Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Dráma
  • Akčný
  • Krátkometrážny

Zaujímavosti k filmom (26)

Leví kráľ

Leví kráľ (1994)

Film drží rekord v diváckej návštevnosti v kinách počas éry samostatnej Slovenskej republiky. Pozrelo si ho 640 483 divákov.

Korgoth of Barbaria

Korgoth of Barbaria (2006) (TV film)

Pilot je dodnes dostupný na bonusovom DVD v rámci súhrnného vydania Adult Swim in a Box, spolu s ďalšími pilotmi nerealizovaných seriálov.

Korgoth of Barbaria

Korgoth of Barbaria (2006) (TV film)

Adult Swim na zozname zrušených seriálov, ktorý zverejnil v novembri 2010, ako dôvod pre zastavenie ďalšej realizácie Korgoth of Barbaria uviedol, že seriál bol „príliš drahý“.

Korgoth of Barbaria

Korgoth of Barbaria (2006) (TV film)

Pilotná epizóda bola odvysielaná 3. júna 2006 na Adult Swim, dospelej odnoži americkej stanice Cartoon Network. Avšak už o dva týždne po tom bola napriek všemožným diváckym petíciám zrušená.

Lolita

Lolita (1997)

Frank Langella (Clare Quilty) až dodatočne zistil, že režisér behom natáčania záverečnej scény veľmi zreteľne zachytil jeho genitálie a tieto zábery vo filme použil. Toto herca nesmierne nazlostilo a je to pre neho doteraz citlivá téma, o ktorej nerád hovorí.

Príšerky s.r.o.

Príšerky s.r.o. (2001)

Bob Peterson, jeden z kľúčových animátorov štúdia Pixar, vo filme nadaboval postavu vrátničky a správkyne Roz. Avšak jeho hrubý hlas bol počítačovo upravený, aby znel viac žensky.

Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story

Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story (2005) (video kompilácia)

Tento celovečerný špeciál, pôvodne vydaný na DVD v septembri 2005, bol mierne prerobený a rozdelený do troch štandardných epizód seriálu Griffinovci (od r. 1999), ktoré odvysielala stanica FOX v máji 2006 ako posledné tri epizódy štvrtej série.

Harry Brown

Harry Brown (2009)

Michaela Cainea k filmu už od počiatku výrazne priťahovala podobnosť medzi sebou samým a hlavným hrdinom. Obaja boli vojnovými veteránmi (Brown ako člen námornej pechoty slúžil v Severnom Írsku, Caine zase bojoval v Kórejskej vojne). Navyše Caine kedysi tiež žil v štvrti, v ktorej vo filme žije Brown.

Lincoln

Lincoln (2012)

Hal Holbrook, ktorý vo filme hrá amerického politika Francisa Prestona Blaira, už počas svojej kariéry stvárnil Abrahama Lincolna. Prvýkrát to bolo v biografickej minisérii Lincoln (1975) a neskôr si ju zopakoval v historickej minisérii Sever proti juhu (1985).

Znovu a inak

Znovu a inak (2011)

Jedna z figúrok vystavených v byte Matta Freehaufa (Patton Oswalt) predstavuje Nite Owla, člena tímu z filmu Strážcovia (2009). Tohto hrdinu si v spomenutom filme zahral Patrick Wilson, Oswaltov herecký kolega z Young Adult.

Znovu a inak

Znovu a inak (2011)

Hlavná hrdinka Mavis Gary (Charlize Theron) si v bare objedná panáka whiskey značky Maker's Mark. Vo filme Juno: Nezrelá na dieťa (2007) od rovnakej autorskej dvojky si hlavná postava od svojej hostiteľky vypýta rovnaký nápoj.

Muži, ktorí nenávidia ženy

Muži, ktorí nenávidia ženy (2011)

Počas natáčania scény v kaviarni štáb zistil, že Ellen Nyqvist, dcéra Michaela Nyqvista, ktorý vo švédskom origináli hral Blomkvista, brigáduje ako čašníčka. Po tomto zistení jej do scenára pripísali niekoľko replík, čím jej umožnili interakciu s nástupcom svojho otca v hlavnej úlohe, Danielom Craigom.

Scary Night

Scary Night (2011)

Chris Sarandon, ktorý stvárnil upíra Jerryho v pôvodom filme Hrôzostrašná noc (1985), si v remaku zahral jednu z jeho obetí.

Richard III.

Richard III. (1995)

Scéna, v ktorej Tyrell (Adrian Dunbar) kŕmiaci prasatá podá Richardovi (Ian McKellen) jablko, vôbec nebola v scenári. McKellen však pohotovo zareagoval a hodil jablko po kvíkajúcom prasati.

Reklama