Reklama

Reklama

James Hunt

James Hunt

nar. 29.08.1947
Belmont, England, Veľká Británia

zom. 15.06.1993 (45 rokov)
Wimbledon, England, Veľká Británia

Zaujímavosti (21)

  • Vo F1 zaznamenal 10 víťazstiev, 14 štartov z prvého miesta (pole positions), 8 najrýchlejších časov a dohromady 23 pódiových umiestnení a celkovo získal 179 bodov. 50.00 % zo všetkých svojich pretekov, do ktorých nastúpil, nedojazdil. (Raccoon.city)
  • James Hunt nastúpil do 94 veľkých cien, ale absolvoval iba 92. Do dvoch nenastúpil, v roku 1973 na GP Nemecka, kde nenastúpil celý tím March, v ktorom vtedy Hunt pretekal a niektorý ďalší piloti ako poctu po Rogerovi Williamsonovi, ktorý uhorel za živa v predchádzajúcich pretekoch. V roku 1973 na GP Talianska mal v kvalifikácii ťažkú nehodu, z ktorej vyviazol bez zranenia, ale už ďalej nemohol pokračovať kvôli zničenému monopostu. (Raccoon.city)
  • Majster sveta Formuly 1 v roku 1976 s tímom Marlboro Team McLaren a motorom Ford Cosworth. (Raccoon.city)

Rivali (2013)

  • James Simon Wallys Hunt byl rebelem vlastně od narození. Měl konflikty s otcem, který jeho závodnické ambice neschvaloval a přál si, aby se James stal lékařem. O jeho alkoholových excesech, zvláště v týmu lorda Hesketha, kde takové nápoje tekly proudem, se vyprávěly celé romány. Hunt se nebál vyjádřit svůj názor a smlouva s McLarenem málem skončila fiaskem, protože na rozdíl od filmu James prohlásil, že ho nezajímá dress code týmu a do kvádra ho nikdo nedostane. Že v týmu nakonec startoval a vyhrál titul je zásluha Johna Hogana, obchodního ředitele tabákové značky Marlboro. Po skončení kariéry se James nějakou dobu věnoval komentování závodů a činil tak stejně kontroverzně, jako když po zmatené GP Velké Británie 1976 nafackoval řediteli závodu a rozšlapal mu brýle. S přibývajícími lety svůj bouřlivý životní styl zklidnil, zbavil se nadváhy a na okolí působil vyrovnaně až šťastně. Jeho posledním známým výstřelkem byla účast na zádušní mši za zesnulého závodního kolegu Dennyho Hulme - přijel na ní na kole s vypuštěnou zadní duší - ale uvolněný a v dobré náladě. Proto byla zpráva o jeho skonu z důvodu infarktu myokardu velkým šokem zejména pro motoristickou veřejnost. (Zdroj: ČSFD)

Rivali (2013)

  • Ve filmu je hodně vymyšlených nebo poupravených scén. K vymyšlené patří například scéna, při které Hunt (Chris Hemsworth) odchytí novináře, který položil Laudovi (Daniel Brühl) dost netaktní otázku a zmlátí ho. (oli009)

Rivali (2013)

  • Niki Lauda startoval na GP Španělska, kde bylo Jamesi Huntovi dodatečně navráceno vítězství, jen 14 dní poté, co se na něj při orbě převrátil traktor a zlomil mu několik žeber na pravém boku a způsobil několik tržních ran. (dandislav1991)

Rivali (2013)

  • Alastair Caldwell, který v době, do které je snímek zasazen, šéfoval McLarenu, řekl o Huntově osobnosti: „Na úplném konci filmu je scéna, kdy mechanici mávají na Jamese, aby mu mohli vyměnit pneumatiky, ale on nezastaví a jede dál. A já do dneška nevím, jestli se na nás vykašlal schválně nebo si nás prostě jen nevšiml, nebo co to mělo znamenat. Ale takový prostě James byl.“  (šerminator)

Rivali (2013)

  • „Hlavní hrdinovia sú počas veľkej časti filmu úhlavnými nepriateľmi - z toho žije celý príbeh. Aj keď to v skutočnosti takto nebolo. Lauda a Hunt si napriek všetkému dobre rozumeli, len daná situácia z nich spravila protivníkov," konštatuje v reakcii na film nemecký motoristický magazín Auto Motor und Sport. (m.a.t.o.)

Rivali (2013)

  • Vo filme možno vidieť, ako Brühl (Niki Lauda) a Hemsworth (James Hunt) riadia monoposty Formuly 1. V skutočnosti však sedeli v monopostoch, ktorých základ pochádza z Formuly 3, a na nich bola namontovaná karoséria z vozov F1. (m.a.t.o.)

Herec

Filmy
2013

Rivali - a.z.

Seriály
1981

The Kenny Everett Television Show

 

Three of a Kind

Dokumentárne
2014

Last Teammate, The (TV film) - a.z.

 

Příběh Nikiho Laudy (TV film)

2013

Hunt vs. Lauda (TV film) - a.z.

 

Zlatý věk formule 1 - a.z.

2011

Zeit.geschichte (seriál) - a.z.

2010

When Playboys Ruled the World - a.z.

1984

Gasoline

1978

Formula 1

1974

One by One

Reklama

Reklama

1971

V.I.P.-Schaukel (seriál)

Krátkometrážny
1988

Mr. H Is Late (TV film)

1983

A Good Turn Daily - a.z.

1979

The Plank (TV film)

Hosť

Reklama

Reklama