Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Denníček (82)

2023

Môj rok s filmami 2023 - aneb "predsavzatie nevyšlo"

Na minulý rok som si dala predsavzatie, že sa budem snažiť viac venovať filmom, a to ako doma, tak v kine. Avšak aj keď to zo začiatku roka vyzeralo nádejne, niekde v júli, po Barbenheimmerovi som nevedela v ponuke kín nájsť nič čo by ma oslovilo, resp. nebol na to čas. 

Ale aj napriek tomu to skúsim tento rok napraviť.

Kino 2023: (8/12)
01/2023 What's Love Got to Do with It? - tieto britské romantické komédie môžem a Lily James je skvelá;
02/2023 Ant-Man and the Wasp: Quantumania - marvelovky v kine sú taká skupinová záležitosť, tak som sa nechala zlákať zvyškom (priznanie: nevidela som jednotku);
03/2023 John Wick: Chapter 4 - Keanu!!! .. a ešte k tomu dej zasadený v Paríži; 05/2023
Maybe I Do - nie je to typ filmu, na ktorý by som šla do kina, ale keďže to bola akcia na deň matiek, vzala som mamu :)
Guardians of the Galaxy Vol. 3 - skvelé finále, revala som ako malé decko;
06/2023 Spider-Man: Across the Spider-Verse - Spajdy nesklamal, grafika úžasná, teším sa na pokračovanie;
07/2023
Barbie
, Oppenheimer - u mňa v tejto dvojke vyhrala Barbie. Nolanove filmy mám rada, ale dejiny moc nie, a nejako som očakávala od tohto filmu niečo iné, ako mi dal. Plus môj zážitok pozitívne neovplyvnilo ani plné kino a nefungujúca klimatizácia (všetci sme vychádzali upotení a dolepení :D ).. Za to Barbie mi padla do nálady aj do nôty, a to nie som nejaký fanúšik tejto ružovej bábiky. 

Doma sa mi podarilo pozrieť tých filmov viac, ale nejdem to počítať, však pozeranie nie je o číslach, ale o pocite.
Špeciálny za tento rok bude pre mňa však Palm Springs, pretože je to prvý film, ktorý som si pozerala vo svojom novom bývaní :) 

Je pravda, že som tiež veľa času venovala aj seriálom: The Office, The Sandman, Emily in Paris (sklamanie), The Bear, You, Angel, Valeria, The White Lotus, Killing Eve, Seinfeld, Sex Education, Yellowjackets (po prvej sérii je druhá totálne sklamanie), Fleabag.

Najviac ma potešilo, že som konečne videla Angela (ako veľký fanúšik Buffy). Toho totiž nikdy na slovenských kanáloch nevysielali a po čase som na to trošku pozabudla. Fleabag si ku mne tiež našla na konci roka cestu.
Veľa času som tiež strávila s Michaelom v kancelárii a s Jerrym na pódiu. 

A Hole in the World

"I'm not scared. I'm not scared. I'm not scared. Please, Wesley, why can't I stay?”

Fred ♥

5x15

Rok 2023

Priznávam, že posledné roky zanedbávam kino a trošku aj filmy. Pri pracovných povinnostiach som spohodlnela, a k tejto pohodlnosti prispela aj pandémia a lockdown. Posledné (minimálne 3 roky) trávim pri binge watching-u seriálov (najmä) na Netflixe. Takmer som zabudla aké je to pozerať film sama doma, nieto sama v kine.

Kedysi bol kino môj život. Potajomky som sa vybrala na film, aj keď mi to rodičia zakázali (o dôvode zákazu možno niekedy inokedy :D). Vždy som šla do kina na film, na ktorý som sa tešila, pričom som z toľkého očakávania ani nespala. 

V mojej mysli mám stále tú krásnu predstavu, ako keď raz budem veľká, budem mať v mojom obydlí samostatnú miestnosť na premietanie filmov, v ktorej bude mať všetky plagáty, ktoré som si za roky na strednej škole naškrečkovala. Áno, už som veľká, ale tento sen sa mi ešte nesplnil. Na ten musím ešte trošku vyrásť. Ale tento rok by som si rada dala predsavzatie, ktorým by som tie zanedbané roky s mojimi obľúbenými filmami dohnala!

