Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Akčný
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Komédia

Recenzie (32)

plagát

Irónia osudu (1975) (TV film) 

"Sám ju zlomím. Sám ju vyliečim". Veľmi originálny kúsok ešte za doby Brežnevovej éry. Podmanivá klavírna hudba ktorá definuje pocity a emócie Žeňy a Naďy , veselé a melancholické pesničky a do toho príjemní a sympatickí hlavní protagonisti, ktorých si na prvý pohľad hned zamilujete. Skvelé zahrané s úsmevnými dialógmi. Z Irónie osudu priam sala sviatočná atmosféra, snehový víchor, kopu rozradostnených okoloidúcich a stromčeky a sviatočná večera. Jediná škoda, že som videl nadabovanú verziu, čo bolo jasne keď že moja znalosť ruského jazyka je adekvátna to mu , že som porevolučné dieťa. Verím že čisto ruská verzia musí byť ešte zábavnejšia a úsmevnejšia.

plagát

Skala (1996) 

Tri hviezdy za záporakov, ktorých nakoniec aj tak kosí dedo Connery:/

plagát

Paříž (2007) (seriál) 

Dokument plný interesantných a pútavých informácií.Sympatická uvádzajúce francúzska vlastne všade sú snové a mámivé francúzsky ... Dozvedel som sa napríklad Cassanova a čokolada, Colbert a moda, alebo notorický známe informácie ako avantgarda v Paríži alebo bonvivánský život predchnutý absinthom. Okrem toho je tu spomenutá nová vlna, alebo okupácia nacistami. Keby bolo viac obdobných dokumentov . Jedine čo nebolo spomenuté sú rané dejiny Paríža :/

plagát

Když dinosauři vládli světu (2000) (seriál) 

Faktografický asi najlepší dokument o druhohorných veľjašterov. Komentár robia najlepší vtedajší resp. súčasný paleontologovia napr Paul Sereno preslávený terennými prácami v severnej Afrike a v Argentíne alebo svojrázny Bob Bakker. Potešia aj informácie o prvých vykopávkach a prvolezcov ktorý popisovali dávno vyhynuté impozantné tvory.

plagát

Aj múdry schybí (1998) (relácia) 

Viem že sa jedná o urážlivú, prvoplánovú a účelnú reláciu ale hostia ako Janko Snopko, Peter Nagy, Petr Novotny alebo Richard Muller pobavili.. Každý máme svoju úchylku.

plagát

Věda a islám (2008) (seriál) 

Ano! Milujem históriu a história vedy resp Arabského sveta to bolo niečo ako avantgardný Pariž na začiatku 20 storočia. Keď bola stredoveka Europa dogmatická, rigidná a zaostála. Tak v India, Čina a Islamské veľkoríše boli čo sa týka poľnohospodárstva, vedy, filozofie progresívne a fantastický vyspelé. V dejepise vás nenaučia mena ako Avicenna, Al Kindi, Averroes, Abubacer, Rhazes, Maimonides. Veď už Al-Džáhiz v 9 storočí prišiel z myšlienkou evolúcie, Avicenna napisal monumentálne spisy lekárstva, filozofie, Nathanel a Avempace formulovali zákony sily v 12 storočí a blízkovýchodní astronomia už poznala heliocentrizmus. Kto sa zaujíma o vedu tak by si mal urobiť prehľad :)

plagát

The Giant Mechanical Man (2012) 

Mám rád tieto skromné, nízko-nákladové a menej známe ktoré zachytávajú každodennosť,reálnosť a obyčajnosť.

plagát

Terapia láskou (2012) 

Môj komentár bude stručný a pregnantný. Skvelé!