Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Horor

Denníček (22)

náhrada za Christiana Claviera v Topke

Zamerané  na : náhrada za Christiana Claviera v Topke

Tak, nakolko roku 2022 bude mat pan Klavesnica uz 70 rokov zivota a v podstate herecku karieru za sebou, je nacase sa poobzerat  po nejakom mladsom hercovi, ktoreho si dam do topky. Herec musi vediet hrat a najlepsie bude ked dotycny clovek bude z Europy. Jo, Slovensko a Cesko su europske krajiny a nasa porovnavacia baza je Europa  a nie USA. Preto  si pravdepodobne dam do topky Matthiasa Schoenartsa. Herec vie hrat, Matthias je z  Europy. Ale je to hudba buducnosti, najblizsie rokov 2022 az 2023. 

Džon vejn len o vlások unikol jisté smrti

Aspoň na niečo je dobrá assbooková degenerácia, teda zase pardon, samozrejme som chcel napísať fejsbuk dženerejšn. Wayne to mal u Stalina anhnuté : 

Slavný herec měl uniknout na konci čtyřicátých let jen o vlásek smrti.

Málokdo by řekl, že slavný ,,kovboj" John Wayne mohl být trnem v oku diktátorovi Josifu Stalinovi. A přece se tak stalo. Stalin jej chtěl nechat dokonce fyzicky zlikvidovat, a to i přesto, že byl sám velkým fanouškem Waynových filmů. Jeho ,,drzý" antokomunismus však nehodlal již dál trpět.

Stalinovi vadil především fakt, že Wayne, který byl přezdívaný ,,Duke", představuje účinnou ,,hradbu" antikomunismu ve světě a že je herec hrozbou pro šíření komunismu v celosvětovém měřítku a zvláště v USA. Proto nařídil, aby Wayna najaté komando sprovodilo ze světa. Věci však nebraly poněkud jiný spád, než kremelský vládce předpokládal.

Podle knihy John Wayne - Muž opředený mýty filmového historika Michaela Munna informoval sovětský režisér Sergej Gerasimov Wayna o chystané akci v režii KGB. O chystaném zavraždění slavného herce se měla dozvědět i FBI, která měla herce též informovat, že se chystá plán na jeho likvidaci.

Další vývoj pak spíše připomíná už akční film. Wayne totiž na sovětské agenty měla nachystat vlastní léčku. Zde se zdroje různí, nicméně Wayne měl s přáteli údajně členy tohoto komanda unést, vyvézt na pláž a tam ,,zinscenovat" jejich popravu, aby je vystrašil a dostal z nich potřebné informace. Dost možná se to podařilo, protože několik sovětských agentů začalo po Stalinově vražedném plánu pracovat naopak pro FBI.

Podle jiných zdrojů však zůstalo jen u Waynovy myšlenky tento troufalý a současně nebezpečný plán uskutečnit. Na každý pád žil nějaký čas Wayne v domě, který obklopovala vysoká zeď z důvodu zvýšení své bezpečnosti. Podle Munna se pak se měl uskutečnit ještě jeden pokus o zavraždění Wayna při natáčení filmu v Mexiku. Ten se však rovněž nezdařil.

Munn v knize uvádí, že v roce 1958 došlo k setkání herce se Stalinovým nástupcem N. S. Chruščovem, který měl jej měl informovat, že pokus o Waynovo zavraždění měl iniciovat právě Stalin během jeho posledních pěti ,,šílených" let života. Chruščov údajně informoval Wayna, že dal odvolat Stalinovo rozhodnutí na fyzickou likvidaci slavného herce.

 zdroj : sice len zasrany Guardian, ale ked sa pomylia, tak aj dobry clanok napisu 

90 - nici

Rok 2020 sa nesie nielen v znamení koronavýru /odborne koronavirus/ ale i v počte ludí - a nie je ich málo - ktorí toho roku dosiahnu nádherný vek 90 rokov. Jedem na to, vypíšem si ich a napíšem aj dátum, kedy kto mal  90 

- JEAN - LOUIS TRINTIGNANT, Francúzsko   : 