Tento rok si dám za úlohu aspoň raz do mesiaca navštíviť kino a pozrieť si doma sama kvalitný film!

Držte mi palce. 

P.S.: Ako poľahčujúcu okolnosť pri tomto mojom "flákaní" môžeme brať skutočnosť, že všetky lístky s kina už roky odkladám a opatrujem. Z času na čas sa k nim vraciam a vybavujem si okolnosti okolo toho :) Je to fajn vec. Odporúčam.

Office Experiment

Takéto vtípky.. to len treba vyskúšať :D 

whole of the moon

And 5, 6, 7, 8 - pizza arms, spin, ride the tractor, kick the puppy .. :D 

najrozkošnejšie video poslednej doby

Proste ja to stále tvrdím, Keanu je týpek! :) Či už ako Neo alebo John, alebo hocikto iný, ale hlavne ako on sám - je to človek s veľkým srdcom a úžasným humorom. 

2018

(zase raz) MÔJ ROK S FILMAMI

Kino (11): Black Panther (20.02.), Avengers: Infinity War (27.04.), Deadpool 2 (16.05.), Ocean's 8 (07.06.), Jurassic World: Fallen Kingdom (28.06.), Mamma Mia! Here We Go Again (19.07. a 08.08.), Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (20.07.), Venom (05.10.), A Star Is Born (10.10.), Bohemian Rhapsody (10.11.), Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (15.11.)

FK (2): Turist (27.01.), En Frygtelig Kvinde (27.01.)

 

Najlepšia komédia: z toho čo som videla na plátne to bude asi Deadpool 2 (aj keď som sa nemohla smiať nahlas, aby sa za mňa priateľ nehanbil, doma som si to užila po druhýkrát (a tretí) na plné "gule"), ale nezaostáva ani Mamma Mia, ktorú som si dopriala 2x - oba razy ako dámsku jazdu, takže oba razy to v tej správnej spoločnosti bola zábava! A druhýkrát dokonca pod holým nebom (v Amfiku), tak dvojnásobná.

Najlepší superhero movie: Rozhodne Avengers... z kina sme odchádzali ako bez duše, úplne nechápačky.. museli sme predýchať a teórie o tom, čo bude sme započali deň po.. 

Najhorší superhero movie: Black Panther - neviem, nejako ma ten ich svet neoslovil a už mi niekedy vadia tie príbehy, ktoré sú len naťahovačkami na zarobenie.. Technicky film zlý nebol, ale vravím, bolo to ako záplata na dieru, ktorá nie je, pokiaľ ju nespravíme.

Najväčší bullshit: Tento rok som nechodila na blbé filmy, juchúúú :D 

Najväčšie sklamanie: Veľmi ma sklamali Fantastické zvery. Trailer bol taký úžasný, že som čakala druhého Harryho na plátne. A Harry sa nekonal. Nazvem to zle namiešaný elixír. Bolo tam všetko a predsa to nemalo ten správny účinok.

Najväčšie prekvapenie: Nie som veľká fanynka Lady Gaga, ale v Bradleyho filme si neviem predstaviť lepšie herecké obsadenie a lepší príbeh. Príbeh, ktorý nie je úplne novinkou, a predsa je. Predsa očaril, ohromil, dojal.. a Zrodila sa hviezda. A skvelý soundtrack k tomu. Bravo.

 

Filmy, ktoré som chcela vidieť na veľkom plátne, ale nakoniec som si ich užila v pohodlí domova: Kraftidioten (FK), Lady Bird, Call Me By Your Name (skvelý OST), Isle of Dogs, Destination Wedding

Filmy, ktoré som chcela vidieť v kine, ale nestihla som si ešte na ne nájsť čas: Three Billboards Outside Ebbing, MissouriI, TonyaThe Disaster ArtistRock'n RollReady Player OneThe Florida ProjectA Quiet Place, I Feel PrettySicario: Day of the SoldadoBlacKkKlansmanUpgradeThe NunA Simple FavorBad Times at the El RoyaleAquaman.

Staré klasiky, ktoré mi ušli vo FK - ale samozrejme, že som ich už inak videla: Hair, The Apartment, RHPS a Moulin Rouge!

 

SERIÁLY

Seriálové začiatky roka patrili perfektným ženským výkonom v podaní Nicole, Reese a ShaileneBig Little Lies (viac denníček z 3.1.2018). Raz za uhorský rok sa nechám prehovoriť aj na staršie kvalitky (rozumej seriály v červených farbách, ktoré už skončili a majú zväčša viac sérii a preto mi trvá, kým sa do nich pustím), akými sú Twin Peaks a Six Feet Under. Twin Peaks ma očarili svojou tajomnosťou. Cooper je nezameniteľný! O to viac som bola sklamaná z návratu, ale o tom som už (tiež) písala vo svojich komentároch. Asi som na Lyncha ešte nedozrela. Six Feet Under (alebo Odpočívaj v pokoji - kukala som s dabingom,priznávam :D) nás berie do rodiny funebrákov, kde každý má svoje problémy, starosti, tajnosti. Páčili sa mi tie úmrtia na začiatku, ktoré boli vskutku originálne - niektoré vtipnejšie, niektoré smutnejšie, až šokujúce. U Fisherovcov sa mi teda páčilo. Dlho mi trvalo, kým som si niekoho obľúbila,každý bol taký ľudský, žiadne ideály pod nos človeku netisnú. Ale v konečnom dôsledku mal každý niečo do seba. 

Tento rok som ostala verná This is Us - osudy Jacka s Rebeccou, trojičiek a ich partnerov/potomkov sa nám rozširujú, otvárajú sa nové veci, nové témy. Ani jeden diel doteraz (a to už beží tretia séria) ma nenechal chladnou. Je to taká moja očistná kúra, pri ktorej pozeraní sa mi vyleje srdce bez rozprávania. 

K ďalším pokračujúcim seriálom, ktoré som nevynechala patrili GoT a AHS.

Skončila moja obľúbená New Girl so Zooey Deschanel - konečne HappyEnd!!

Náhodou som objavila minisériu Malé ženy, ktorá ma veľmi upútala v telke, aj keď som začala druhou časťou. Musím konečne siahnuť po knihe!

Páčilo sa mi tiež The End of the F***ing World (ktorého odkaz mi nechce prepojiť - žeby tie hviezdičky?) - divné postavy, krátka stopáž, premakaný soundtrack, rebélia, atď... dajte tomu jedno poobedie a neoľutujete.

Mimo iné som stihla začať pozerať novú Sabrinu, z ktorej mám stále zmiešan pocity, ale vždy keď sa na ňu pozriem (teraz myslím postavu Sabriny), tak mi pripomína kamarátku a tá podobnosť (ktorú asi vidím len ja) je taká fascinujúca, že som to pozrela celé. Som zvedavá, kde sa bude uberať ďalšia séria.

Potešilo ma tiež spracovanie Sharp Objects z produkcie HBO s úžasnou Amy v hlavnej úlohe (viac komentár).

A v neposlednom rade by som, čo sa týka seriálov, chcela vyzdvihnúť za SVK seriál Som Mama a.k.a.moje stredotýždňové odreagovanie. Už dávno som sa tak nenasmiala na niečom zo slovenskej tvorby. A to nie som mama a som si vedomá toho niekedy až nezmyselne prehnaného zmýšľania hlavnej postavy - ale však je to sitcom :) a mňa jednotlivé situácie vďačne pobavili. 

Always.

"..yeah but i'm not like a super intense fan or anything.." asi takto som na tom aj ja :D a nechápem ľudí, čo to nechápu! 

2018 begins with..

Ladies and gentlemen, let me introduce you...

 

... BIG LITTLE LIES!

 

Začiatok roka som začala s touto minisériou plnou zvratov a prekvapení. Big Little Lies má nielen perfektné herecké obsadenie ale ešte lepšie herecké výkony. Nemyslím tým len hlavné protagonistky, ale všetkých na kompletku - nikto nevadil, nevyčíňal, všetko to do seba perfektne vo svojej neperfektnosti zapadalo. Matky, deti, muži, svedkovia... 

Neviem si vybrať, ktorý herecký výkon by som ocenila najviac, ale asi Nicole a Alexandra. To čo sa z tohto perfektného páru vykľulo asi nečakal nik. Bola som hrdá na Celeste, keď začala konečne počúvať poradkyňu.. 

