Reklama

Reklama

Anastasija Vertinskaja

Anastasija Vertinskaja

nar. 19.12.1944 (79 rokov)
Moskva, Rusko, Sovietsky zväz

Biografia (1)

Členka velké a známé umělecko-herecké dynastie Vertinských. Anastasija Alexandrovna Vertinskaja se narodila jako mladší ze dvou dětí povšechně umělecky nadaného páru, herci, chansonierovi, skladateli a jednomu ze zakladatelů žánru autorských písní Alexandru Nikolajeviči Vertinskému a herečce a malířce Lidiji Vladimirovně Vertinské. Anastasija se narodila v Moskvě, kam se její rodina přestěhovala z Číny, kde strávila dětství Anastasiina matka. Anastasiina starší… (viac)

Zaujímavosti (4)

Človek obojživelník (1962)

  • Film sa oproti predlohe líši v niekoľkých drobnostiach a jednej zásadnej veci: Ichtiander (Vladimir Korenev) nie je Indián, doktor v závere neabsolvuje súd, v ktorom sa musí spovedať v pozmenenie „dokonalého božieho diela”, a dej je zasadený do bližšie neurčeného prostredia, zatiaľ čo písaná verzia odkazuje na Argentínu. Predovšetkým je však dôraz knihy položený na etickú stránku, odsudzujúca absenciou morálnych hodnôt pri vidine bohatstva plynúceho z nálezu periel plus očividné náboženské pojatie, takže na rozdiel od filmu v ňom úplne chýba hlavná ženská postava Gutierre (Anastasiya Vertinskaya). (classic)

Človek obojživelník (1962)

  • Keď sníva Ichtiander (Vladimir Korenev) o spoločnom živote pod vodou s Gutierrou (Anastasiya Vertinskaya), predstavujú pár dve akvabely. Určitý problém predstavoval povestný striebristý odev: jednalo sa o pozliepaný potápačský oblek, z ktorého však „šupiny” často odpadávali. (classic)

Galéria (122)

Reklama

Ovládací panel

Reklama

Reklama