Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (494)

plagát

Jan Žižka (2022) 

Tak to bylo utrpeni. Ja sem mel fakt maly ocekavani, fakt sem si strasne pral tomu hodne odpustit a hrozne moc sem chtel, aby se mi to libilo. Ben Foster byl vybornej, Michal Caine zbytecnej, ale budiz. Vyprava nebyla uplne spatna a nejaky historicky nesmysly neresim. Ale ten vysledek? Vzdyt se na to vubec nedalo koukat. Ta rezie je priserna. Nicnerikajici nekolikavterinove sceny, nulove budovani pribehu nebo napeti, nulova chemie, nesmysl na nesmysl. Vsechno nonstop podkresleno hudbou, ktera do toho navic vubec nesedi a rusi. Neustale pobihani po asi trech lokacich v lese dokola bez jasneho smyslu. Fakt to bylo hrozny. Pritom napsany to asi nebylo tak spatny. Jako nesrovnaval bych to s nejakym Gladiatorem ci Statecnym srdcem. Ale treba Krale Artuse nebo Centuriona a podobne filmy to mohlo s klidem vyrovnat. Ale proste neuspech. Jakl mel usetrit prachy za hvezdy a najmout schopneho rezisera. Davam jednu hvezdu, ani nevim proc. Asi ze soucitu. Objektivne je to odpad. Skoda.

plagát

Dungeons & Dragons: Česť zlodejov (2023) 

Absolutní klenot v záplavě buzerantsko-debilních, napomádovaných slátanin poslední doby. Hravé, nápadité a perfektně citující jednu vychytávku předlohy za druhou. Je vidět, že když se chce tak to jde. Když je předloha respektována, tak i ta adaptace se dá udělat dobře. Bavil jsem se jako dlouho ne. Nekritických 90%.

plagát

Tvorca (2023) 

Jak to nekdo muze takhle zkurvit? Neuveritelna slatanina. Napad je celkem dobrej, vizual je supr, ale vetsinu casu to vubec nedava smysl. Jsou to takovy nahodny sceny, ktere na sebe jen volne navazuji se spoustou vrsicich se nelogicnosti. Navic herci jsou otresni, a to v cele s tim polenem v hlavni roli. Naprosto zabitej potencial a skoda 2 hodin zivota. 10% za tu holcicku s dirou misto usi.

plagát

John Wick 4 (2023) 

No špatný no. Musel jsem na to koukat natřikrát. Nechápu proč musí mít takovýhle film 3 hodiny. Ťamani dobrý, Paříž pěkná. Wick nesmrtelnej - obzvlášť dobře mu jde padání z mega vysokejch střech, kutálení ze schodů a schytávání narázů autem. To že ho nikdo netrefí z metru a když jo, tak ho podrží high tech neprůstřelný kvádro mi až tak nevadí. To jeho kutálení mě ale fakt sralo. Samozřejmě plusovej bod za vraždění zápalnou municí v půdorysu baráku. To bylo kůl. Závěr taky dobrej, to zas jo. Nicméně je škoda jak moc ta série šla dolů. 40%

plagát

Elementy (2023) 

Neuveritelne ufnukana picovina. Neni to vtipny ani zabavny. Scenar je nudnej, postavy jsou neuveritelne otravny a v jednom kuse tam nekdo buli. Je zajimavy jak hluboko ten Pixar klesl.

plagát

Zajatci času (2017) 

Supr nápad, dobrá myšlenka, celkem dobře napsaný a oproti jiným "časovým filmům" to vlastně ani nemá žádný do očí bijící nesmysly. Prachy nebyly, ale to ani nevadí. Škoda, že postavy se chovaj často dost divně, ale to je na úkor zrzchlení tempa no. Herci jsou hrozní, ale co by člověk po takovém rozpočtu chtěl, že ano? Škoda, že od napínavější části už film běží fakt až moc rychle a není čas nic pořádně rozvinout. Ale tak atmosféru to má a nápad taky. Je to dobrý.

plagát

Poslední království: Sedm králů musí zemřít (2023) 

No nevim no. Serial byl fajn a myslim si, ze si zaslouzil vic. Material, ktery by normalne vystacil na 2 serie smrsknuty do dvouhodinoveho filmu. Jak to asi mohlo dopadnout? Je to jen takova klipovita slatanina, kde se postavy teleportuji z mista na misto. Nefunguje ani pateticka ani epicka rovina. Asi to maj kluci zidovsky dobre spocitany. Ale ja nevidim duvod, proc to takhle trestuhodne dojebat. Myslelj sem si, ze s patou serii se loucim i s Uthredem a po pravde by to tak bylo i lepsi. Dam tomu z nostalgie 3 puntiky, ale je to fakt hrozne prestreleny a jen proto, ze jsem mel pro serial slabost. Objektivne by to bylo mozna na vydrenej jeden.

plagát

Top Gun: Maverick (2022) 

Lidi, auta, motorky, svet...vsechno je tam krasny a nadherny. Scenar je uplne debilni, naivni a zkratkovitej. Vlastne je to neuveritelna pateticka picovina. Ale je to presne takova pateticka picovina, ktery jsem hltal jako malej. A zrovna puvodni Top Gun (jakozto neuveritelnou patetickou picovinu) jsem rad mel. Je to vlastne takovy retro, ktery je ovsem nekonecnekrat lepsi, nez ty debility poslednich let. A ty stihacky jsou natoceny hezky. Ale 88%? To fakt ne. Spis tak hezkejch 70.

plagát

Bullet Train (2022) 

Skoda. Kdyby to bylo o neco kratsi a bez toho absurdne prepaleneho zaveru, mohlo to byt i na pet.

plagát

Nadácia (2021) (seriál) 

Absolutni shit. Tesil jsem se moc, ale zvladl jsem jen tri dily a i to je zbytecne moc. S Asimovem to nema lautr nic spolecneho. Chapu, ze v dnesni dobe se tezko toci predloha, ktera uplne nesplnuje jednoduchou zabavu pro troglodyty a navic se totalne vymyka vsem woke standartum. A neni to povinny negersky genderbend, ktery by mi vadil. To ze je Hardin cernoska neni to, co to posralo. Je to totalni prekopani (mozna nepochopeni) charakteru postavy kde se vsechno hrouti (plus to, ze herecka je naprosto strasne toporna, ale budiz). A ten dil, ktery se odehrava na lodi mirici k Terminu byl obzvlast vydarenej. V pribehu kde se resi osudy Galaxie v horizontu tisicu let mne opravdu nezajima, kterou ufnukanou cernosku vyjebal nejaky mistni retard a ona je z toho ted smutna. Mimochodem ono je hezky a emancipovany udelat z muzskych postav zeny, ale je k tomu taky potreba udrzet tu silu postavy a ne ji kvuli tomu predelat na precitlivelou chudinku, jejiz dulezitost v pribehu je pouze ta, ze ji nekdo ojede. To je naopak celkem dost velkej navrat ke stereotypu. A to rikam jako nekdo, komu vubec, ale vubec nevadi stereotypy v kinematografii a obzvlaste pak ty gendrove. Mozna je to moji nekritickou laskou k predloze, ale proste nechapu proc tocit neco, co se vydava za adaptaci, kdyz to nema s predlouhou spolecneho nic nez nazev. Snazil jsem se od toho odprostit a koukat na to jako na proste scifi. Ale nejde to. Nefunguje to ani tak. Krom trojpostavy cisare. To bylo cool.