Záver bol mrazivý, do poslednej chvíle som myslela, že zomrie Madeline a nakoniec to dopadlo nad moje očakávania a pre dobro všetkých. O Jane som si od začiatku myslela, že to takto vyvrcholí, ale to napätie do posledného dielu!! 

 

Úvodnú znelku zaraďujem do tých, ktoré nepretáčam. Hudba perfektná, už len vďaka Chloe a Ziggymu, ktorí očividne hudbu môžu, čím sa celý príbeh oživuje a hudba podtrháva dej.

2017

MÔJ ROK S FILMAMI

Kino (34):

La La Land (1.1.), Všetko alebo nič (16.1.), Split (24.1.), Rings (4.2.), Lego Batman Movie (13.2.), Logan (5.3.), Beauty and the Beast (17.3.), Piata loď (19.3.), Ghost in the Shell (2.4.), Tajomné Karpaty - Nesmrteľný les (7.4.), Get Out (29.4.), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (6.5.), King Arthur: Legend of the Sword (20.5.), Wonder Woman (5.6.), Rough Night (15.7.), War for the Planet of the Apes (17.7.), Baby Driver (27.7.), The Hitman's Bodyguard (17.8. a 20.8.), Blade Runner 2049 (9.10.), Thor: Ragnarok (5.11.), Justice League (20.11.), Star Wars: The Last Jedi (18.12.), The Greatest Showman (30.12.)

FK:

Liza, a rókatündér (9.1.), Bakemono No Ko (18.1.), Paterson (25.1.), La glace et le ciel (1.2.), Pokot (19.4.), Viva (24.4.)

Kino naslepo:

Ostře sledované vlaky (12.7.), Man on the Moon (26.7.), Searching for Sugar Man (9.8.), 21 Grams (15.11.), Utomljonnyje solncem (16.12.)

 

Najlepšia komédia: The Hitman's Bodyguard - nie nadarmo som bola na ňom v kine 2x. Tick-tock motherfucker!

Najlepší superhero movie: Logan - už len za to epické zakončenie Wolverinovho príbehu.

Najväčší bullshit: Rings - pred návštevou kina sme to predpokladali, ale film môže človek považovať za prepadák a aj tak môže prekvapiť - toto ten prípad nebol :D smiali sme sa veľmi nahlas. Viem, že sa to nepatrí, ale nedalo sa to brať vážne. Asi prestanem chodiť na horory.

Najväčšie sklamanie: Split s Jamesom McAvoyom (k film som sa už vyjadrovala v príspevku z januára)

Najväčšie prekvapenie: tých bolo bezpochyby viacej a viac menej sa to týka všetkých filmov, ktoré si odo mňa vyslúžili tento rok 5 hviezdičiek. Ale prekvapením možno označiť hlavne filmy z Kina naslepo, keďže som bola vždy milo prekvapená (Utomljonnyje solncem) a niekedy aj potešená, lebo som konečne videla filmy, ku ktorým som sa nedostala predtým (Searching for Sugar Man).

Víťaz FK: Jednoznačne Líza, líščia víla :)

All by myself alebo "filmy, na ktoré by so mnou nikto nešiel/v tom momente nikto nechcel ísť": 

La La Land, Beauty and the Beast, Piata loď, Ghost in the Shell, Pokot

Dámske jazdy vo dvojici (s mojimi parťáčkami Barborou, Dašen a Majkou): 

Liza, a rókatündér (D), Bakemono No Ko (D), Paterson (D), La glace et le ciel (D), Viva (D), Get Out (B), Wonder Woman (M), Blade Runner 2049 (B), Star Wars: The Last Jedi (M)

Dámske jazdy vo trojici: Všetko alebo nič (B, J1), Utomljonnyje solncem (B, J2)

 

NA ČO SOM CHCELA ÍSŤ DO KINA ALE NEPODARILO SA:

Live by Night, Lion, T2, John Wick: Chapter 2, Going in Style, Perfetti sconosciuti, Alien: Covenant, Špina, Spider-Man: Homecoming, How to Be a Latin Lover, Dunkirk, Valérian et la Cité des mille planètes, The Dark Tower, It, Ce qui nous lie, Kingsman: The Golden Circle, The Snowman

 

SERIÁLY

Dosledované komplet: Hannibal, 13 Reasons Why, My Mad Fat Diary, Blood Drive, Black Mirror, Girls, Sherlock

Asi najviac mi z týchto dosledovaných kúskov bude smutno za Lenou Dunham a jej Girls, ktoré v tomto roku ukončila po 6 rokoch nakrúcania. Nahnevalo ma aj rozhodnutie nepokračovať v 2.sérii Blood Drive.

