Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zaujímavosti k filmom (113)

Enderova hra

Enderova hra (2013)

Keď Mazer Rackham (Ben Kingsley) povie, že maorské tetovania na jeho tvári mu dovoľujú "hovoriť za mŕtvych", jedná sa o odkaz na knižné pokračovanie Enderovej hry pod názvom "Speaker for the Dead" (v preklade "Hovorca za mŕtvych").

Enderova hra

Enderova hra (2013)

O sfilmovaní románu sa začalo prvýkrát uvažovať v roku 1996. Prvý (nepoužitý) scenár dokonca napísal sám jeho autor Orson Scott Card.

Enderova hra

Enderova hra (2013)

Film úplne vynechal druhú dejovú líniu knižnej predlohy, v ktorej sa Enderovi (Asa Butterfield) súrodenci Peter (Jimmy Jax Pinchak) a Valentina (Abigail Breslin) pokúšajú ovládnuť svet prostredníctvom mediálnej manipulácie.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011) (seriál)

Seriál získal ocenenie "Visionary Award" za propagáciu uvedomelosti týkajúcej sa ľudí s fyzickým postihnutím. Na Media Access Awards 2013 ocenenie prevzal sám autor predlohy George R.R. Martin.

SOS

SOS (2004) (relácia)

Meno ústredného moderátora (Daniel Dangl) je niekedy Karol a inokedy zase Ivan. Stále pritom ide o tú istú postavu, čo dokazujú občasné návštevy jeho ženy Julky (Petra Polnišová), ktorá ho v závislosti na konkrétnej epizóde oslovuje oboma menami.

Reklama