JOHN CAIRNEY, Veľká Británia - 

CLAUDIO NICASTRO, Itália - 

GENE HACKMAN, USA , 30 . 1. 1930 - 

MARIO ADORF, Švajčiarsko, - 

ROGER BROWNE, USA - 

CLINT EASTWOOD, USA, 31 . 5. 1930 - 

ROBERT WAGNER, USA - 

SEAN CONNERY, Veľká Británia - 

RICHARD DONNER, USA, 24. 4. 1930 - 

Blanka Bohdanová, Československo, 4. 3. 1930 - 

WARREN BUFFETT, USA - 

 GEORGE SOROS, Maďarsko 

 ŠOGORO NIŠIMURA, Japonsko, -

ARMIN MUELLER STAHL, Nemecko, -- 

 MONIQUE MERCURE, Kanada - 

 JEAN -LUC GODARD, Francúzsko, - 

 DANIEL CAUCHY, Francúzsko, 

Ked ťa zub bolí, k zubárovi utekaj

kED TA zub boli , k zubárovi utekaj, 

vsetko nechaj tak, na peniaze nekukaj 

 zuby sú treba na hryzení chleba 

flašku ber, taká je obyčaj 

hudobný podcast : https://www.youtube.com/watch?v=OJ-pdIVtk04

Cigansky Dotaznik

Rozhovor Romky Dzenyfer a jej plnhodnotneho manzela Deza Lakatosa po 10 rokoch manzelstva 

Dzenyfer : Dezooooooooooooooooooooooooooo, uz aj pod sem. Ty scvrknuta imitacia Sandokana. 

Dezo :  Buhuhahahahahehehehehe .... 

Dzenyfer : Cemu sa zase rehoces, ty burkova Perinbaba ? 

Dezo : len tak, Dzenyfer moja draha, kedysi omylem milovana, tesim sa zo zivota.

Dzenyfer : A vies co ti na to poviem? Take ti poviem ze nemam slov .....Pocuvaj ma, dostala som napad. 

Dezo : Zadrz, draha. Sak minule, ked si mala napad, tak za realizaciu  napadu si vyfasovala 2 roky v base natvrdo. 

Dzenyfer : pocuvaj ma, ty ozembuch. ja mam taky napad, pri ktorom nehrozi strata slobody. Vies ty co, sadni si  ... 

Dezo : daj pokoj, sak som uz sedel 8x 

Dzenyfer : ty dilino docasne nezamrezovany. Ja nemyslim, aby si si sadol zpet do basy, ale k stolu. 

Dezo : K stolu ?  Sak sme ho spalili ked sme naposledy udili vrany. 

Dzenyfer : netrep a  budes vyplnovat postojacky. Budes vyplnovat Keno

Dezo : keno, .....a to je zas co ? 

Dzenyfer : Nepocul si reklamu ? Co pre byka seno, nech je pre Vas Keno

Dezo : Seno ? Seno je pre vola ..... keby si senom byka krmila tak by ta kravy vymlatili .....

Dzenyfer : Dezo neser ma ...... nebudes vyplnovat manzelske povinnosti.  Tak napriklad, keby som bola  tehotna, co na to hovoris ? 

Dezo : Co, tehotna.... zas ? Dzenyfer neblazni a kto to ma zivit ? To ti nestaci 14 deti ? Daj sem dotaznik

Dzenyfer : tu mas. 

Dezo : sak tam je cisel jak v tej onej ... kuponovej primitivizacii....... sak ani neviem co mam skrtnut. 

Dzenyfer :  cisla 

Dezo : to viem aj bez teba, ale ake cisla ? 

Dzenyfer  : predsa tie cisla, ktore vytiahnem pri zrebovani ...... 

Dezo : a jak mam vediet, ktore cisla vytiahnes, dzenyfer moja draha jak Volvo , 

Dzenyfer : Take lahke nevies ?  Ja som sa narodila 14-teho ... ktore cislo teda skrtnes ? 

Dezo : nulu 

Dzenyfer : Jaku nulu zase, preco nulu ? 

Dezo : lebo najlepsie by pre mna bolo, keby si sa vobec nenarodila! 

Dzenyfer : Sak nula tam ani nie je Dezo, skus na chvilu rozmyslat, aj ked sice dobre viem, ze nemas cim. 