Hannibal bol kúskom, ktorý pre mňa osobne mal svoje pre aj proti, a nebudem sa pravdepodobne k nemu vracať. Ale som rada, že som ho po toľkých odporúčaniach, konečne zhliadla. To sa týka aj Sherlocka, ktorý je obľúbencom nejedného môjho známeho. Ale k nemu sa isto rada vrátim + musím skuknúť ešte Abominable Bride (nevedela som, že by sa to malo sledovať medzi sériami - nevadí). 

13RW a MMFD sú osobitné výnimky - zamerané na tínedžerov, aj keď je pravda, že problémy tam boli diametrálne odlišné. Oba seriály si zaslúžia pozornosť. MMFD je trošku viac odľahčený. Oba seriály majú skvelú hudbu! 

A čo sa týka Black Mirror, seriál je svojský a nenapodobiteľný - zobrazuje rôzne situácie, čo sa môže stať s ľuďmi ovplyvnenými technológiami a pod., kam môže tento svet smerovať. Niekedy je to zvrátené, niekedy kruto pravdivé. Sú časti, ktoré si zapamätám a vryli sa mi svojou tematikou alebo pútavým/krutým dejom do pamäte napr.  Entire History of You, Be Right Back, Nosedive, Shut Up and Dance, San Junipero

Pokračujúce série: AHS: Cult, This Is Us

Nová séria AHS bola v porovnaní s predošlou ostopro lepšia! A hlavne tematicky bola skvelo načasovaná. Niekomu mohlo prísť, že tam bolo málo ľakačiek a pod. keď už je to american HORROR story, ale ako vravím (píšem) - aspoň to malo skvelý dej a zápletku, nehovoriac o vyvrcholení. U Roanoke sa o takom nedalo ani chyrovať.

This Is Us ostáva stále úžasným seriálom, akým bol pre mňa minulý rok, keď v podstate začal a dostala som sa k nemu. 

GotG Vol. 2

Pre mňa rovnako awesome - či už hudobne, herecky, dejovo - CELKOVO - ako jednotka :)

"You killed my mom! And squished my Walkman!

Latching

I think that I may be the voice of my generation. Or at least A voice. Of A generation.

a bigger splash

Tento film mal niektoré scény tak dokonalé! táto je rozhodne najlepšia - u mňa známa ako "tancujúci voldemort" :D

 

Ralph si to viditeľne užíval a bol určite najsilnejším ťahačom filmu. Dakotina postava je doteraz pre mňa záhadou. Rovnako ako Tilda na konci, aj ja som mala 100 chutí zahrnúť ju kŕdľom otázok, na ktoré sme sa však nedočkali odpovedí (Prečo klamala o svojom veku? Prečo nepovedala, že vie taliansky? Bola skutočne Ralphovou dcérou? Spala s Matthiasom? O čo jej šlo?). Aj keď možno o tom to bolo, že vzťahy sú spojené s hlavnou plnou otázok, na ktoré často nedostaneme odpoveď. Pretože tie otázky sa nevynárali len pri dakote - ale pri nej boli najvýraznejšie.

 

4 hlavné postavy predviedli skvelé herecké výkony, zasadenie do prázdninového prostredia bolo dostatočne autentické a hudba bola skvelou bodkou k skvelej kamere. 

 

Film je jedným z lepších a teda 3* sú u mňa bližšie tak na rozmedzí 3/4.

..keď deti majú deti..

V poslednej dobe sa celkom v kinách rozbehla československá kinematografia a je z čoho vyberať. Únosom sú síce všetci unesení, ale ja sa radšej nechám unášať na Piatej lodi. A dúfam len v to najlepšie.

