Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krátkometrážny
  • Dokumentárny
  • Animovaný

Obľúbené filmy (9)

Láska je láska

Láska je láska (1998)

Vytecny film s velkym mnozstvim nazvu. V Nemecku byl originalni Fucking Amal prelozen docela trefne jako "Raus aus Amal". Moodysson velmi citlive variuje na filmy pro mladez, ale vidi vic pod povrch. Skvele je propracovana psychologie a motivace vsech stran a herecke vykony take sedi. To vse podtrhuje tradicne skvela kamera Ulfa Brantase a mistrovska prace se strihem a hudbou. Zaver je jeden z nejeuforictejsich triumfu v dejinach kinematografie a to to ani neni happy end v pravem slova smyslu!

Syn

Syn (2002)

Nejpromyslenejsi a stylove nejkonzistnejsi a pro me nejlepsi film bratri Dardennu. Napeti je rafinovane budovane, kazdodenni situace generuji napeti, vybrane typy hercu predvadeji neokazale fyzicke herectvi a spise jsou, nez ze by neco hrali. A cely film vyrazne presahuje nejen jeho filozoficke, ale i duchovni poselstvi.

Muž s oholenou lebkou

Muž s oholenou lebkou (1965)

Pocit naproste nostalgie po necem, co hrdinovi neni a vlastne nikdy nebylo souzeno. Sceny ucitele na vecirku jsou za hranici geniality. Andre Delvaux je od zhlednuti tohoto mistrovskeho dila pro me jednim z nejlepsich filmaru.

Keď sa skončilo detstvo

Keď sa skončilo detstvo (1974)

Jeden z nejlepsich sovetskych a ruskych filmu vsech dob. Vzdy me na nem znovu prekvapi, jak prirozene je napsany, zahrany a kolik temat jeho autori na tak malem prostoru otevrou a to jim jeste precizne funguje cely popsany mikrosvet pionyrskeho tabora (a politicke je to asi stokrat min nez Starci na chmelu, to jen tak mimochodem). Snoubi se tu vtip, presny popis, hledani neceho vetsiho s nekonecnym smutkem a ztratou iluzi.