Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (9)

Posledný samuraj

Posledný samuraj (2003)

Majstrovský epický príbeh, v ktorého centre stojí magickou atmosférou opradené spoznávanie cudzej kultúry, rovnako fascinujúcej pre ušpineného a vojnovou traumou zmáraného amerického vojaka, ako aj pre diváka. Filmárčina v tej najčistejšej podobe. Skvostná réžia, perfektný scenár a mnohovrstevnaté, vynikajúco zahrané postavy. A do toho monumentálne burácajúca a zároveň dojímavo citlivá hudba Hansa Zimmera, najlepšia, akú kedy zložil. Absolútny kinematografický zážitok.

V Bruggách

V Bruggách (2008)

Keď si obsah tohto filmu poviete v hlave, znie to ako ďalší obyčajný akčný film alebo komédia. Avšak "V Bruggách" je úplným opakom. Hlboký, vtipný, herecky a režijne bravúrny a zarývajúci sa do duše. Geniálny.

Atlas mrakov

Atlas mrakov (2012)

Po skončení som mal dojem, že som sa práve stal svedkom niečoho dôležitého. Niečoho, na čo si bude ľudstvo pamätať ešte vtedy, keď ja sám budem vetchým starcom. Mám toho už pomerne solídne nakomentovaného a aj narecenzovaného, ale tu, na tomto mieste a pod neskutočným návalom pocitov sa musím priznať - som v podstate v koncoch a naozaj netuším, ako opísanie kvalít Atlasu mrakov uchopiť. Tento film nečerpá silu zo svojich jednotlivých scén či dokonca z jednotlivých príbehov, a ani nimi samotnými nejako výraznejšie neohúri. A predsa, keď po troch hodinách príde koniec, zostane vo vás doposiaľ nepoznaný pocit. Akoby ste skladali puzzle, ktoré celé pozostáva z čiernych dielikov a ktoré vám svoj obraz ukáže až vtedy, keď posledný kúsok zapadne na svoje miesto. Wachowskí (spolu s Tykwerom) zase raz predbehli dobu. Nič unikátnejšie som snáď ešte nikdy nevidel a som jednoducho fascinovaný.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

"Drž hubu, Donny!" Chvalabohu, že mu ten koberec ošťali. Vďaka tomu tu máme tento geniálny film. Tony a tony nezabudnuteľných hlášok, výborný pesničkový soundtrack, no a samozrejme Dude s Walterom, ktorí sú skutočne jedna z najlepších "parťáckych" dvojíc filmovej histórie.

Wrestler

Wrestler (2008)

Neuveriteľne silný filmový zážitok. Boľavý príbeh jedného starého wreslera, ktorému život pretiekol pomedzi prsty skôr, než si to stačil všimnúť, a ktorému ostal už iba ten wrestling. Skvostný civilný výkon Mickeyho Rourkea a vynikajúca Aronofského réžia robia z tohto filmu nezabudnuteľný kúsok. "Ram Jam!"

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Deväť (opakujem - deväť!!!) dejových línii skĺbených do neuveriteľne kompaktného, skvostne zrežírovaného, perfektne obsadeného, ešte lepšie zahraného a v neposlednom rade absolútne neodolateľného celku. Nádherný, čistý film plný nádeje do života. Každoročná tradícia Štedrého dňa a zároveň jeho najlepšia časť.

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Peter Jackson je jednoducho boh. Čo viac dodať? Som dojatý a ohúrený každý raz, čo si to pozriem. "Across the sea..."

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Najlepší komiksový film všetkých čias. Najlepší film roku 2008. Skvostná réžia + skvostná atmosféra + skvostná hudba + skvostný Ledger = skvostný film.