Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (10)

Návrat do Cold Mountain

Návrat do Cold Mountain (2003)

Úchvatný mix podmanivého príbehu (od dojemných až k totálne brutálnym scénam), mix rôznorodých hereckých postáv a skvelých hereckých výkonov (hlavne z kladných postáv to boli Portman a Zellweger a zo záporných jednoznačne Winstone a jeho partička, ktorý ma totálne dostali.), mix skvelej hudby a výpravy. Proste totálny zážitok. Príbeh o prekonávaní samého seba, o tom čo je človek ochotný spraviť pre lásku (aj keď v reálnom svete Inman neviem či by si sa na to ......) a pre prežitie. Jeden z mála filmov, pri ktorom mi jeho dľžka absolútne nevadila, práve naopak.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Filmový skvost. Čo skôr by mal človek na tomto diele vyzdvihnúť - možno skvelé herecké výkony (prečo žiaden Oscar? Pozerali ten film vôbec páni a dámi z Filmovej Akadémie?), alebo vskutku jedinečný a vzrušujúci príbeh, možno skvelú a vynikajúcu réžiu? Podľa mňa všetko naraz a pekne vcelku. Pretože tento film je tak komplexný, že sa na ňom nedajú nájsť žiadne nedostatky. Ďakujem za dokonalý zážitok.

Posledné dni Sophie Schollovej

Posledné dni Sophie Schollovej (2005)

Slová ako pôsobivý, alebo silný zážitok, k tomu dielu vlastne ani nestačia. Neodrážajú silu príbehu rodiny Schollových. Ja osobne som si Sophiu Schollovú totálne zamiloval (jej odhodlanie, silu a hrdinstvo). Po skončení tohto filmu som vedel, že na toto dielko sa nedá len tak jednoducho zabudnúť. Skvelé.

Dracula

Dracula (1992)

čítal som knihu, ale Coppola tomuto filmu dal dušu (dal emócie). Najlepšie stvárnení Dracula všetkých čias (a to vďaka famóznemu Oldmanovi), Mina (Winona Ryder) a Van Helsing (Anthony Hopkins) boli úžasný. Toľko vášne v jednom filme sa len tak nevidia. A nemôžem samozrejme zabudnúť na hudbu Wojciecha Kilara, po ktorej mi behali zimomriavky po chrbte. K tomuto filmu sa dá povedať iba Bravó.

Prekliata Argentína

Prekliata Argentína (2003)

Možno herecké výkony v tomto diele nie sú na Oscara. Ale na druhej strane, v ktorom inom filme bol Banderas lepší, či presvedčivejší, ako tu, alebo v čom bol herecký výkon Thompson slabší ako pri iných filmoch? Ale mňa skôr totálne dostal ten samotný príbeh (neviem či je to len fikcia autora, alebo čerpal z nejakého skutočného príbehu, ale na tom vlastne nezáleží). Pre mňa to bola neskutočná sila - mix mystiky (Banderasove schopnosti) a brutálnej reality (scény z väzenia). A na mňa to neskutočne zapôsobilo.

V mene otca

V mene otca (1993)

Neuveriteľný herecký koncert (Day-Lewis, Postlethwaite, Thompson). Snímok opečiatkovaný puncom skutočného príbehu. Žiadne suché konštatovania faktov, ale film plný emócií. Film, ktorý nezíde z mysle. Aj napriek tomu, že táto téma je už prakticky obohratá (IRA, Nespravodlivosť súdneho systému), tento film je podľa mňa klenotom a zároveň mementom, o tom že i v demokracii bohužiaľ platí - keď sa rúbe les, lietajú triesky....

Medveď

Medveď (1988)

Pozor toto nie je iba film, ale ide skôr o umelecký zážitok. Ako to ten Annaud s tými medveďmi preboha natočil? Klobúk dole pán režisér. Podľa mňa je to to najlepšie, čo sa doteraz natočilo so zvieratami.

Všetci moji blízki

Všetci moji blízki (1999)

K tomuto snímku človek ťažko hľadá komentár. V tom dobrom slova zmysle. Pre niekoho to môže byť obyčajná citová vydieračka, ale nemyslím si. Tento film ma všetko: - skvelý príbeh (na základe skutočných udalostí) - silné a uveriteľné emócie - majstrovskú réžiu - vynikajúce herecké výkony - skvelú hudbu nič tomu snímku vlastne nechýba. Najlepší český film všetkých čias.

Psia duša

Psia duša (2017)

Film s krásnou pointou, jednoduchým a predsa nevtieravým dejom. Našlo sa tam všetko - láska, žiarlivosť, závislosť, samota.... Všetko čo k ľudskému životu patrí. Herci možno nepredviedli Oscarové výkony, ale o to boli viac uveriteľní. Jednoducho super sonda do psej i ľudskej duše. Ako sa hovorí v jednoduchosti je krása. Tento film to potvrdzuje.

Ako prichádzajú sny

Ako prichádzajú sny (1998)

Film o živote a láske, o smrti a aj o druhej šanci, o nádeji i beznádeji, o farebných obrazoch, proste o všetkom čo život a možno i život po živote prináša. Skvelé herecké výkony oboch hlavných protagonistov, krásne smutný príbeh, farebné a super triky, emócie vybičované do maxima... Film, ktorý vtiahne človeka do deja od začiatku do konca..