Reklama

Reklama

Lenny Montana

Lenny Montana

nar. 13.03.1926
Brooklyn, New York City, New York, USA

zom. 12.05.1992 (66 rokov)
Vierri, Taliansko

Biografia (1)

Narodil sa 13. marca 1926 v Brooklyne (NY) ako Leonardo Passofaro. Kým sa dostal k filmovému priemyslu, živil sa ako profesionálny wrestler s prezývkou Zebra Kid. Ovládal plynulo taliančinu a angličtinu. V 60. rokoch pracoval ako vymáhač dlhov a výpalník pre rodinu Colombovcov. Problémy so zákonom na seba nedali dlho čakať a Lenny sa už skoro dostáva do väznice na Riker's Island. Po prepustení pôsobil už iba ako bodyguard pre vrchných členov klanu Colombovcov. … (viac)

Zaujímavosti (5)

Krstný otec (1972)

  • Během natáčení Kmotra pracoval Lenny Montana (Luca Brasi) jako tělesný strážce mafiána Joea Colomba. Ten byl na natáčení Kmotra vyslán Ligou za občanská práva Italoameričanů (IACRL), organizací založenou jeho otcem Josephem Colombem. Měl dohlížet na to, že filmaři nezesměšňují Italoameričany. Při natáčení a v samotném filmu nesměla například zaznít slova mafie nebo Cosa Nostra. Když pak Francis Ford Coppola hledal svého Lucu Brasiho, nemusel chodit daleko. Bývalý zápasník Lenny Montana byl se svými dvěma metry a více než 140 kilogramy ideálním představitelem. (klukluka)

Krstný otec (1972)

  • Lenny Montana (Luca Brasi) byl vybrán z řady čumilů při práci v exteriérech, bývalým povoláním byl zápasník. Dalším prominentem z italsko-americké ligy v hereckém obsazení byl Al Martino (Johnny Fontane). (Trainspotter)

Galéria (7)

Reklama

Herec

Scenárista

Filmy
1982

Blood Song

Hosť

Relácie
1960

AWA All-Star Wrestling

Reklama

Reklama