Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Casablanca

Casablanca (1942)

Moja prva velka filmova laska. Mozno to nie je dokonaly film, a ta stipka originalnosti na konci bola vytvorena skor nahodou ako umyselne, ale Casablanca pre mna predstavuje film, ktory ma u mna miesto hlavne pre svoje chyby. Ma ale skvele postavy - Bogart je prototyp "idealneho" filmeho drsneho chlapa - neodolatelne cynicky na povrchu ale milujuci vnutri, Bergmanova je krasna. Zaroven sa nezabudlo na vedlajsie postavy ktore su vtipne, tragicke, charakterne iba do urcitej miery...

Zločiny a poklesky

Zločiny a poklesky (1989)

Moj prvy Woody Allen ("Celebrity" odmietam pocitat) z cias ked este Woody mal nove napady a nevykradal sam seba. Dva odlisne pribehy kombinujuce zdrvujucu tragiku a cynicku komediu sa na konci snimku stretnu a zapadnu do seba dokonale.

Synecdoche, New York

Synecdoche, New York (2008)

Kaufman je bud sialeny alebo genialny. Alebo nejaka podivna zmeska oboch. Kazdopadne, "Synecdoche" je jeden z filmov ktore ma prekvapili a aj napriek tomu ze som ho videla uz niekolko krat, este som ho nerozmotala ale aj v tom spociva jeho krasa. Moj "reading" je ze cely film sa da chapat ako hyperbolizacia najvacsich ludskych strachov - smrt, sklamanie ako rodic, partner, umelec.

Politické kruhy

Politické kruhy (2009)

Pre mna jasne najzabavnejsi film tohoto roku. Ianucci nemrha drahocenym casom a slovne obraty na nas hadze skutocne kazdu sekundu. Co ale robi tento film brilantnym je, ze gagy su zalozene na skvelych postavach - highlightom je Peter Capaldi (Malcolm Tucker), do ktoreho som sa v priebehu 110 minut zamilovala, zaziaria aj nesopranovsky James Gandolfini, skvostne neohrabany Tom Hollander. In the loop funguje aj ako satira - vykresluje teoriu, ze velke rozhodnutia castokrat robia "mali ludia", s najroznejsimi motivaciami, castokrat zalozene na snahe ovplyvnit dianie, aj ked je to za cenu uplnej reverzie vlastnych presvedceni.