Január v kine

U mňa po dlhej dobe celkom aktívny!

Prvý kúsok v novom roku bol La La Land. 1.1. som si spravila rande so sebou a užila som si film bez blbých komentárov a nechápavých pohľadov známych, ktorým by sa film nepáčil. Spravila som dobre. Muzikály milujem, čiže tento len pripisujem na zoznam a soundtrack zaraďujem do povinného počúvania.

Okrem toho ma zlanárili na Všetko alebo nič, o ktorého knižnej podobe som nemala šajnu. Za to vypredané kino hovorilo za všetko, Slovákom sa po dlhej dobe podarilo niečo fajn a vtipné. Kamošky nechceli týrať svojich priateľov, tak sme si spravili dámsku jazdu. Najvtipnejšie bolo, že nám za zadkom sedeli dvaja týpkovia, ktorí sa smiali rovnako ako my a na konci zhodnotili, že takú dobrú komédiu dlho nevideli. Takže si nemyslím, že by sa mužská populácia tomuto kúsku mala vyhýbať. Každý si nájde niečo. Dokonca som sa dopočula, že známa to nazvala slovenskou verziou  50 Shades of Grey - že by Američania kopírovali? :D

A nakoniec ešte Split, na ktorý som sa neskutočne tešila ale ostala som na konci s veľmi zmiešanými pocitmi. Ale James úžasný.

V rámci FK som zhliadla Lízu, líščiu vílu, Chlapca vo svete príšer a Patersona.

Líza to v tejto kategórii vyhrala na plnej čiare! Originál zvuk tomu dodal ten správny feeling. Maďarčina v kombinácii s japončinou a fínskym country bola pre mňa zážitkom. To sa nenájde v každom filme.

Bakemono No Ko a Paterson vôbec nezaostávali. U mňa za 4*.

2016

MÔJ ROK S FILMAMI

Kino (17):

How To Be Single (14.02.)

Deadpool (14.02.)

Batman vs. Superman: Dawn of Justice (24.03.)

10 Cloverfield Lane (11.04.)

Hardcore Henry (25.04.)

Alice in Wonderland: Through the Looking Glass (26.05.)

Finding Dory (20.06.)

Me Before You (30.06.)

Mike and Dave Need Wedding Dates (25.07.)

La Giovinezza (27.07.)

Suicide Squad (07.08.)

Sausage Party (15.08.)

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (02.10.)

Bridget Jones's Baby (31.10.)

Doctor Strange (05.11.)

Fantastic Beasts and Where to Find Them (20.11.)

Arrival (22.11.)

Najlepšie filmy: Batman vs. Superman, Arrival

Najväčšie smiechy: Deadpool, Bridget Jones

Film, ktorý ma milo prekvapil: Me Before You - čakala som ťažkú citovú vydieračku a výrazne iný koniec

Film, ktorý ma sklamal: Fantastic Beasts - po toľkých rokoch návrat do čarodejníckeho sveta, aby človek zistil, že scenáristom sa nechcelo písať zmysluplné dialógy? Dúfam, že v pokračovaniach sa to zmení a hlavná postava nebude pôsobiť len ako taký pošuk, ktorého privialo a tak sa usmieva, lebo na čo by niečo hovoril.

a nakoniec najlepšie - Dámske jazdy: How To Be Single, Bridget Jones's Baby, Arrival

 

Filmy, na ktoré som chcela ísť do kina ale nakoniec som si ich užila v pohodlí domova:

The Hateful Eight, The Revenant, Captain America: Civil War, Zootopia, The Secret Life of Pets

 

Filmov, ktoré som chcela vidieť v kine a nestihla som ich ešte ani v pohodlí domova je milión :)
napr. X-Men: Apocalypse, Star Wars: Rogue One, Trolls, Brooklyn, Allegiant, Spotlight, The Conjuring 2, Don't Breathe, Bad Moms, Kubo and the Two Strings, American Honey, Nocturnal Animals a t ď. a t ď.

