Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Nemám slov! Jediné, čo mám, je skvelý pocit vo vnútri po zhliadnutí tejto lahôdky a telo pokryté zimomriavkami aj vďaka fantasticky vybranej hudbe(resp. pesničiek) a priznávam, aj pár slzičiek!:)) SUPER!!!

King Kong

King Kong (2005)

Peter Jackson si po skvelej trilógii Pána Prsteňov spravil dobré meno kvalitného režiséra a aj zarobil dostatok peňazí na uskutočnenie svojho detského sna. Splnil si svoj detský sen a nakrútil si svojho vytúženého King Konga. A zvládol to úplne brilantne, čím len ešte viac potvrdil to, akým veľkým režisérom je. A spoločnosť Universal tak slintala, že mu bez váhania dovolila nakrútiť 3 hodinový snímok a ponúkol mu rozpočet neuveriteľných 200 miliónov dolárov. A ja som sa počas tých celých 3 hodín len vyžíval, behali mi zimomriavky po chrbte a "slintal" s ústami padnutými až po kolená! Či už to bolo nad Jacksonovou geniálnou réžiou, skvelými efektami či počítačovým New Yorkom 30. rokov, krásnou Naomi Watts (ktorá okrem svojej krásy predviedla aj obdivuhodný výkon), hudbou Jamesa Newtona Howarda, nezabudnuteľnými filmovými scénami, ktoré si budem navždy pamätať ako jedny z najlepších v dejinách kinematografie (či už to bol zápas King Konga s tyranosaurom, pochod (resp. pobeh) dinosaurov v úzkej rokline nad utekajúcimi "filmármi", kĺzanie sa King Konga po ľade z Naomi Watts v náručí, scény "BEAUTIFUL" pri západe Slnka, alebo oblietanie Konga lietadlami na špici newyorskej veže Empire State Building), velkolepou výpravou a krásnou novozélandskou prírodou, alebo samotným King Kongom. Pre mňa je King Kong (takmer) dokonalý film!!!

Čierna labuť

Čierna labuť (2010)

Aronofsky je proste Pán Umelec! Málokto vie tak rozprávať obrazom, ako on. Výpovedná hodnota jeho obrazov, v kombinácii s hudbou a hereckými prejavmi je neskutočná a pomaly ani nepotrebuje na pomoc slová. Silná atmosterickosť je tu zvláštna, záhadno-tajomná, no taká hustá, že by sa dala krájať. Nechýbajú prvky tajomnosti, istej nemorálnosti, či hororovosti. Samotná príbehová podstata filmu je geniálna, a jej technické prevedenie. Naozaj, klobúk dolu. Vďaka Čiernej labuti ma na necelé 2 hodiny bavil balet. Želám si, aby tohtoročná Oscarová noc patrila tomuto umeleckému veldielu!