Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Horor

Posledné recenzie (157)

plagát

Amazing Spider-Man (2012) 

Zbytocny restart, ktory svoju zbytocnost zvyraznuje neoriginalnostou. A to som obrovsky fanusik spider-mana!!! Film je velmi nekonzistentny. Prvu polovicu sa riesia vztahy postav, naznacuju sa sede eminencie, objavuju sa postavy, ktorych pritomnost je uplne zbytocna - Irrfan Khan napr. - a nacrtava sa zahada okolo peterovych rodicov. Druha polovica vsetko toto pracne budovanie staronoveho sveta zmetie zo stola, pan Khan sa uz ani len nespomenie, peterovy rodicia odrazu nie su zaujimavi, a co je najhorsie vsetko ustupuje prec zo sceny kvoli maximalne klisovitemu planu hlavneho zlosyna, ktory posobi menej hrozivejsie a vaznejsie nez v kreslenej rozpravke. Naozaj dufam, ze pokracovanie bude ovela lepsie a ze je tato "prva cast" iba akousi nutnostou pred skutocnymi filmovymi zazitkami. Chcem dat tejto serii sancu, lebo v hlbke duse naivne verim, ze pride cas kedy sa studia dohodnu a prepozicaju si svojich hrdinov, skratka ze uvidim spideyho v avengeroch. Amazing spider-man splna vsetky predpoklady byt tym spravnym avengerovskym spider-manom napriek vsetkym negativam cize nam neostava nic ine nez prehltnut slinu sklamania a verit na lepsie zajtrajsky...

plagát

Rocky IV (1985) 

Ked mi niekto povie slovo "Rocky", vybavim si pesnicku Living in America, tancujuceho Apolla v cervenomodrych trenkach, kamenneho Rusa, a zapas na zivot a na smrt - vybavim si Rockyho IV. Jednoduchy pribeh o pomste, vnutornej sile, priatelstve so zaverecnym mierovym zvestovanim pre cely svet. Napriek tomu, ze je to uz stvrta cast kvalitou nezaostava, popravde dokonca prevysuje minimalne trojku. Stallone tu uz nevyzera tak umelo ako minule - mozno som si iba zvykol - aj ked svaly ma vypracovane az neludsky. Trocha to kazi ten robot, podla mna zbytocnost, ktoru by som skor ocakaval v nejakom becku z 90. rokov, ale da sa to prekusnut. Niektore uplne jednoduche sceny su natocene az s neuveritelnou lahkostou a genialitou, sprevadzane pesnickami ako No easy way out alebo stara znama Hearts on fire. Stallone skratka vie podat divakovi hoci predvidatelny, ale aj tak napinavy a dramaticky pribeh o cloveku, ktory je fiktivny, no aj tak by sme si z neho mali viaceri brat priklad.

plagát

Spider-Man (2002) 

Spider-man prisvistal spolu s nostalgickym zavanom detstva. Ano je plny naivity, je predvidatelny, ale o tom povodne komiksy boli. Raimiho snaha adaptovat pavucie pribehy tak aby boli pamatnici aj sucasnici spokojni sa podarila na celej ciare. S odstupom casu mi je trocha luto, ze si naboj v podobe Goblina vystrielal hned v prvej casti, ale v tej dobe pred desiatimi rokmi sa este komiksy netocili tak ako teraz - s planom na dalsich 5 filmov. Mohol by som ospevovat genialny vykon J. K. Simmonsa, perfektny goblinov smiech v podani Dafoea, Elfmanovu epicku hudbu, ale preco? Uz to bolo povedane urcite velakrat v incyh komentoch. Dodam iba tolkoto: Raimi sa pokusil vydolovat z nametu vsetko a mne ostava iba sklonit klobuk dolu a podakovat sa mu za splneny detsky sen vidiet mojho najoblubenejsieho farebneho hrdinu na platne kin.

Posledné hodnotenia (1 549)

Votrelec: Covenant (2017)

04.04.2018

Čierny panter (2018)

04.04.2018

Jack Reacher: Nevracaj sa (2016)

04.04.2018

Thor: Ragnarok (2017)

11.11.2017

Život (2017)

01.11.2017

Spider-Man: Návrat domov (2017)

25.10.2017

Veľká šestka (2014)

25.10.2017

Kokaín (2001)

25.10.2017

Posledný prípad Sherlocka Holmesa (2015)

05.09.2017

Reklama