Dezo : jaj, no tak vyborne, tak skrtnem 11 -ku, lebo v takom aikido 11. dan nejestvuje. Potom skrtnem 13 -ku, lebo 13-ty mesiac taktiez nejestvuje ... jo a este skrtnem aj 8 -ku, lebo osmeho dna v tyzdni tiez niet. Aaa, Dzenyfero moja draha jak Rolls Royce, pamatas si jak sme sa spoznali a zamilovali ? 

Dzenyfer : Dezo, velice presne, bolo to 6. 1. ked sme sa stretli v cele predbezneho zadrzania. Teba chytili za legalizaciu prijmov z trestnej cinnosti, a mna zase ked som v noci chcela vylomit byt. To bolo krasne, to bola romantika ....... 

Dezo : Romantika za mrezami  ... no aco, laska kvitne v kazdom povolani. Takze dam 6 a jednicku. 

Dzenyfer : Pocuvaj ma, ty decibel, ideme dalej  ...... kazdy si bude hovorit svoje stastne cisla. Ja mam stastne cislo 10.

Dezo : Ja, dzenyfer, tak to ti verim, po desiatich rokoch v prvej triede ti ucitelka na ZS povedala, ze by si teoreticky mohla postupit do druhej triedy  - keby si sa naucila samohlasky 

Dzenyfer : dezo, nezachadzaj do detailov. povedz ty svoje stastne cislo 

 Dezo : 22, 6 a 85. Dvadsiateho druheho siesty 1985 nesla v base voda a nemusel som sa umyvat. 

Dzenyfer : mne tam da 18  a 3. Od osemnasteho treti som uspesne zacala podnikat nocne vypravy do zavretych obchodov. 

Dezo Tak ja tam dam  ... dam tam .....  15 a 7. Petnasteho Jula som sa narodil, dzenyfer hadaj kde . V osade ci za mestom?  

Dzenyfer  : V osade za mestom.  

Dezo : tak a dam dalsie cislo 99. 99 x som ta chcel draha Dzenyfer  dacim zabit, ale vzdycky som si to rozmyslel, lebo som si povedal, ze dnes neurobim ani jeden dobry skutok. A potom som si povedal, ze zabit ta je malo a nechat ta zit je pre teba horsi trest. 

Dzenyfer : tak a mame koniec -  napis tam dnesny datum, to je tvoj stastny den. 

Dezo : netrep decibeloviny a vysvetli mi preco je dnes moj stastny den

 Dzenyfer : Take lahke nevies ? Dezo, otvor flasu, odo dnes ta totiz slavnostne zacinam zaucat  do metod legalizacie prijmov z trestnej cinnosti. Az ti raz umriem, aby si mi nechcipol od hladu, ty mobilna tuba bromu! 

Holky a Ja - prve zoznamenie

Jej meno je Ilona, ale ju ju najradsje volam Ilonka. Keby nase prvé rande niekto sfilmoval, film by zacal nejakym sladakom a na scénu by som vstoupil ja,  veselo bych tancil do rytmu presladenej pesnicky,  mozno by sa ku mne popridavalo aj par ludi, v pozadí by mi katolicky soubor dělal pěvecký doprovod. Nasu lasku by osladilo cvrlikanie  vtacikov. Parada, je  tak fantasticka! Po vsetkych tych mladých ambicioznych hajzelbabach s ambicemi v politike som vždycky tuzil po spriaznenej dusi na intelektualne dialogy v byte alebo po prazskych kaviarnach. A teď ju nielenze mam, ale mozem a smiem s  nou spat a sexovat. Nielenze som sa zamiloval, ale mozem ju celu zboznovat a milovat. : laskat jej telo, Milujem ju celu  a dal som jej najavo, ze s nou chcem zit, i ked som si vsimol, ze je tak trochu svojrazna. Ale kto nema chyby, a kto ma len dobre vlastnosti?  Je prostě úžasná! V posteli nám to klape ... som statstny a zijem vyborne ..........

