Reklama

Reklama

Rasťo Hatiar

Rasťo Hatiar

nar. 1972
Československo

Biografia

Rasťo Hatiar je kameraman, scenárista a režisér. Medzi jeho prvé úspešnejšie diela patria filmy Stratení Nomádi a Dotknúť sa Denali, ktoré získali viacero ocenení a boli vysielané Slovenskou televíziou.

Ako kameraman spolupracoval s režisérom Pavlom Barabášom na filmovom seriáli Príbehy tatranských štítov I., II., III., IV., ako kameraman sa podieľal aj na snímke o extrémnych športoch Tatry bez limitov v produkcii spoločnosti Adidas a produkoval aj krátky filmový portrét kajakárky a olympioničky Jany Dukátovej pre spoločnosť Red Bull. Vytvoril 5 krátkych filmov pre UNIDO, organizáciu OSN, o environmentálnych projektoch v Ázii.

Je režisérom úspešného filmu Zabijácka krása o prvom svetovom prelete na bezmotorových padákoch ku hore K2 v Pakistane. Film získal viacej významných ocenení napr. "Najlepší športový a extrémny film" na prestížnom Medzinárodnom festivale horských filmov v Slovinskom Domžale, hlavnú cenu v kategórii vzduch na medzinárodnom filmovom festivale Hory a mesto Bratislava "Za výnimočné zobrazenie veľkého paraglidového výkonu" alebo cenu "Najlepší adrenalínový film" na medzinárodnom festivale Expedičná kamera v ČR.

Jeho najnovším filmom, na ktorom pracoval ako kameraman, režisér a scenárista, je Slepá dôvera. Film je príbehom nevidiaceho chlapca, ktorý sa v horách a živote snaží prekonávať svoje vlastné vrcholy a dokázať sám sebe, že žiť sa dá naplno, aj keď prišiel o to najcennejšie, čo máme. Film získal počas svojej premiéry v októbri 2013 na Medzinárodnom festivale horských filmov v Poprade "Cenu za inšpiratívny príbeh človeka".

Rastislav "ceper" Hatiar

Kameraman

Režisér

Scenárista

Strihač

Dokumentárne
2018

Vrcholová príťažlivosť

Hosť

Ovládací panel

Fanklub

(7)

Reklama

Reklama