Reklama

Reklama

Elsa Martinelli

Elsa Martinelli

nar. 13.01.1935
Grosseto, Toscana, Taliansko

zom. 08.07.2017 (82 rokov)
Roma, Lazio, Taliansko

Biografia (1)

Italská herečka Elsa Martinelli pochází z Toskánska, její vlastní jméno zní Elsa Tia. S rodiči se přestěhovala do Říma, kde začala pracovat jako barmanka. V roce 1953 ji objevil módní návrhář Roberto Capucci a uvedl ji do světa modelingu. Půvabná dívka neunikla pozornosti filmařů a vzápětí se mihla v menších rolích několika filmů, jak v Itálii, tak i ve Francii, mezitím se jako modelka snažila prosadit i v Americe. Skutečnou filmovou kariéru odstartoval Kirk… (viac)

Zaujímavosti (4)

Kapitán (1960)

  • Keď François de Capestan (Jean Marais) zachraňuje Gisèle d'Angoulême z hradu, na vonkajších záberoch môžete vidieť, že Elsu Martinelli nahradila dablérka s parochňou. Dvojníčka sa na týchto záberoch snažila skryť svoju tvár, inak sa pred kamerou vždy ukázala chrbtom. Keď prekročia rieku, objaví sa opäť skutočná Martinelli. (Arsenal83)

Kapitán (1960)

  • Počas príbehu musel Capestang (Jean Marais) zachrániť krásnu Gisèle d'Angoulême (Elsa Martinelli) uväznenú v opevnenom zámku Clairefont (v skutočnosti Château de Val v Lanobre). Jediným prostriedkom na to bolo vyliezť na vysoké závratné steny a preniknúť dovnútra. Výstup bol taký nebezpečný, že poisťovne odmietli kryť riziko. Marais však opäť odmietol dabléra a šiel do akcie podstupujúc nebezpečenstvo, pričom pri výstupe asi v 6 metrovej výške jedna dýka, po ktorej vystupoval praskla a on padol nadol, avšak už zvyknutý ako padať obišiel bez ujmy. V následnom pokuse už vyliezol 15 metrov. Odvtedy majitelia Château de Val pre návštevníkov napísali na ceduľu umiestnenú vo vnútri tohto otvoru: „Okno, cez ktoré preliezol Jean Marais počas natáčania filmu „Le Capitan“ v roku 1960.“ (Arsenal83)

Galéria (46)

Reklama

Herečka

Hosť

Ovládací panel

Reklama

Reklama