Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Horor

Obľúbené filmy (8)

Útek do divočiny

Útek do divočiny (2007)

Tento film by sa kludne mohol volať aj ÚTEK OD SPOLOČNOSTI ! Dej aj jeho perfektné spracovanie mi dodal počas celého filmu príjemný pocit. Taká túžba sa zbaliť a odísť do prírody ! Možno práve preto tak geniálny film, lebo v každom z nás je kúsok anarchie, anarchie proti spoločnosti! Únik preč a mať pokoj od všetkého ľudského. Nebiť ako pajác na špagátiku a robiť to čo tý hore chcú! SLOBODA !

Osvietenie

Osvietenie (1980)

Majstrovsky prepracované do posledného momentu. Napínavé a fakt niektoré okamihy desivé s geniálnym prevedením na plátne. Stanley Kubrick je umelec a dal si záležať na spracovaní filmu či hereckých dovedností hercov alebo hudobne - hudba je film a film je hudba. Perfektný okamih priam úchvatný, ako sa lejú litre krvi s výťahu. Pre mňa to dokonale sadlo do atmosféry deja ako aj iné stvárnenia počas filmu. Jack Nicholson zahral svoju úlohu bezchybne a taktiež aj celá herecká výprava. Odporúčam pre milovníkov hororov.

Fontána

Fontána (2006)

,,Death is the road to awe.´´ takto sa dá charakterizovať jedna z mnohých hlavných myšlienok hlbokého a veľmi zložitého filmu. Myslím, že každý si tu nájde niečo čo ho chytí za srdce. Dlho po filme som premyšlal o čo vlastne šlo Darrenovi Aronofskému. Čo a prečo tam bolo! Môj názor a môj zážitok pri pozeraní Fontány stále rástol a keď si spomeniem na ktoríkoľvek údek s filmu tak cezomňa prebehnú zimomriavky. Už len kôli hudbe, ktorá je tak dokonalá aj sama o sebe a nie ešte vo filme kde sa s dejom prelína a prepletá. Film mi dal do života mnoho a utkvel hlboko v srdci. Práve Fontána mi vytlačila slzi s očí a ja som chcel plakať. GENIÁLNE! Fontána je jeden s filmou, ktorí je podla mňa vrcholom filmovej tvorby.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Film pri ktorom sa mi stráca pozitívna eneria, ktorá sa mení na niečo zle. Splet dejovej línii a hudby človaka ničia psychicky, ničia vnútro a ste presvedčený, že už vživote nepomyslíte na užitie drogy ani chlastu. Nádherný film o tom čo s vami spravia drogy ak sa Vám to vymkne z pod kontroly. Dokonalo zaujímavé prestrihy kamier a opakujúce sa sekundové pasáže vo filme viac nadobúda depku, ktorá na konci filmu je tak veľká....ako niekto môže dosiahnúť niečo také vo filme? Zhnusí Vám dojem či pocit zo života. Štyria ľudia, ktorým vďaka závyslosti smeruje život do pekných sračiek a niet cesty späť. DOKONALÝ FILM, DOKNALÝ HERCI, ktorí vďaka DOKONALÉMU REŽISÉROVI dokázali čo dokázali....a nesmiem zabudnúť na DOKONALÚ HUDBU sprevádzajúcu celý film !

2001: Vesmírna odysea

2001: Vesmírna odysea (1968)

Výnimočné stvárnenie budúcnosti, či to po stránke logickej, dizajnerskej alebo čo sa týka vzbury počitača proti človeku! Perfektný skok s časov dávnych na dobu budúcnosti ... kosť sa premieňa na vesmírnu loď (dokonalý tvar kosti sa premieta na vesmírnu loď) ! Záver je neočakavaný a veľmi prekvapujúci s veľkými otáznikami.....