Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Krimi

Obsahy (12)

Tajemství nebes: Utajený příběh sekce Skunk Works

Tajemství nebes: Utajený příběh sekce Skunk Works (2019)

Skunk Works je oficiálny pseudonym pre pokročilé vývojové programy Advanced Development Programs (ADP) v americkej spoločnosti Lockheed Martin. Z dielne Skunk Works pochádzajú mnohé slávne vojenské lietadlá vrátane špionážneho U-2, SR-71 Blackbird či  F-117 Nighthawk. Ako však toto prísne tajné oddelenie vzniklo, fungovalo a nepriamo ovplyvňovalo vývoj dejín? Americký dokument Secrets in the Sky: The Untold Story of Skunk Works poskytne odpovede na tieto otázky a taktiež priblíži životný príbeh mužov, ktorí stáli roky na jeho čele, a to Kellyho Johnsona a jeho spolupracovníka a nástupcu Bena Richa.

El niño

El niño (2014)

Španielska dráma odohrávajúca sa oboch stranách Gibraltárskeho prielivu, kde sú od seba Európa a Afrika vzdialené len 14 kilometrov. Hlavnými postavami vo filme je trojica malých pašerákov drog na čele s ambicióznym a odhodlaným Niñom (Luis Tosar) so svojou kolegyňou Evou (Bárbara Lennie). Obaja sa dlhodobo snažia odstrániť drogový kšeft a s ním spojenú kriminalitu z tohto krásneho miesta, ktoré sa odjakživa označuje aj ako brána do Stredozemného mora. Okrem vynaliezavých pašerákov z oboch brehov však musia bojovať aj so všadeprítomnou korupciou, a to aj medzi vlastnými kolegami.
Vo filme španielskeho režiséra Daniela Monzóna sa objavia aj ďalší dôležití miestni hráči na trhu s drogami, a to nebezpečný marocký priekupník s drogami Rachid (Moussa Maaskri) či Interpolom sledovaný „Angličan" (Ian McShane), ktorí by si okrem iných zainteresovaných takisto radi rozšírili svoje pole pôsobnosti.

Zkáza lodi Endurance

Zkáza lodi Endurance (2012) (TV film)

Dokumentárna dráma inšpirovaná skutočnou udalosťou z roku 1914 je príbehom skupiny moreplavcov, na čele ktorej stáli ostrieľaný námorný kapitán Frank Worsley (Craig Parker) a Sir Ernest Shackleton (Charles Pierard). Druhý menovaný, ktorý bol iniciátorom tejto antarktickej výpravy, už predtým tento nehostinný kontinent navštívil. Objavná plavba okolo Antarktídy sa po sľubnom začiatku dramaticky zmení v okamihu, keď do hry vstúpi nevyspytateľné počasie, predovšetkým ľad a sneh. A práve vtedy začína ich spoločný boj o svoje životy. Odkázaní iba jeden na druhého sa musia len s tým najnutnejším vybavením dostať spomedzi ľadových kier späť na voľné more.
Historická snímka pochádza z Nového Zélandu, miesta, z ktorého odjakživa začína takmer každá expedícia na Antarktídu.

Spomienky na vojnu

Spomienky na vojnu (2011)

Bud Vogel (James Cromwell), vyslúžilý veterán 2. svetovej vojny, o svojich spomienkach z frontu príliš často nehovorí. Po tom, čo jedného sviatočného dňa jeho najstarší vnuk Kyle (Jonathan Bennett) zhodou okolností objaví kufor, ktorý je práve z tohto obdobia, sa Bud rozhodne, že rozpovie zvedavému chlapcovi príbeh o troch náhodných veciach, ktoré môže postupne z kufra vybrať. Aj toto vyprávanie bolo podnetom k tomu, čím sa o niekoľko rokov neskôr stal jeho vnuk. Pridal sa k armáde a slúžil v Iraku počas operácie Trvalá sloboda. Aj on sa stal zberateľom rozličných suvenírov súvisiacich s vojnou, rovnako ako jeho starší vzor.
Snímka Memorial Day, ktorú režíroval Samuel Fischer, prináša prelínanie dvoch dejových línií z rozličných konfliktných období a ukazuje, ako môže jediné popoludnie strávené na verande zmeniť život človeka.

Kawoonteudawoon

Kawoonteudawoon (2011)

Vymáhač dlhov Tae Geon-ho (Jae-yeong Jeong) sa venuje už len svojej práci, keďže mu neostal nik, na kom by mu záležalo. Jedného dňa mu diagnostikujú rakovinu čriev, neľútostnú chorobu, ktorej on spočiatku nechce ani uveriť. Najskôr preto vyhľadáva pomoc na viacerých miestach, nakoniec však jeho jedinou šancou na záchranu ostáva nájsť vhodného a ochotného darcu. S tým by nemal byť žiaden problém, keďže sa sám živil vyhľadávaním rôznych osôb. Keďže okruh jeho blízkych je malý, Tae sa musí spoľahnúť na notorickú zlodejku a podvodníčku menom Cha Ha-yeon (Do-yeon Jeon), ktorá v minulosti dostala srdce od jeho tragicky zosnulého syna a s ktorou má ešte viacero nevybavených účtov...
Existujú situácie a prípady, v ktorých si človek jednoducho nemôže vyberať, a takisto aj chvíle, kedy je nesmierne cenný každý jeden deň, hodina či minúta. Presne v takejto situácii sa ocitá hlavný aktér juhokórejskej akčnej drámy od režiséra Huh Jong-hoa.

