Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Animovaný

Recenzie (101)

plagát

Spomeň si (2015) 

Memento - dôchodcovská verzia

plagát

Jessica Jones (2015) (seriál) 

Tak nakoniec trochu sklamanie. Kvalitatívne je to minimálne o úroveň nižšie ako Daredevil. Za najväčšie klady považujem Krysten Ritter a Davida Tennanta, ktorí sa svojich úloh zhostili vynikajúco, Žial po scenáristickej stránke veľa pozitív nenájdete. Väčšina epizód nemá žiadnu gradáciu, seriál obsahu zbytočne veľa podzápletok, ktoré nikam nevedú, a to spôsobuje, že dej často krát prešľapuje na mieste. V závere sa potom tých 13 epizód zdá prehnane veľa. Našťastie to nie je až také zlé, aby Vás to prinútilo nedopozerať seriál. Do budúcna môžem povedať, že sa na Jessicu Jones teším, či už v jej druhej sérii (dúfam, že vymenia showrunnera/scénaristov), alebo v plánovanom teamup-e Defenders. Hodnotenie niečo medzi 3* a 4*. Malý spoiler na záver.........škoda, že sa Daredevil neobjavil ani na chvíľku.

plagát

Kung Fury (2015) 

Hysterický záchvat smiechu od začiatku do konca. Tony skvelých hlášok, výborná hudba a efekty, hlavný hrdina najväčší bad-ass v histórii kung-fu filmov.

plagát

Boj o Hodvábnu cestu (2015) 

Film pri ktorom by si asi každý historik vyškrabal oči. Príbeh je naivný a miestami nedáva zmysel, celkovo je to veľká blbosť ale od momentu kedy spolu začnú Rimania a Číňania opravovať mesto je to veľmi zábavná blbosť. Akčné scény sú celkom podarené a dôjde dokonca aj na niekoľko slušných bojov jeden na jedného. Pokiaľ od filmu nič nebudete čakať a zoberiete ho čisto ako historický fantasy úlet, tak sa možno zabavíte rovnako ako ja.

plagát

Avengers 2: Vek Ultrona (2015) 

Akcnejsie, zabavnejsie a z mojho pohladu lepsie ako prvy diel, ktory uz po druhom pozreti jednoducho nebavil. Každá postava ma vyvazeny screentime a podarene hlasky, co je pri tolkych postavach je obdivuhodne. Kritiku ala je to ako druhy diel Transformers nechapem. V ziadnom pripade netvrdim, ze ide o vynimocny film v ramci MCU, ale v ramci komixoveho zanru ide o velmi prijemny zazitok. Na druhu stranu som rad, ze tretie pokracovanie uz nenatoci Whedon, ale bratia Russovci a samozrejme sa neviem dockat Civil war.

plagát

Hlasy (2014) 

Celkom podarene spojenie čiernej komédie a psychologického thrilleru. Miestami sa dobre zasmejete (rozhovory zo zvieratami, finalna tanečná vlozka), miestami vam prijemne prejde mraz po chrbte (spomienky na matku, precitnutie po liekoch). Asi druhy film, o ktorom môžem povedať, že Reynolds sa snaží hrať a ide mu to.

plagát

Rýchlo a zbesilo 7 (2015) 

Z môjho pohľadu je to asi na rovnakej kvalitatívnej úrovni ako piaty a šiesty diel. Akčná a hlučná zábava dobrá na jedno pozretie.

plagát

Národ Z (2014) (seriál) 

Môj seriálový guilty pleasure roka. Skvele to funguje ako protipól The Walking Dead. Z nation sa neberie vážne. Padajú v ňom celkom obstojné hlášky, typu "slečna prepáčte, ale myslím, že máte prst vo vlasoch". Celkom sa smejem na tom ak niekto tomuto seriálu vyčíta že nemá logiku, herci sú strašné drevá, alebo, že efekty stoja za prd. Veď je to predsa od spoločnosti, čo nám priniesla hity ako Sharknado alebo Mega Shark Versus Giant Octopus. Jediné, čo ma trocha mrzí je to nemastné neslané finále sezóny. Každopádne na druhú sériu sa teším.

plagát

Miluj suseda svojho (2014) 

Pohodovy filmik, ktorému odpustite aj záver, ktorý až príliš hrá na city. Nájde sa tu viacero skvelých hlasok a v podstate všetci herci hrajú výborne.

plagát

Hobit: Bitka piatich armád (2014) 

Nikdy som netvrdil, že hodnotím filmy objektívne, aj keď sa o to snažím. No v prípade Hobitej trilógie je to mimo moje možnosti. Na LOTR-ovi som vyrástol, vďaka tej trilógii som si obľúbil filmy, začal som častejšie chodiť do kina a viacej sledovať zákulisie a natáčanie filmov. Keď vyšiel Hobit bol to pre mňa taký návrat do detstva, aj keď občas dosť bolestný. Asi nemá zmysel plakať nad tým, že Hobitia trilógia je o poznanie slabšia ako jeho predchodca a že určite nemali robiť až tri filmy..jednoducho to je tak ako to je. Bitka piatich armád je podľa môjho názoru najlepší Hobit, aj napriek mnohým výhradám. A je to aj jediná časť trilgie, ktorá určite potrebuje rozšírenú verziu (snáď sa ten uponáhľaný strih aspoň z časti odstráni. Stále rozmýšľam, nad tým ako by tie filmy vyzerali, keby ich točil del Toro.. boli by iné? Určite. Boli by lepšie? To si nie som taký istý. Každopádne som Jacksonovi a spol. vďačný za tých šesť filmov, predsa len je to na dlhý čas posledný príbeh zo Stredozeme.

Ovládací panel
13 bodov