Francuzska kinematografia a ja

Tak ponajprv napisem, ze verim v existenciu hnoja. Jo, smrtelne vazne. Hnoj sa produkuje na Slovensku a v CR /byvalom Ceskoslovensku/- a to bez prdele! Rovnako si myslim, ze Francuzsko v produkcii hnoja za ostatnym svetom nijako nezaostava! Francuzska kinematografia si nezasluzi nejaku platonicku lasku, ani thukydidovsku ba dokonca ani sofoklovsku. A ani Hippokratovu lasku. Lebo hnoj sa vyraba aj vo Francii - a nie je ho malo. Myslim filmovy hnoj a kopa francuzskych filmov stoji za hovno a taka by mala byt aj ich hodnota. Jasne, ze Francia je stat normalny smerom dovnutra, se vsim vsudy, a netreba ich kinematografiu glorifikovat.

Takze preco potom sledujem obcas hnoj ? No asi preto, leby by mi kultove filmy /Gone with the Wind, La Nuit Americaine, Goldfinger, Zerkalo, Stalker, Sedma Pecet, Smulltronstallet ..../ postupne zovsedneli a pripadali tuctove a nezazivne. To je velky chyba a respektive uplne na picu! Taxom to chcel! 

Postupne tu budu pribudat tituly z Francuzska, ktore podla mna hnojom aj realne su. 

1. Studnarova Dcera _: Francia, rezia D. Auteuil, 2011 - Auteuil je sice perfektny herec -chameleon, ale tu stupil do hovna, ba presnejsie do velkej cerstvej teplej sracky. Rezisersky uplne plane, nevyvaźene, dialogy su casto len vatovo plane plky, bez tempa, bez atmosfery. Ne, ne, Auteuil rezisersky nema na velikanov ako bol Bergman, Welles Truffaut alebo Kurosawa. 

Strom Chuluppu

Tu pravil Gilgames, vrhnuv se v prach 

pravil král Gilgames, vrhnuv se v prach. 

"Toho, jenz jednoho syna zplodil, jsi videl?" 

Ano, videl, horce u hrebiku place. Jenz byly vrazeny do jeho zdi. 

"Toho, jenz dva syny zplodil, jsi videl ?" 

Ano, videl. Na dvou cihlach sedi a pojida chleb. 

"Toho, jenz tri syny zplodil, jsi videl ?" 

Ano, videl, vodu pije z mechu jenz mu podava mladik. 

"Toho, jenz ctyri syny zplodil, jsi videl ?" 

Ano, videl, jak ten, jenz zapraha sprezeni oslu se raduje srdce jeho. 

"Toho, jenz pet synu zplodil, jsi videl ?" 

Ano, videl, je jak laskavy pisar jehoz ruka je stale otrevrena. 

Rozsirenie poctu oblubenych uzivatelov

na tejto databaze je moznost Hatsepsovetzial dat si do oblubenych len 100 ludi, co povazujem za spatne. Objavil som tu uz dostatok ludi, ktorych profil a kecy sa mi pacia, a to tak, ze velmi! Preto - axa zdvihne moznost dat si do oblubenych viac ako 100 ludi, tu su dalsi uzivatelia, ktorych si tam  dam : -  Andreas - Jason X - Radek 99 -  Faramir- Zuzanka -eLer - honajz - bjjoba- JFL - Gemini - Isherwood -  Marius - kaposlav - topr harley - helianto - Snorlax - O´Neill- ripo - mato - Ratemus -  Klonyllony /i ked s mensimi vyhradami/ - Sykii - k212 - PKD - špaček421 - Mulosz - Matty - Cubinho - stilgar1 - krabatt76 - Bubble74 - Pink.Panther -  kulyk - Sysel-CZ  - nascendi - BusterKeaton - Kajda I - El Indio - Javierissimo - Tommassi3 - LacilC - Mulosz - Yoshitsune /s vacsimi  ale i mensimi vyhradami/ -   Turpin222 - sportovec - shantim - Courtemanche - El Indio - Lord.Jim - Mr.Creosote - berg12 - d-corso - asi RUSSELL - jeremy.jk - 