Africká super sedma

Africká super sedma (2005) (TV film)

Africká savana je miestom, kde sa môže stať množstvo vecí za jediný deň. Platí to predovšetkým vtedy, ak sa sedem najväčších zvierat stretne na jednom mieste. Toto je príbeh obdivuhodnej sedmičky zvierat, ktorú tvoria gepardy (šampióni v šprinte), levy (najväčšie africké šelmy), leopardy (princovia tajnosti), hyeny (známi zdochlinožrúti), byvole (bylinožravci s tvrdou povahou), slony (najväčšie suchozemské cicavce) a nosorožce (slabozraké nepárnokopytníky s obrovskou silou). Tento 24-hodinový príbeh, ktorý zobrazuje vzájomné prelínanie životov týchto nádherných zvierat, sa odohráva v juhoafrickej prírodnej rezervácii Mala-Mala.

Fighter Pilot: Operation Red Flag

Fighter Pilot: Operation Red Flag (2004)

Na leteckej základni Nellis v Nevade sa zhromaždilo 128 lietadiel zo šiestich rôznych krajín, aby sa spoločne zúčastnili na jednom z najväčších bojových cvičení na svete. Nasledujúcich štrnásť dní budú tieto lietadlá a ich posádky vystavené simulovanej leteckej vojne. Pre mnohých pôjde o poslednú prípravu predtým, než odídu do skutočného boja. Názov tejto operácie znie Operation Red Flag.

Velkolepý park Serengeti

Velkolepý park Serengeti (2011) (TV film)

Africký národný park Serengeti je miestom, kam sa väčšina bežných ľudí nikdy nedostane. A navyše, aj keď sa niekomu do tohto prírodného raja dostať podarí, len ťažko bude v správnu chvíľu na správnom mieste, aby mohol na vlastné oči uvidieť obrovskú migráciu tisícov pakoní a ďalších kopytníkov či predátorov. Fascinujúci príbeh o putovaní megastáda a všetkého, čo k tomu patrí si však diváci môžu vychutnať pri sledovaní tohto dokumentu, ktorý v roku 2011 nakrútili nemeckí dokumentaristi.

Nurses

Nurses (2009)

Ďalší z filmov pre dospelých od známeho štúdia Digital Playground. O réžiu sa znova postaral Robby D. a vo filme sa opäť predstavia v súčasnosti najznámejšie tváre z pornopriemyslu, akými sú Jesse Jane, Shyla Stylez, Danny Mountain a viacerí ďalší. Ako už názov filmu napovedá, dej sa odohráva na istej klinike v USA, na ktorej pracuje netradičný personál a kde aj samotní pacienti sú tak trocha "zvláštni"...

Tears of Steel

Tears of Steel (2012)

Krátkometrážna sci-fi snímka pochádzajúca Holandska je dielom Iana Huberta a pojednáva o spoločnosti s názvom Blender Fundation. Prináša krátky príbeh o mužovi menom Thom (Derek de Lint), ktorý sa celé desaťročia snaží napraviť chyby z minulosti. Film obsahuje aj klasické prvky sci-fi žánrov, akými sú napr. cestovanie v časopriesore, roboty pochádzajúce z budúcnosti či viaceré akčné scény.

Seven Days in Utopia

Seven Days in Utopia (2011)

Film režiséra Matthewa Deana Russella je príbehom talentovaného mladého golfového hráča Luka Chisolma (Lucas Black), ktorý sa po neúspechu na svojom prvom veľkom turnaji v golfe nečakane ocitne v malebnom prostredí texaského mestečka Utopia. Po stretnutí s excentrickým farmárom a bývalým profesionálnym hráčom golfu Johnny Crawfordom (Robert Duvall), ktorý si ho vezme pod svoje krídla, začne Luke prehodnocovať svoj celkový postoj ku golfu aj životu. Okrem na prvý pohľad zvláštnych Johnnyho metód pomáhajú Lukovi pri reštarte jeho kariéry aj ostatní obyvatelia Utopie (v podaní hercov Briana Geraghtyho, Deborah Ann Woll alebo Melissy Leo). Ako s novonadobudnutými skúsenosťami Luke naloží? Predstaví sa ešte niekedy ako profesionál na tráve?

The Eleventh Hour

The Eleventh Hour (2008)

Nevydarená vojenská operácia na vyslobodenie japonských vojnových zajatcov zo severokórejských zajateckých táborov má za následok, že sa Michael Adams (Matthew Reese) dostane do zajatia. Tam ho vystavujú neustálemu mučeniu, ktoré neprerušia, až kým neodhalia jeho slabiny.
Severokórejská armáda medzitým plánuje pokus o atentát na amerického senátora (K. Danor Gerald), ktorý organizuje oslobodenie aj ostatných zajatcov.
Michael je síce konečne na slobode, no jeho žena sa stala rukojemníčkou a atentát na senátora musí spáchať on. A to do 12 hodín, inak jeho manželka zomrie...

Reklama

Ovládací panel
106. naj používateľ Slovensko
46 bodov