Reklama

Reklama

Robert B. Weide

Robert B. Weide

nar. 20.06.1959 (64 rokov)

Biografia

Robert B. Weide je americký scenárista, producent a režisér. Preslávil sa najmä vďaka dokumentárnym filmom a populárnemu sitcomu "Curb Your Enthusiasm" ("Larry, kroť sa").

Weiderova kariéra sa začala v roku 1978 počas hodín na Orange Coust College v Costa Mesa v Kalifornii, kde prejavil záujem robiť dokumentárne filmy pre Marx Brothers. Nezastrašený opakujúcimi sa zamietnutiami jeho prihlášok na USC School of Cinema-Television, spolupracoval s Charlessom H. Joffeom na projekte, aby dostal práva nevyhnutné na výrobu filmu. Taktiež napísal a režíroval adaptáciu Mother Night (1996) Kurta Vonneguta. Vonnegut mu dožičil podporu, ktorú využil. Weide pracoval aj na adaptácii The Sirens of Titan, kým filmové práva neboli predané inému režisérovi. Weide písal pod pseudonymom Wyaduck.

V súčasnosti je vedúcim režisérom už spomenutého populárneho sitcomu "Curb Your Enthusiasm" a je vnímaný ako niekoľkonásobný adept na prestížnu cenu Emmy, ktorú aj v roku 2003 získal za jednu z epizód z tretej sezóny. Jeho najnovší film (natočený roku 2008) sa volá "How to Lose Friends & Alienate People" alebo "Ako sa zbaviť priateľov a zostať úplne sám". Je to komédia o neohrabanom Angličanovi, ktorý dostane ponuku z New Yorku, aby sa stal bulvárnym novinárom.

GusVanSant

Režisér

Scenárista

Producent

Herec

Hosť

Reklama

Reklama