Reklama

Reklama

Marta Ferencová

Marta Ferencová

nar. 31.05.1973 (50 rokov)
Bratislava, Československo

Zaujímavosti (12)

Želanie pre Ježiška (2021)

  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)

Príliš osobná známosť (2020)

  • „Bylo to vzrušující a vášnivé natáčení. S Martou Ferencovou je to vždycky živočišné. Ale byla to samozřejmě i legrace, protože scénář sám o sobě má spoustu trefných a vtipných dialogů. Vyzkoušeli jsme si v tomto filmu všechny tváře lásky, jak tu zranitelnou, tak tu opravdovou, jak smutné, tak veselé situace. Emoce v tomto filmu prostě stříkají na všechny strany,“ uvedla Petra Hřebíčková (Natálie). (SONY_)

Všetko alebo nič (2017)

  • Úplne prvý scenár na film obsahoval dvakrát viac obrazov a scén, ako sa napokon reálne nakrútilo. Eva Urbaníková (autorka predlohy) s režisérkou Martou Ferencovou museli scenár odložiť na tri mesiace, aby sa k nemu dokázali vrátiť s červeným perom, ktorým vo veľkom škrtali. Jeden z oslovených dramaturgov dokonca autorke poradil, aby sa Vanda (Klára Issová) s Lindou (Tatiana Pauhofová) vo filme pohádali a dostali do konfliktu, aby bolo napätie. To ale Evita odmietla s tým, že tieto dve sú nerozlučné v dobrom aj v zlom. (monalisa69)

Všetko alebo nič (2017)

  • Poľským hercom tlmočil na nakrúcaní Evitin partner Pawel, ktorý tým, že má poľské korene, hovorí po poľsky plynule. S režisérkou (Marta Ferencová) celý čas žartoval, že za to musí mať v záverečných titulkoch osobitný riadok. A dostal ho. (monalisa69)

Všetko alebo nič (2017)

  • Dejová linka so psychiatrom (Leoš Mareš) a Edom (Ľuboš Kostelný) bola oveľa rozvinutejšia, no kvôli tomu, aby film netrval dve hodiny, sa jej Eva Urbaníková (autorka predlohy) s Martou Ferencovou (režisérka) museli vzdať. Scény s Leošom Marešom boli ale tak podarené, že dve uchránili a dali ich aspoň pod titulky. Ak by ste videli všetky, dozvedeli by ste sa, že ten škaredý pes, ktorého si vzal Edo z útulku, dostal meno Leo a ako natruc, odmietal jesť mäso. (monalisa69)

Všetko alebo nič (2017)

  • Keď bolo treba obsadiť tie najmenšie role, pomohli kamaráti. Pôrodníka Lindy (Tatiana Pauhofová) hral pán Roman Polák, riaditeľ činohry SND, teda herečkin kolega a šéf z divadla. Sestričku pri bábätkách si zahrala sestra režisérky Marty Ferencovej, ktorá sa prišla pozrieť na nakrúcanie. Chlapa vo vírivke v saunovom svete hral asistent réžie. V kníhkupectve si zákazníčku, ktorú Vanda (Klára Issová) vyhadzuje, keď tam vtrhne Jakub (Michal Zebrowski), zahrala režisérkina ekonómka. A zahral si aj veľmi obľúbený, vždy veselý člen štábu, Andrzej, osobný kaderník Michala Zebrowského. V zábere z Talianska pri fontáne, začína kamera na ňom, ako si nesie kávu. Tiež je známe, že v Tatrách na recepcii si zahrala aj samotná režisérka so svojim partnerom Pawlom, ale táto scéna bola z finálneho strihu nakoniec odstránená. (monalisa69)

Súvisiace novinky

Režisérka

Scenáristka

Filmy
2022

Želanie k narodeninám

2020

Príliš osobná známosť

2017

Všetko alebo nič

Krátkometrážny
2006

V tesnej blízkosti (študentský film)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama