Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Pianista

Pianista (2002)

Ako fanúšik filmov s vojnovou tematikou radím tento film na prvé miesto. Od začiatku až do konca si ma dostal dokonalým scenárom, réžiou, kamerou, hudbou no najmä životnou rolou Adriena Brodyho.

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Zase nám Guy Ritchie ukázal, že je majstrom vo svojom obore. Vo filme vsadil na starú dobrú a už odskúšanú partu hercov, čo sa mu veľmi oplatilo. Dej je nepredvídateľný s od začiatku až do konca nabitý výbornými scénami. Len tak ďalej.

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Brilantne napísaný scenár a majstrovsky zvládnutá rola vojnového veterána Walta Kowalského robí z tohto diela film roku 2008. Pre ešte lepší pocit z originality tohto snímku odporúčam film pozerať v pôvodnom znení.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Po dlhých úvahách, čo o tomto filme napísať, pretože napísane už bolo asi všetko, a vychvaľovať donekonečna réžiu, scenár, kameru, herecké výkony, hudbu, atď. atď., sa dá podotknúť iba jediné: Ak Frank Darabont nezískal Oscara, tak si ho nezaslúži získať nikto.

Strážcovia

Strážcovia (2009)

Najlepšia sci-fi za posledných 10 rokov. Po zhliadnutí rozšírenej verzie ťažko hľadám slová, ktoré vystihujú tento film. Žiadna nudná, alebo zbytočná scéna, perfektný scenár, výborné herecké výkony nie príliš známych hercov dopĺňa dokonalý soundtrack. Povinná výbava pre všetkých fanúšikov komixov.

Nedotknuteľní

Nedotknuteľní (2011)

Emočne silný skutočný príbeh, ktorý dokáže chytiť diváka za srdce, pobaviť a aj prekvapiť. Nedivím sa že Omar Sy je tretím najobľúbenejším Francúzom, pretože jeho výkon prekonáva aj tých najslávnejších hollywoodskych hercov. Keď si divák uvedomí, akou náhodou sa môže vytvoriť také silné priateľské puto, až sa mu hrnú do očí slzy. Bravo!!!

Piráti z Karibiku: Prekliatie Čiernej perly

Piráti z Karibiku: Prekliatie Čiernej perly (2003)

Postava Jacka Sparrowa je ako na mieru ušitá pre Johnnyho Deppa. Jeho unikátne pohyby, gestá a správanie vytvárajú tú najoriginálnejšiu postavu, ktorú je schopný zahrať iba on. Problémy, z ktorých vždy len tak-tak vykĺzne, akčný a napätý dej robí z tohto filmu klasiku a vytvára výbornú príležitosť na úspešnú filmovú ságu. Pre mňa veľký plus za Zimmerovu hudbu.

Zoolander

Zoolander (2001)

Film tak nabitý celebritami, tak preplácaný, prepnutý a výborný, že sa dá pozerať stále a stále dokola. Perfektné hlášky a ksichty, ktorými nás kŕmia herci sú proste výborné. Skvelý Owen, Ben, Milla, David a celá rada hlavných a vedľajších hercov z tohto filmu robia jednu z najlepších komédií, akú som kedy videl.