál(pre mňa zatiaľ len o vydarený začiatok, pretože som videl len dve epizódy na TV Markíza dňa 17. 07. 2011, no dúfam, že svojich slov nebudem musieť ľutovať), ktorý sa nevyhýba krvi a ani erotike, čo pridáva na celkovej autenticite a atraktivite. Ak to takto bude aj naďalej pokračovať, veru, mám sa na čo tešiť.

Spartacus: Blood and Sand

ILM a TF

Je možno ešte skoro hovoriť o oscaroch, keď tu pred nami je ešte kopec filmov a do konca roka zostáva ešte polovica roku, ale povedal by som, že už len nomináciu za najlepšie vizuálne efekty by mal Transformers mať. A bol by som rád, keby si nejakú sošku za tech. stránku už konečne odniesli, pretože nespomienam si na vizuálne dokonalejší film tohto roku. Proste ILM odviedlo špičkovú prácu a to v celej trilógii. Verím, že to bola pekná makačka vytvoriť takéto triky. A to ešte nehovorím o fantasticky pôsobiacej deštrukcii budovy, ktorá je proste absolútne božia. Čumel som s otvorenou držkou, podobne, ako keď som poprvý raz videl transformáciu v úvode prvej časti. A opäť sa vo mne prebudilo malé dieťa, ktoré miluje Transformers. Len maloktoré filmy vo mne dokážu vyvolať takýto pocit, preto je plné hodnotenie na mieste.

 

Hodnotenie série: Transformers: 5*

                                  Transformers: Revenge of the Fallen: 4*

                                  Transformers: Dark of the Moon: 5*

Takže pre mňa rozhodne obľúbená séria a nech si hovorí kto chce čo chce, po akčnej, trikovej a hudobnej stránke je to úplná špička. A zatiaľ bezkonkurentná!

ILM a TF

Transformers 3

M. Bay ukončuje sériu tou najväčšou a najvýbušnejšou časťou s megafinálovým súbojom Autobotov a Deceptikonov. Skvelé.

Wild Hogs

Nemám vo zvyku sa u komédii nejako extra zabávať, ale Wild Hogs aka Divé Svine sú dokonalou ukážkou toho, čo sa dá nakrútiť so štyrmi skvelými hercami. Absolútne špičkové a hodnotím maximálnym počtom hviezdičiek.

Wild Hogs

X-Men: First Class

 

Noví X-Meni dokazujú, že séria má ešte obrovský potenciál!

X-Men: First Class

Rocky

Skutočne nesmierne silná filmová/športová postava, podľa mňa tá najúžasnejšia.Sylvester Stallone si so svojím boxérom menom Rocky Balboa u mňa navždy vydobil rešpekt na poli filmu, ale aj ako osobnosť, človek. A radím ho spolu s Arnoldom medzi tých najlepších hercov 20. storočia.

Rocky

Rocky II-III

Tak dnes som si kúpil Rockyho II a Rocky III :-)

I don´t want to miss a thing

Jedna z mojích najobľúbenejších pesničiek, plus, jeden z naj. filmových songov. Pieseň je soundtrackom k Armgeddonu, od Aerosmith.

I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
While you're far away dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Every moment spent with you is a moment I treasure

Don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I don't want to miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I don't want to miss a thing

Lying close to you feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes
And thank God we're together
I just want to stay with you in this moment forever
Forever and ever

Don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I don't want to miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I don't want to miss a thing

I don't want to miss one smile
I don't want to miss one kiss
I just want to be with you
Right here with you, just like this
I just want to hold you close
Feel your heart so close to mine
And just stay here in this moment
For all the rest of time

Don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I don't want to miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I don't want to miss a thing

Don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
Cause I'd miss you baby
And I don't want to miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you baby
And I don't want to miss a thing

Don't want to close my eyes
I don't want to fall asleep
I don't want to miss a thing

Army of Darkness

Tak, včera som kukol na Army of Darkness od Sama Raimiho a môžem kľudne povedať, že lepšiu hororovú komédiu tak ľahko nenájdete. Geniálne! Nie je času na nudu!

Army of Darkness

My DVD collection

Môj najaktuálnejší stav filmotéky, chýba len zopár plastových edícií a kartónové

 

Je to fotené polopokazeným (už opraveným) foťákom, takže je to troška v krajných častiach fotografie rozmazané.

My DVD collection

501 filmov, ktoré musíte vidieť

544-stránková kniha (konečne niečo poriadne aj v slovenskom jazyku), kde filmoví odborníci vybrali najlepšie filmy podľa daného žánru: akčný (dobrodrúžny a historický) film, komédia, dráma, horor, muzikál, romantický film, science fiction a fantasy, detektívka a triler, vojnový film, western.

 

Ide o knihu, ktorá vyvoláva vždy diskusiu o výbere tých najlepších filmov z daného žánru. Už tuto by som chcel autorom knihy povedať, že urobili blbosť, keď nezaradili medzi najlepšie science fiction filmy aj Predátora (1987). Ale každý sme iný a možno, keby to bolo 502 najlepších filmov, trebars by tam už možno bol :-))) Inak, ide o skvelú knihu, len týmto som chcel naraziť na to, že je nezmyselné, nespomenúť takú nespochybniteľnú klasiku.

501 filmov, ktoré musíte vidieť

Predators, Alien

Konečne som si zohnal (kúpil) DVD nových Predators a sci-fi klasiku R. Scotta Alien.

Milion Dollar Baby

J, tak Clint Eastwood ma opäť dostal. Million Dollar Baby som videl už niekoľkokrát a ide vždy o úžasný filmový zážitok.