Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Western

Recenzie (2 158)

plagát

Past na turisty (1979) 

Nie vyslovene zlý horor, taká bežná vyvražďovačka, no originalitou ani hororovými scénami ma to príliš neohúrilo. Dej inšpirovaný Psycho a Domom voskových figurín, zabijak v hlúpej maske, pod ktorou hneď od začiatku viete kto sa skrýva... Ani hudobná zložka mi neprišla práve vhodná pre dané momenty. A tú telekinézu som nejako nepochopil.

plagát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Úvod vyzeral sľubne, Prachař v pohode, na novom pracovisku bolo pár vtipných momentov, no keď sa vyrazilo na TB, vytratil sa humor a vystriedala ho trápnosť. Ako tak to zachraňovali svojský Kotek a vo veľmi aktuálnej dezolé roli Polnišová. Určite z toho šlo urobiť lepšiu komédiu s trefnejším humorom a bez záplavy trápnych scénok, ale asi nie v našich končinách, kde sa na vydarenú komédiu čaká tuším ešte od Pelíšok.

plagát

L'Albatros (1971) 

Kriminálka s otrepaným námetom - útek z väzenia a následný únos, nemá veľmi čím zaujať. Hlavne režisér, ktorý sa obsadil aj do hlavnej úlohy v nej bol nevýrazný a nie príliš sympatický, takže mi bol jeho osud vpodstate ukradnutý. O niečo sympatickejšia bola jeho obeť, ale celkovo to medzi nimi moc neiskrilo a ich útek bol dosť nudný, keď to porovnám s inými podobnými filmami. Pre mňa čistý priemer.

plagát

Blondýnka (2022) 

Mám rád klasické biografické filmy, z ktorých sa niečo nové dozviem o tom ktorom človeku, z tohto som sa dozvedel, že bola dosť mimo a že rada šukala. Inak som sa kvalitne nudil, na takéto posolstvo o ikone rokov 50tych stačilo kľudne 85 minút.

plagát

Hypnotik (2023) 

Takéto filmy, kde treba zapojiť aj šedu kôru mozgovú mám veľmi rád, aj keď v porovnaní s dokonalým Inception zaostáva scenáristicky aj vizuálne a hlavne Rodridguez nie je Nolan, aj keď sa ho snaží vykrádať. No ja som si to solídne užil aj tak a vôbec som to podľa tunajšieho hodnotenia nečakal. Preto sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. 70%

plagát

Oscar 2024 (2024) (relácia) 

Tentoraz bez faciek a rôznych iných nečakaných prekvapení, možno práve preto príjemný večer, jeden z najlepších za posledné roky. S Kimmelom okrem Oscarov nemám žiadnu skúsenosť, ale celkom sa mi jeho humor pozdával, viac krát som sa dobre pobavil. Takisto aj na niektorých odovzdávajúcich. John Cena ma na rozdiel od ostatných až tak nezaujal, oveľa viac by ma zaujala napr. Margot Robbie s takou jednou tabuľkou na jeho mieste. Čo sa týka ocenení, som celkom spokojný, hlavne v hlavnej kategórii zvykli posledných 20 rokov väčšinou vyhrávať filmy, ktoré si to podľa mňa nezaslúžili, ale Oppenheimer bol asi fakt najlepší, aj keď ešte pár filmov z nominovanej desiatky mi treba dopozerať. Len v hlavnej mužskej hereckej kategórii nie som spokojný, u mňa je jednoznačný víťaz Bradley Cooper, Murphy bol tiež dobrý, ale oproti Cooperovmu výkonu možno tak po kolená. Dokonca aj nenominovaný DiCaprio u mňa predčil Murphyho. K ostatným hereckým aj nehereckým kategóriám nemám výraznejšie pripomienky.

plagát

Anatómia pádu (2023) 

Súdne drámy mám v obľube a táto bola jedna z tých najlepších, vynikajúce dialógy, každučká jedna  veta, veľmi realistické vyznenie celého súdneho procesu a fantastické herecké výkony Sandry Huller a Mila Machada. 2,5 hodiny zbehli ako nič, ani sekundu som sa nenudil, zaslúžene jeden z naj filmov roka.

plagát

Selma (2014) 

Moja obľúbená téma, môj veľký vzor Dr. King a veľmi kvalitné spracovanie dôležitej udalosti, ktorá umožnila základné právo voliť aj afroamerickým občanom v celých USA. Pre mňa osobne veľmi silný film, pri pohľade na tých rasistických bielych južanov mysliacich si, že stále žijú v Konfederácii, sa mi dvíha dekel a som nasratý, že sa tam diali také veci, aké sa diali, v kolíske demokracie. Každopádne boj za slobodu a spravodlivosť má zmysel a dobro vždy nakoniec zvíťazí, aj za cenu veľkých obetí. Odhliadnuc od subjektívnych pocitov, filmu samotnému nemám čo vytknúť, nenudí, má svoju silu, vrátane úžasných prejavov D. Kinga, herci sú fantastickí a nielen černošská časť, ale aj tí na druhej strane, s Timom Rothom s úžasne neznesiteľným južanským prízvukom. Tu je to stovečka ako vyšitá, niet za čo strhnúť čo i len jedno percento.

plagát

Chudiatko (2023) 

Lanthimos má svoj nezameniteľný štýl, ktorý nemusí sedieť každému, no jeho filmárske kvality musí oceniť každý. Tie jeho zakrivené kamerové zábery moc nemusím, zato každý záber vo farbe bol tak dôkladne farebne naaranžovaný, že pôsobil ako umelecké dielo, naozaj pastva pre oči. Herci si tiež zaslúžia absolutórium, Emme Oscara nikto nevyfúkne. Pokiaľ ide o dej, bolo to tiež zaujímavé, trošku z Frankensteina, veľa sexu a množstvo iných tém k tomu, ale malo to aj pár slabších miest, takže na plný počet to u mňa nebolo. No som zvedavý na ďalšie Yorgosove filmy, určite si ich nenechám ujsť.

plagát

Land of Bad (2024) 

Po dlhšom čase konečne poriadny akčňák, ktorého dej nie je okato debilný a postavy sa chovajú celkom príčetne. Navyše má všetko, čo dobrý film tohto žánru má mať - kvalitnú akciu, napätie a ani na chvíľu nenudí. Crowe s jeho 150 kg síce len sedí a šoféruje dron, no aspoň mohol ukázať, že je stále herec, ktorý dokáže kvalitne zahrať a nepotrebuje k tomu nič, len dobré dialógy a svoj hlas. Škoda záveru, ktorý bol plný klišé, ale keďže som sa celý film dobre bavil, tak dávam vyššie hodnotenie. 70%