Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Dráma
  • Animovaný

Recenzie (3 645)

plagát

Godzilla a Kong: Nová Ríša (2024) 

CGI je fakt fenomenálne, nové monštrá sú pekne nadizajnované, ružová Godzilla je krásna, ľudia i príbeh sú mi ukradnuté, ale nesleduje to vôbec základnú dialektiku kaiju. Je tu pramálo rozbíjania miest, strašne veľa scén v hollow earth až stráca tajomný opar, prekvapivo málo Godzilly, no najmä dve veci: 1. systematicky sa nebuduje hrdinstvo Godzilly ako ochrancu sveta (to išlo fantasticky Edwardsovi) a nadchádzajúcej hrozby pre svet (zlý opičák fakt nie je adekvátna hrozba, v tom bola famózna Mechagodzilla v predošlom filme), 2. kamera nepracuje s monštróznosťou titanov a to aj pre prebytok scén v zemskom jadre, na ktorých vyzerá Kong ako obyčajná gorila.

plagát

Malibu Express (1985) 

Lepšie sa o tom číta, ako sa na to pozerá. Keby to bola natvrdlá vážne sa tváriaca akcia, bolo by to hádam zábavné. Ale ako akože-komédia s priblblým country sountrackom je to síce bizár ale nudný bizár.

plagát

While the City Sleeps (1956) 

Strašne ukecaný, nudný noir s množstvom vedľajších línií a nezaujímavými hercami (Vincent Price tu nemá čo ukázať), ktorý nevie využiť svoj veľký potenciál (vrah s mommy issues a jednou dosť intenzívnou scénou škrtenia - Hitchcock za 4 roky ukázal, ako sa to robí).

plagát

Posedlá (1947) 

Klasický noir s krásnou čiernobielou kamerou a výborne napísanými postavami i zápletkou. Zišlo by sa ale trochu prestrihať.

plagát

Vzpoura žen (1939) 

Nevtipný komediálny western s množstvom speváckych a tanečných čísel.

plagát

Ninja korytnačky: Mutantský chaos (2023) 

Je to fakt nádherne nakreslené (vyrenderované), ale nerozumiem, prečo sa tento ďalší pokus o revival ninja korytnačiek zase raz pokúša o akúsi inováciu (tentokrát v podobe psychológie antropomorfných korytnačiek!) miesto toho, aby ponúkol to, čo všetkých bavilo na seriáli z prelomu 80tych/90tych rokov - množstvo uleteného humoru, veselé korytnačky, pizzu a notorických záporákov,

plagát

Rýchlo a zbesilo 10 (2023) 

Fast GTP. Ten scenár musela písať umelá inteligencia. Nečudujem sa, že to stálo tristo mega, zaplatiť tomu množstvu prvotriednych hercov, aby zo seba vydávali také vety v takých scénach, muselo stáť strašne veľa. O to väčšia škoda je, že hlavného záporáka hrá mizerný Jason Momoa, ktorý nikdy nemal prekročiť televízny tieň. A akcia? Unavená a príliš digitálna.

plagát

Sedm hříšníků (1940) 

Priemerná dobová komédia, ktorá nie je veľmi vtipná a obsahuje veľa hudobných vložiek, no chvalabohu má na čele skvelé duo Dietrich/Wayne.

plagát

Subspecies 4: Bloodstorm (1998) 

Nezdieľam to všeobecne nadšenie komentariátu z tejto série. Radu je pravdaže v každom filme mimoriadne charizmatický a je obdivuhodné, že to má ucelený (hoc telenovelový) príbeh, ale je to inak céčkový videohoror s mizerným vizuálom a okrem jednotky sa niet ani veľmi kde kochať dobovým Rumunskom, lebo väčšina scén je zo zlé nasvietených interiérov.

plagát

Duna (1984) 

Najviac ma prekvapuje, že Duna neukončila Lynchovu kariéru, lebo toto je učebnicový (nechcene vtipný) trash ako od Rogera Cormana, ktorý zlyháva v úplne všetkých rozmeroch od scenáru, cez réžiu, hercov až po nevkusné kostýmy a kulisy. Chápem, že v roku 1984 muselo byť náročné adaptovať Dunu, ale urobiť z toho dobrý film sa dalo aj vtedy a aj v rámci jedného celovečerného filmu. Len na to bolo treba talent a poctivé remeslo bez skratiek, ktoré si Lynch môže dovoliť vo svojich surreálnych filmoch bez klasického naratívu.