Reklama

Reklama

Robert Walker

Robert Walker

nar. 13.10.1918
Salt Lake City, Utah, USA

zom. 28.08.1951 (32 rokov)
Los Angeles, California, USA

Biografia (1)

Robert Walker se narodil v Salt Lake City roku 1918 jako nejmladší ze čtyř synů. Jeho otec byl redaktorem místních novin. Rodiče se rozvedli, když byl Robert malý, což ho velmi poznamenalo – jako dítě trpěl depresemi a úzkostmi, což se projevovalo zvýšenou agresivitou. Kvůli tomu byl několikrát vyloučen ze školy. Řešení, jak zvládnout přemíru energie, našel v herectví. Studoval sice na vojenské a námořní akademii v San Diegu, ale v rámci školy se realizovala… (viac)

Zaujímavosti (5)

Cudzinci vo vlaku (1951)

  • Pri stretnutí s Brunom (Robert Walker) Miriam (Kasey Rogers) líže zmrzlinu a vyzerá pri tom zároveň detinsky i zmyselne, keď upiera naň svoj pohľad. Hitchcock takto vykresľuje postoj, ktorý je zbavený sentimentu. Miriam nie je smiešna sama o sebe, smiešnou je jej situácia, obmedzený rozhľad a nepochopenie súvislostí. Je to komické, no i zlovestné. Takto je predstavený svet, z ktorého sa Guy (Farley Granger) snaží ujsť. Je ním však dosť poznamenaný, skrz úmysly, ktoré odhalil Bruno, a tak on sám už nemôže vyviaznuť zo situácie bez poškvrny. (Biopler)

Cudzinci vo vlaku (1951)

  • Po hádke s Miriam (Kasey Rogers) Guy (Farley Granger) telefonuje s Anne (Ruth Roman) a zdieľa sa s ňou, že Miriam hodlá stiahnuť žiadosť o rozvod. Je tak naštvaný, že vyriekne, že by ju najradšej zaškrtil. Ako to opakuje, práve prechádza lomcujúci vlak symbolizujúci miesto stretnutia s Brunom (Robert Walker). Hitchcock následne strihá na Brunove ruky a definitívne potvrdzuje vzťah medzi oboma mužmi. Bruno bude vykonávateľom Guyovej túžby. (Biopler)

Her Highness and the Bellboy (1945)

  • Herec Robert Walker, který ve filmu ztvárnil postavu Jimmyho, si během natáčení procházel osobním peklem. Opustila ho manželka s jejich třemi dětmi a zažádala o rozvod. Roberta to velmi ranilo a po celou dobu natáčení trpěl depresemi, proto byl vždy celý štáb překvapený, jak dokázal zahrát Jimmyho tak vesele a živě. (Streeper)

Galéria (88)

Reklama

Reklama

Reklama