Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (58)

Tohle jsme my - Změny

Tohle jsme my - Změny (2020) (epizóda)

V epizóde sú hneď dve narážky na Buffy: na stene v izbe mladej Kate možno zahliadnuť plagát z filmu (1992). Dospelá Kate spomína epizódu zo seriálu 04x10 Hush (tá, v ktorej všetci v Sunnydale zrazu stratia schopnosť hovoriť).

Buffy, premožiteľka upírov - Chosen

Buffy, premožiteľka upírov - Chosen (2003) (epizóda)

Buffy sa pýta Angela, či talizman, ktorý jej priniesol na záchranu Sunnydale, je od spoľahlivého zdroja. Angel sa vyjadruje, že ani trochu. Naráža tak na právnickú firmu Wolfram and Hart (pre démonov a iné sily zla), s ktorou bojoval celé 4 roky v L. A., a ktorá sa rozhodla zveriť mu firmu do rúk po udalostiach 4. série Angela.

Angel - Rozum a cit

Angel - Rozum a cit (1999) (epizóda)

V záverečnej scéne si právnik z Wolfram & Hart púšťa videozáznam s Angelom z policajnej stanice. Angel (David Boreanaz) by však ako upír na zázname nemal byť zachytený vôbec.

Čo s tým má láska?

Čo s tým má láska? (2022)

Zoe rozpráva deťom pri ich strážení klasické rozprávky v prerobenej verzii. Prvou z nich je "Popoluška". Predstaviteľka Zoe, Lily James, si zahrala vo filme Popoluška (2015).

Vánoce u našich

Vánoce u našich (2019) (seriál)

V epizóde 1.02 sa dozvedáme pri stretnutí Johanne (Ida Elise Broch) a Jonasa (Felix Sandman), že Jonas je znamením Škorpión. V epizóde 1.05 sa Johanne dozvie, že Jonas má narodeniny (pravdepodobne 17.12.), čo však značí, že je Strelec.

Doom Patrol

Doom Patrol (2019) (seriál)

Dalo by sa povedať, že je tu istá podobnosť medzi Doom Patrol a X-Menmi. Obidve skupiny tvoria mutanti/"nadľudia", ktorých vedie muž/génius na vozíku (Niles/Xavier). Pravdou je, že Doom Patrol boli inšpiráciou pre X-menov, ktorí vyšli v septembri 1963, tri mesiace po prvom komikse Doom Patrol. Paradoxom je, že X-Meni sú v bežnej populácii známejší.

Doom Patrol - Season 1

Doom Patrol - Season 1 (2019) (séria)

Cyborg (Victor Stone) nebol v komiksoch nikdy spätý s Doom Patrol.

Doom Patrol - Season 1

Doom Patrol - Season 1 (2019) (séria)

Originálny tím Doom Patrol tvorí Chief (Niles Caulder), Robotman (Cliff Steele), Elasti-Girl (Rita Farr) a Negative Man (Larry Trainor).Tím Doom Patrol v seriáli je teda zložený z postáv z rôznych časových línií, napr. Crazy Jane a Elasti-Girl neboli nikdy v jednom čase súčasťou Doom Patrol, ako je tomu v seriáli.

Doom Patrol - Season 2

Doom Patrol - Season 2 (2020) (séria)

Postava Dorothy Spinner (Abigail Shapiro) odkazuje na Dorothy z filmu Čarodejník z krajiny Oz (1939), a to nielen menom, ktoré ich spája, ale tiež outfitom, ktorý je takmer totožný (modré šaty s bielym tričkom a dva copy s mašľami), chýbajú červené topánky. Priezvisko "Spinner" je nepriamym odkazom na tornádo (Tornado spins / Tornádo sa točí), ktoré prenieslo Dorothy do krajiny Oz.

Černé zrcadlo - Krokodýl

Černé zrcadlo - Krokodýl (2017) (epizóda)

Názov ep. Krokodíl pravdepodobne odkazuje na slovné spojenie "krokodílie slzy" (neúprimný plač, smútok). Mia (Andrea Riseborough) na začiatku pri nehode, ktorú zapríčinil Rob, pôsobí zraniteľne, emocionálne. Avšak keď sa stretnú po rokoch a Rob (Andrew Gower) príde s nápadom napísať list manželke cyklistu, ktorého zrazili a zbavili sa tela, Mia nie je ochotná vzdať sa svojho života a radšej Roba zabije. Odhaľujeme, že je schopná oveľa horších vecí ako Rob. Myslí bezcitne a chladnokrvne. Ako krokodíl, čaká na svoju korisť, ostáva kľudná (architektka, matka), až kým nie je ohrozená a vtedy sa odhaľuje ako neľútostný vrah. Zabíja bez rozmyslu. Anana (Anthony Welsh) zabíja vo vani, čo len podporuje túto metaforu. V závere, keď je Mia na synovom vystúpení, plače "krokodílie slzy", ktoré sú skôr prejavom únavy, ako dôsledkom jej masového zabíjania.

Ostré předměty

Ostré předměty (2018) (seriál)

Camille v knižnej verzii zneužili štyria chlapci zo školy po tom, ako sa opila. V seriáli ju zastihli v lese triezvu a za bieleho dňa.

Ostré předměty

Ostré předměty (2018) (seriál)

Adora (Patricia Clarkson) podáva v knižnej predlohe dievčatám na uzdravenie modrú tabletku. V seriáli je to sirup v modrej fľaši.

Ostré předměty

Ostré předměty (2018) (seriál)

V knihe má Camille (Amy Adams) na chrbte časť neporušenej kože v tvare kruhu, kam si pri rezaní už nedočiahla. V seriáli má jazvy všade.

Reklama

Ovládací panel
137. naj používateľ Slovensko
39 bodov