Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Toto nie Trafic, ani Trainspotting. Aronofsky ide do skutočnej podstaty závislosti. Naozaj silný a podmanivý príbeh, prepracovaná réžia a dokonalá hudba. Miestami som dokonca musel odvracať hlavu od obrazu, čo sa mi často nestáva. To že závislosť je zlá , vieme všetci, ale po tomto filme mi slovo zlá dáva iný rozmer. Doporučujem každému kto chce niekedy začať s drogami.

Mlčanie jahniat

Mlčanie jahniat (1991)

Žiadny prequel sequel ani ine seriálove spracovania nedosiahli ani zďaleka kvality tohto filmu.  Sir Hopkins dosiahol maximum jeho postava a interakcie je Jodie Foster sú zlatý klenot svetovej kinematografie. Vznikol najcharizmatickejší záporný hrdina ktorému dokonca musíte držať palce. :) Tento film som videl svojho času tolko krat že by som mohol citovať jednotlivé pasáže ale časom nestráca na svojej sile tak Spartakus alebo Kleopatra na poli historických filmov boli určitým spôsobom míľnikom tak Mlčanie Jahniat alebo Sedem sú na poli krimy... Schválne som odkladal písanie tejto recenzie aby som mal nejaké skúsenosti s písaním a mal nejaký svoj štýl a môžem s kludom povedať že ani po viac 30 rokoch od svojej premiery táto snímka na svojej sile nestráca snad sa to nezmení ani 50 alebo 100 rokov :)

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Temné, komplexné a nezabudnuteľné. Nolan natočil svoj najlepší film a Ledger zahral svoju najlepšiu rolu. Prvý zážitok z multikina a zažival som niečo podobné čo opisuje Adrian vo svojom komentári:). Vizuálny, hudobný a režisérsky upgrade jednotky, ktorá bola pre mňa skvelá. Toto je presne ten Batman akého chcem a nie žiadny rozpávkovo-komixkovo-burtonoský ujo v čiernom plášti. Nuž ťažko hľadať správne slová, ale asi to nie celkom náhoda, že sa práve Dark Knight ocitol na vrchole IMDB. Možno je to škoda, alebo štastie, že bude tento film spájaný ako posledná veľká úloha jedného skvelého herca. Pre mňa film roku 2008 . To čakanie sa oplatilo! ---23.7.2008 EUROPA CINEMAS BB--- . Poviná záležitosť pre kino - tá atmosféra je neopakovateľná. Zrejme si viacero užívateľov csfd prehodnotí svoju Top 10.:) WHY SO SERIOUS

Old Boy

Old Boy (2003)

Pomsta na kórejský spôsob. Vynikajúco gradujúci a našlapaný príbeh, ktorý nemá jednoznačnú pointu. Týmto filmom radím Chan-wook Parka medzi svoju režisérsku elitu, pretože tento film splnil všetky atribúty, ktoré očakávam od filmu od perfetknej hudobnej stránky až po famózne herectvo hlavného hrdinu.

Kid

Kid (1921)

Nedávno som mal možnosť opäť vidieť tento skvelý film a prišiel rovnako výnimočný ako prvý krát. Výrazová gestikulácia a hudba má v tomto prípde oveľa väčšiu silu ako tisíc slov.