Obrana heterackeho sexu a hetero manzelstva

Ja, Martin Žitňák - , vládce Horní a Vládce Dolní Říše, syn Slunce a bratr Měsíce, vnuk Jima Morrisona, vládce království Babylonu, Asýrie, Mitanni, Urartu, Elamu, zakladatel I. dynastie ze Šimaški, Horního a Dolního Gothamu, Imperator, císař nad císaři, král nad krále, dominus a kamarád Dartha Vadera, panovník nad panovníky, výjimečný rytíř, nikdy neporažený, kráčející od vítězství k vítězství a zanechávající za sebou spáleniště,  vytrvalý strážce hrobky Gally Placidie navrhnutý a vybraný samotným Prorokem Mohamedem, naděje a útěcha eskymáků a týranych negru, vítěz nad Lordem Voltemortem, Gargamelem, Scyllou a Charybdou, sumero –akkadskými démony, Caligulou, Neronom, tupymi hovadami otravnými trolly,  - nařizuji vám, uživatelum čsfd, aby sex byl jen hetero a manželství taky. Protože jen heterácke manželství vede k dlouhodobému rozvoju společnosti a státu. 

Mlade herecky, ktore vyhasli

zamerane dnes na ..... CLAIRE FORLANI. 

Tak a kedze predchadzajuci prispevok bol o hercovi - chlapcovi menom Toby Stephens, dnes nacnem herecky /jo, sex musi byt len hetero a manzelstvo tiez/. Claire Forlani je nepravom zabudnuta herecka, vsimol som si ju vo filme Meet Joe Black z roku 1998, kde som si ju zamiloval. Bola skvela. Skoda, ze odvtedy jaxi vyhasla a nema nic poriadne na konte  - az roku 2008 som ju videl vo filme Temne Vzpominky. Tam uz dievca trochu zostarlo, ale slusna bola aj tak. Podla mna je tu na databaze nepravom podcenovana a zasluzi si este nejaky fajny film. Napokon, este nie je az taka stara. 

 

zamerane na : CLAIRE DANES 

vyborna herecka z Terminatora  3 je tu na databazi tiez nepravom  podcenovana. Herecka je este mlada, talent som si u nej vsimol uz davnejsie a az na par serialov v poslednej dobe ma toho zufalo malo. priebezne info o nej doplnim. 

 

zamerane na  ..... SIENNA GUILLORY 

Uz dlhodobo tvrdim, ze Endzelina Zoli je precenovana a preto som si tu dal Siennu. Dalsia vyborna britska kraska, ktora uz ma tusim cez 40. Najviac sa mi  s nou videl film Laska Nebeska 2003, potom este si zahrala popri Mille Jovovich z Resident Evil z roku 2004  a ma toho tiez malo an konte - jeden serial z roku 2010. Skoda jej, ze  sa zasekla, dievca je mlade a dufam, ze este nieco kvalitne natoci. Priebezne info doplnim. 

 

zamerane  na ....... RHONA MITRA 

 Vyborna britska herecka, ktora je ako uz vyssie spominane herecky nepravom v uzadi, pricom talentovana je. Pomaly to bude uz 10 rokov co nemala kvalitny film - posledny bol tusim Odstrelovac  z roku 2007. Skoda jej, na nu som uz dlho nenatrafil a pevne dufam, ze este natoci aspon 1 - 2 genialne filmy. Toho roku ma 40, to nie je az tak vela, takze jednak ide o dost mladu herecku a casu a hereckeho talentu ma dost. Sice to tu nepatri, ale napriklad taka Gloria Swanson natocila najlepsi film az v 50 -ke, takze dievcatu sa nic nerobi.  Milujem ju uz dlhsie a rozhodne jej karieru budem sledovat. 

 

 zamerane na ...... SARAH POLLEY  

 Dalsia herecka, ktora je nepravom v zabudnuti. Tato kanadska kraska sa objavila v rymejku Usvitu Mrtvych z roku 2004 a posledny jej film sa datuje rokom 2010. Skoda jeej, z filmu sa takmer vytratila, pricom si zaluzi byt viac obsadzovana. Neviem, neviem, ci sa este vyhrabe, jej karieru vsak sledovat budem. 

Mlady Herec do topky

zamerane na ..... Toby Stephens. 

