Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny
  • Dráma
  • Hudobný
  • Komédia

Obsahy (1 137)

You Eat Other Animals?

You Eat Other Animals? (2021)

Dvaja šťastní muži boli vybraní mimozemskou civilizáciou k návšteve ich planéty. Situácia sa však začne komplikovať už vo vesmírnej lodi, počas rozhovoru s hostiteľkami. Tie totiž odhalia o našom živočíšnom druhu strašné informácie.

Vegan 2020

Vegan 2020 (2020)

Svet vegánstva roku 2020. Ako sa stavajú k tejto téme svetové médiá, politici, športovci a vedci? Ako ovplyvnila pandémia COVID-19 pohľad ľudí na vegánstvo? Ktoré celebrity začali propagovať v tomto roku etické vegánstvo? Ako sa darí reťazcom, ktoré začali vyrábať vegánske potraviny? Vegan 2020 obsahuje rozhovory so známymi osobnosťami vegánskeho hnutia, vrátane Earthling Eda, filantropa a investora PBN princa Khaleda a novinárky Jane Velez-Mitchell.

You Have Four Years

You Have Four Years (2021)

Krátkometrážny dokument zachytávajúci koordinované akcie, pri ktorých boli v roku 2021 na 96 hodín zablokované všetky distribučné centrá spoločnosti McDonald's v Spojenom kráľovstve. Tieto akcie organizovala medzinárodná neziskovka Animal Rebellion.

The Nightmare Goes On

The Nightmare Goes On (2021)

Organizácia Cruelty Free International dňa 8.4.2021 zverejnila svedectvo bývalého zamestnanca španielskeho laboratória firmy Vivotecnia. Video ukazuje krutosť zamestnancov ku zvieratám a porušovanie španielskych a európskych zákonov na ochranu zvierat. Psy, opice, prasatá a ďalšie zvieratá žijú v holých klietkach. Zamestnanci sa k nim správajú s absolútnou neúctou, používajú fyzické násilie, zosmiešňujú ich a posmievajú sa im. Zvyšujú utrpenie zvierat, ktoré sú už aj bez toho v bolesti a strese zo samotných pokusov.

Lukáš Vincour: Ve své kůži

Lukáš Vincour: Ve své kůži (2017) (hudobný videoklip)

Skladba Zůstaň ve své kůži byla natočena z osobní iniciativy lidí, kterým není lhostejný život zvířat. Videoklip má podpořit kampaň proti kožešinovým farmám.

Stimulovaná odpoved

Stimulovaná odpoved (1994)

Tento film za asistencie popredných britských vedcov z veterinárnych škôl predvádza, ako zvieratá od prvých chvíľ svojho života inštinktívne reagujú na podnety, ale tiež, čo všetko sú schopné sa naučiť. Napríklad, sliepky vypustené z batériových chovov sa za krátku dobu naučia prechádzať prekážkovou dráhou s labyrintom, aby na konci mohli zniesť vajíčka do hniezda, ale aj mnohé iné zaujímavosti. (Sloboda zvierat)

Live Fast, Die Young

Live Fast, Die Young (2006)

Dokument zo života brojlerových kurčiat. Zábery z liahní, výkrmu, odchytu, prepravy, bitúnku a porážky zobrazujú krátku a neradostnú existenciu brojlerového kurčaťa - zabudnutej obete priemyselného chovu. (Sloboda zvierat)

Bech og de ekstreme aktivister

Bech og de ekstreme aktivister (2019) (relácia)

Dokumentárny seriál dánskej štátnej televízie TV 2 predstavuje rôznych aktivistov a skupiny pôsobiace v hnutí za práva zvierat a v klimatickom hnutí.

Zoznam epizód:
1) Dyreretsaktivisterne
2) Klimaaktivisterne
3) LGBT+-aktivisterne
4) De unge aktivister

Zelené koule: Hlava na hlavě

Zelené koule: Hlava na hlavě (2019) (hudobný videoklip)

Bizarní příběh o tom, jak se žije zvířatům v klecích a o čem se takové slepici může zdát. Videoklip vznikl na podporu celoevropské kampaně proti klecovým chovům hospodářských zvířat (hlavanahlave.cz) pod taktovkou organizace Nesehnutí.

Prepare Now

Prepare Now (2024)

Antropogénna klimatická zmena spoločne so šialenou víziou nekonečného ekonomického a populačného rastu stále viac a viac približuje svet k úplnému ekologickému kolapsu. Prepare Now je dokumentárnym sprievodcom, v ktorom kontroverzný ekológ Guy McPherson hovorí, za akých podmienok by náš druh mohol tento kolaps prežiť a dokonca z neho prosperovať.

