Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Kino Raj

Kino Raj (1988)

aj ked sa nuovo buduci rok doziva uz svojich 20tich narodenin v mojom srdcovom rebricku sa jedna o novopecenu jednotku... tolko krasy v jednom filme, dakujem giuseppe!!!! hudobny doprovod majstra morriconeho je uzasny, pribehova rovina je krasne posuvana az dosiahne vrchol pri ktorom nemoze ostat ani jedno oko suche. skutocne krasny dokonaly film.

Čeľuste

Čeľuste (1975)

Môj najobľúbenejší film od Spielberga. Netreba hľadať chyby a poukazovať na zastaralú technickú vymoženosť, Čeľuste sú bezpochyby najlepším filmom, kde hrá prím tento kráľ podvodného sveta. Plné hodnotenie aj po piatom zhliadnutí.

Moje matka

Moje matka (2005)

velmi smutne, dojemne, ale krasne a filmarsky velmi ciste. nadherna kamera, srdce chytajuci pribeh a perfektne herecke vykony hlavne maleho eeru a jeho nahradnej matky signe. skutocny filmovy skvost.

4 mesiace, 3 týždne a 2 dni

4 mesiace, 3 týždne a 2 dni (2007)

Najsilnejší, najautentickejší a miestami doslova neznesiteľný až nechutný zážitok. Takto má vyzerať stopercentný film s odporne reálnou hlbokosiahlou výpovednou hodnotou. Klobúk dole pred prácou ľudí okolo Cristiana Mungiua. Dve hodiny som prakticky nedýchal a teraz ma čaká niekoľkodňová depka. Do Rumunska putuje môj obdiv. 110% alebo ak chcete, šesť hviezdičiek z päťstupňovej škály.

Voľný pád

Voľný pád (1993)

Okrem Schumachera ma nenapadá snáď žiadny iný režisér, ktorý dokáže zo svojho repertoáru, na striedačku, vypúšťať neskutočné sračky a zároveň aj nezabudnuteľné pecky. V tomto prípade však klobúk dole pred správne "nasratým" Williamom "D-Fens" Fosterom v úchvatnom prevedení od Michaela Douglasa.

Pí

(1998)

aronofsky je jeden velky filmarsky talent...requiem za sen vyrazil dych asi vsetkych, len teraz som sa dostal k Pí a som z neho uplne mimo...nadhera..ciernobiely format k tomuto nametu vyborne sadol, fantasticka kamera, hudba...proste nic ine len plne hodnotenie! vrelo odporucam!

Memento

Memento (2000)

V prvom rade vynikajúco hrajúci Guy Pearce, ktorého herecký prejav znesie známky najvyššej kvality, ale samozrejme kto by prehliadol netradične riešený príbehový postup. Tento krok je samo o sebe skvelou voľbou, a v mojich očiach to samotný film predurčilo na umiestnenie do osobnej top 10.

Schindlerov zoznam

Schindlerov zoznam (1993)

Abnormálne silný filmový zážitok pri ktorom som vypustil litre sĺz. Steven si macher a ústredné herecké trio ani nehovorím. Žiadny film ma ešte nikdy takto "neodrovnal"!

Sloní muž

Sloní muž (1980)

Skvostné dielo. Lynch vystihol charaktery, dobu a prostredie zadymeného Londýna, zaujal príbehom, spôsobil maximálny divácky zážitok, dojal. Ústredné herecké trio je famózne. Dodnes najlepší Lynch.