Jelikoz Hopkins bude mat 80 - pomaly a uz isto prestane hrat, rozmyslam, koho si dam do topky. Herec musi byt z Europy, nemienim nahradzovat europskych hercov americkymi, alebo japonskymi. Na Tobyho som narazil uz davnejsie, presne roku 2002, kedy  hral zaporaka v poslednej Brosnanovej bondovke, akychsi dvoch Herkulesoch Poyrotoch /jeden z 1989  a druhy 2003 myslim/. Stephens je herec mlady a dost talentovany - je rocnik 1969 -  oproti Hopkinsovi je mladsi o celych 32 rokov. Roku 2000 hral s dalsim velikanom Clintom VychodnymLesom vo filme Vesmirni Kovbojove, kde bol na nerozoznanie od samotneho VychodnehoLesa. Tobyho som si oblubil postupne, tento mlady sympatak najnovsie vyborne hral v seriali Black Sails, u nas zname ako Cerne Vlajky. Plus film Michala Zaliv menom 13 Hodin - tajni Vojaci z Benghazi. 

Pomaly ale isto- axa dozijem - poputuje Toby Stephens do topky 

 No a kedze som stale fundom Hopkinsa, len topka ma len 10 miest, taxi ho dam tuna do denniku. Som stale fundom tychto hereckych legiend, len ako som spominal, nevosli mi  do topky 

Anthony Hopkins : 31. 12. 1937, Uk -

Ruská Propaganda

ako surfujem po nete, nasiel som hodne webov, ktore su jednoznacne ruskou propagandou /zvedavec.org, parlamentnilisty.cz, panobcan.sk ......podla ceskych zdrojov ich je asi 42/. Tieto webove stranky propaguju a obdivuju Rusko, miluju Putina a preukazuju jednoznacne obdiv k Rusku a ruskemu prezidentovi. Zatialco uzivatel Martin741 je silne rusofobny aj ked si dobre uvedomuje, ze aj RF je len dalsou pozemskou /jo, Rusko lezi na tejto planete, nie na Jupiteri a veruze ani na Neptune/ civilizaciou a ze sa riadi urcitymi pravidlami, ktore su pre vsetky 100 a viac milionove krajiny spolocne. 

Basnicke crevo

Tak uz basnicku tu ma aj uzivatel Verrbal alebo kdejaka bezcitna rezavejici kraxna, taxom sa rozhodol aj ja prispiet. Pochopitelne, je to pokus o basen, surodencov si normalne vazim. 

NASTALI MI MRCHA CASY 

V MOJOM DOME V NOCI STRASI! 

SVAGROVI UTAT, SESTRE ZASIT, 

PRESTANE MI V DOME STRASIT! 

HOROR ROKU 2015

Rok 2015 vyzera byt opat priemernym rokom, kedy neocakavam velku hororovu urodu. Zrejma sa hororovym fundom ako ja oplati ist len na 

Sinister 2 - ale uz ho nebude tocit Scott Derrickson 

Two EyesStarring - rezia Scott Derrickson 

Insidious 3 - jednicka bol masaker, dvojka ma sklamala, a od trojky nemam ocakavania 

Jeepers Creepers - stale sa projekt odklada, neviem 

Side Effect - Ti West toci dobre filmy, snad sa mu podari natocit fajny horor 

Before I Wake : vyzera byt slubny horor, Mike Flanagan sa predviedol Oculusom

+ tipy od mojich hororovych oblubencov doplnim 

Na co sa oplati ist do kina roku 2015

Terminator genisys : mozno

Exodus : Bohove a Kralove /roku 2014 nestiham/

Avengers 2

Rambo 5 : mozno

Spectre 

Child 44 : asi v kine

Jurassic Park /Jursky Svet/ : asi v kine

Horor roku 2014

Co sa podla mna oplati zohnat/stiahnut a pozriet z hororovej urody roku 2014. Zatial nevidim tento rok taky urodny ako predchadzajuci 2013, ale tu su tipy, ktore chcem :

1. Wolf Creek 2 - videl som aj okomentoval

2. Oculus - videne aj okomentovane

3. Joy Ride 3  - videne aj okomentovane

Z nasledovnych hororov vyplyva, ze zatial horor roka je pre mna Wolf Creek 2.

Ovládací panel
200. naj používateľ Slovensko
27 bodov