Youth Unstoppable

Youth Unstoppable (2018)

Film ponúka rozhovory s mladými aktivistkami a aktivistami angažovanými v medzinárodnom klimatickom hnutí Youth Climate Movement, ktorým nie je ľahostajný kritický stav Zeme a usilujú sa o zníženie emisií skleníkových plynov globálne. Rozhovory boli natáčané po celom svete niekoľko rokov a približujú rôzne pohľady na problematiku.

Earth: Population Overload

Earth: Population Overload (2018)

Rast ľudskej populácie je alarmujúci. Nemá za následok len rýchle masové vymieranie iných druhov, ale ohrozuje aj samotné ľudstvo. Dochádzajú nám fosílne palivá, zásoby potravín a životný priestor, pričom sa naďalej ženieme za vytváraním nových a nových energetických zdrojov, ktoré by napojili náš rozširujúci sa moderný svet. Môžu Zem a život na nej zachrániť tzv. zelené technológie v prípade, že populácia bude stále rásť?

Extinction

Extinction (2019)

V dubnu 2019 začalo hnutí Extinction Rebellion (XR) vlnu protestů, během níž na 11 dní zablokovalo klíčová místa v Londýně. Tentýž měsíc vyhlásila britská vláda stav klimatické nouze. Hnutí Animal Rebellion vzniklo o dva měsíce později, v červnu 2019, a jeho členové a členky často pocházeli právě z XR, se kterým také sdílí strategii a požadavky, s tím rozdílem, že zdůrazňuje často opomíjené téma živočišné výroby. Připomeňme si tímto krátkým filmem události dubnové rebelie, které odstartovaly vlnu klimatických protestů a přímých akcí. Vystupuje v něm i Emma Thompson, která už v minulosti s XR spolupracovala. Film se na tyto události dívá s trochou nadhledu a paroduje některá aktivistická klišé, ale zároveň neubírá na vážnosti poselství, které předávají.

Greta

Greta (2020)

Greta Thunbergová začala so školskými štrajkami, keď mala 15 rokov. Sedávala pred parlamentom a požadovala zníženie emisií uhlíkových plynov a dodržanie Parížskej dohody o zmene klímy. Naštartovala tým medzinárodné hnutie Fridays for Future a masové protesty známe ako Svetové štrajky za budúcnosť klímy (Global Climate Strike). Tento dokumentárny film približuje jej prvých 5 rokov boja za klimatickú spravodlivosť.

For The Voiceless

For The Voiceless (2019)

Dokumentárny film For The Voiceless približuje aktivity a ciele určitých skupín aktivistov za práva zvierat v americkom Portlande a okolí. Sústreďuje sa najmä na skupiny Anonymous for the Voiceless, The Animal Save Movement a PETA.

Truth Matters

Truth Matters (2015)

Direct Action Everywhere (DxE) je medzinárodná sieť aktivistov za práva zvierat, ktorí využívajú nasledovné taktiky: takzvané 'disrupcie', otvorené záchrany zvierat z veľkochovov a natáčanie záberov na farmách za účelom zoznámiť verejnosť s realitou. V tomto krátkometrážnom dokumente známi aktivisti ako Wayne Hsiung hovoria o dôvodoch, ktoré ich dotlačili k takejto forme aktivizmu.

The Animal People

The Animal People (2019)

Dokument prostredníctvom rozsiahlych exkluzívnych rozhovorov a archívnych záberov približuje príbeh šiestich mladých ľudí, ktorí boli vládou USA označení za teroristov kvôli ich angažovaní sa v kontroverznej protestnej kampani Stop Huntingdon Animal Cruelty (SHAC).

Svědectví: Pravda, která měla zůstat skryta

Svědectví: Pravda, která měla zůstat skryta (2021)

Dokument Svědectví odhalí pravdu, již živočišný průmysl záměrně tají. Pronikne za ostnaté ploty a vysoké zdi českých velkochovů, aby ukázal skutečný život zvířat, která jsou degradována na zboží. Představí konkrétní jedince ukryté za úhlednými balíčky v obchodech a ukáže je jako jedinečné bytosti bojující o život do posledního dechu.

Crude

Crude (2014)

Militantní ochranári unesú v Londýne ropného magnáta. V zajatí držia aj mladú žurnalistku, ktorá pre nich musí natáčať reportáže. Čoskoro vyplynie, že hlavami militantov sú dvaja ľudia, ktorým zomrela ich spoločná dcéra v Nigérii kvôli znečisteniu vody, a chcú, aby magnát pocítil, aké to je už nikdy nevidieť svoje dieťa. Všetko závisí na detonátore, ktorý môže byť zneškodnený jediným telefonátom.

Vegan 2015

Vegan 2015 (2015) (amatérsky film)

Tento krátky film sumarizuje vývoj vegánstva a stravovania v roku 2015.

Reklama