Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Dokumentárny

Obľúbené filmy (9)

Krátky film o zabíjaní

Krátky film o zabíjaní (1987)

slabšie povahy, pozor, tento film má tendencie fackovať. nebolo by prekvapením, ak by aj sám pánbu bol po zhliadnutí krátkeho filmu o zabíjaní jemne vytočený a neskôr za to krzysztofovi naložil poriadnej hubovej polievky. nuž, ale niet sa čo čudovať, keď vytáral jeho tajomstvá o príčine a následku.

Amélia z Montmartru

Amélia z Montmartru (2001)

Je 10. novembra 2010, 23 hodín aj sedem minút. Vonku je tma. Zjedol som polovicu tabuľky čokolády so želatinou. V televízii dávajú opäť Améliu. Milujem ju.

Niekto to rád horúce

Niekto to rád horúce (1959)

Skrachovaní hudobníci aneb "jak dívenka ke štěstí přišla". Film o milých darebákoch, ktorí majú šťastie v nešťastí - a vôbec pri tom nevadí, že s tými dievčatami je to trochu inak. Absolútny vrchol zrozumiteľného a zároveň inteligentného humoru hollywoodskej produkcie.

Ucho

Ucho (1970)

Aha, takže súdruh komunista sa nám zľakol? Súdruženko nám zrazu zistil, že jeho kamaráti nestoja ani za deravý groš? Čo bude nášmu počestnému boľševikovi chýbať najviac? Slávnostné recepcie svíň v oblekoch, laškovanie so súdružkami alebo tá pekná ukradnutá vila? Aký kamarát, také priateľstvo, aká modla, taký pád. Ale na to bolo treba prísť skôr. Tento film je Kachyňov pomník slávy.

Telefónna búdka

Telefónna búdka (2002)

Presne tak, vážení, pravda oslobodzuje! Aj keď to niekedy poriadne bolí. Tento film je skvost.

Vrchní, prchni!

Vrchní, prchni! (1980)

Frustrácia muža v strednom veku, asi najsmutnejšie i najzábavnejšie obdobie v jeho živote. Tomuto filmu nechýba vôbec, ale vôbec nič. Bezpochyby filmový vrchol tvorby dua Svěrák&Smoljak. Škoda, že šťastný koniec nebýva až taký častý. Já to dávám do čistírny!

Tri farby: Červená

Tri farby: Červená (1994)

Toto nie je nič pre vás, ktorí máte jasno v otázke zločinu a trestu, príčiny a následku, zásluhy a viny, osudu a slobodnej vôle. Samé prízemné témy, však? Lenže ruku na srdce: ak Krzysztof nesedí tam hore pri Jeho nohe, tak kto iný?

Unavení slnkom

Unavení slnkom (1994)

Tak to na tom svete občas chodí, súdruh plukovník, že až s rozbitou papuľou a zviazanými rukami pochopíme, komu sme slúžili. Drahá poučka, ale stojí za to. Vďaka tomuto filmu sme snáď dnes o čosi múdrejší. U mňa TOP10.

Tak dobre, ako sa len dá

Tak dobre, ako sa len dá (1997)

Práve preto sú sebastrední ješitovia k zulíbání, lebo sú ako náš Melvin: od nikoho nič nechcú, nikomu nič nedlhujú. Problémy nastanú až vtedy, keď sa im zjaví veriteľ, od ktorého si nemôžu nepožičať. Ale kto by sa Helenke ubránil? U mňa TOP 20.