 

Seriály - začané alebo dopozerané v 2016:

Dexter (01-08), Penny Dreadful (finálna 03), Daredevil (01, 02), Mr. Robot (01), Gilmore Girls: A Year In the Life, The Affair (03), This Is Us

japonské: Kiseijū: Sei no kakuritsu, Death Parade, Boku dake ga inai machi

tiež pozerám: TBBT, The Mindy Project, New Girl, Brooklyn Nine-Nine

Milé prekvapenie: This Is Us - po pilote som bola rada, že  je vyjdených aj ďalších 9 dielov - nečakala som, že z úspešného černocha, nespokojného herca a obéznej dievčiny sa vykľujú súrodenci (trojčatá), a keď už sa tak stalo tak som nemohla odtrhnúť zrak. Striedanie minulosti a prítomnosti je dokonalé. Vieme, že niečo sa už stalo a človek len čaká, kedy príde na to, prečo a ako. To naj na čo som mohla v decembri naraziť!

Najväčšie sklamanie: Mr. Robot - tento seriál nie je podľa môjho gusta. Je tam veľa výrazov, ktorým nechápem a po časti, keď mal Elliot absťáky to šlo pre mňa dole vodou. Mám rada psycho ale nie psycho, ktoré vyvrcholí tak, že sa nakoniec viac strácam ako chápem. Druhú sériu neplánujem pozerať.

GG

Takže - rok v živote Gilmoriek.

Rozmýšľam, či bolo potrebné točiť ich týmto spôsobom. Možno by pridalo viac na kvalite, keby príbeh rozčlenili inak. Aj keď 4 ročné obdobia nebol zlý nápad. Minutáž bola však dlhá a množstvo vtipov pozostávalo z opakovania slovíčok alebo sa snažili čas vyplniť tak príšerne ako sa im to podarilo v 3. časti (muzikál). Ale bolo fajn znova vidieť všetky obľúbené, aj tie ostatné postavy.

Som rada za Lorelai s Lukom ale celkom ma mrzí to, ako sa Rory tak trochu zapletá vo svojom živote nevediac čo s ním. Ešte nie som v jej veku, tak možno to príde aj na mňa a potom to budem brať inak. Najlepší majú niekedy ešte väčšie starosti s tým, čo v živote ako tí priemerní. Možno preto sa Rory dostala v živote do tohto bodu, kedy nevedela kam. Najviac ma mrzel ten vzťah s Loganom.  Síce som team Jess, ale vidno, že ona a Logan sa potrebujú a rozumejú si. Nemohol si trocha dupnúť nohou a kašľať na nejakú francúzku, ktorú mu dohodil otec? No nemohol?! Som vytočená. Ale najviac vytočená som zo záveru - z Rory nám spravili Lorelai. Som zvedavá, či majú tvorcovia v pláne niečo z toho ešte vyplodiť, keďže cestu si nechali otvorenú. Myslím, že je jasné, že je to Loganovo (bože chráň aby to bol ten wookie, alebo nebodaj Paul!).

A keď už som spomenula toho Paula - na čo ho tam trepali? Úplne zbytočná postava, pri ktorej ste mali z Rory len horší pocit a nechápali ste, že prečo to robí, prečo s ním je. Keby bola slobodná, dávalo by to väčší zmysel. Vzhľadom na to, ako cestovala od mesta k mestu a spala tam či tam. Keby už nevedela čo s životom, tak by predsa šla bývať k priateľovi Paulovi, či?

Nové GG nehodnotím ako zbytočné, len nedomyslené.

Potešila premiéra na narodeniny.

Chýbalo Where You Lead na začiatku.

V závere u mňa 4*.

Najhorší moment: muzikál v 3. časti

Najlepší moment: With a Little Help From  My Friends v poslednej časti

Najlepší diel: 4. (lebo: Lorelai a túra, Lorelai a Emily, Emily, Lorelai+Luke svadba, Logan a gang, Sookie!)

Hooked on a feeling - Once again!

"There are two types of beings in the universe: Those who dance and those who do not."

 

So are you a pathetic dancer? ´Cause I am.

Written by kids.

Tie decká milujú všetko :D Super! Chcem viac takýchto videí. Spríjemnilo deň :) 

Demolition dance!

Dlho som tak nechápavo a zároveň nadšene nepozerala na správanie nejakej postavy vo filme.

Well played Jake, well played.