Reklama

Reklama

Craig Mazin

Craig Mazin

nar. 08.04.1971 (52 rokov)
Brooklyn, New York City, New York, USA

Zaujímavosti (19)

  • Na vysoké škole byl spolubydlícím pozdějšího texaského senátora Teda Cruze. (kriplozoik)

The Last of Us - Drž mě za ruku (2023)

  • Vo februári 2021 Craig Mazin rozoslal výzvu na kasting pre chlapca vo veku 8-14 rokov, ktorý je nepočujúci, černoch a ovláda americký posunkový jazyk alebo černošský americký posunkový jazyk; divadlo Deaf West Theatre potvrdilo, že ide o postavu Sama. V auguste bolo oznámené obsadenie Johnsona a Keivonna Woodarda do úloh Henryho a Sama spolu s potvrdením, že Kansas City nahradí Pittsburgh. (molcan2)

The Last of Us - Drž mě za ruku (2023)

  • Craig Mazin prirovnal Kathleen (Melanie Lynskey) k Madame Defarge z knihy "Príbeh dvoch miest" (1859) od Charlesa Dickensa: revolucionárka, ktorá sa v dôsledku krutých okolností stáva teroristkou, čo umožňuje divákom vcítiť sa do nej. Mazin, ktorý sa priatelil s Melanie Lynskeyovou, ju oslovil ohľadom tejto úlohy a opísal ju ako ''vojnovú zločinkyňu''. Tá spočiatku váhala, kým jej Mazin neponúkol viac informácií o tejto postave, pričom ju opísal ako niekoho, kto bol nútený vstúpiť do úlohy po smrti svojho brata, ktorý "bol v podstate Ježiš". Mazin a Druckmann mali pocit, že jej obsadenie je nezvyčajné, pretože má "sladkosť", ktorá je v rozpore s pozíciou Kathleen v epizóde, čo je zámerné rozhodnutie, aby zaujala divákov, Lynskey chcela hrať postavu ako "jemnú a nežnú", aby ju konfrontovala s násilím. Cítila, že Kathleen bola pred bratovou smrťou pravdepodobne menej intenzívna, ale kvôli okolnostiam bola nútená sa zatvrdiť. (molcan2)

The Last of Us - Drž mě za ruku (2023)

  • V epizóde Kansas City nahradí Pittsburgh, ako je vidieť v hre. Craig Mazin zistil, že lokácie produkcie v Kanade lepšie kopírujú Kansas City a mal pocit, že Pittsburgh nie je pre príbeh dostatočne dôležitý, aby ospravedlnil náročnosť jeho výroby. Spolutvorca hry Neil Druckmann to považoval za povrchnú zmenu, keďže postavy sú dôležitejšie ako miesto. Spolu s Mazinom sa domnievali, že dodatočná vzdialenosť od Kansas City ospravedlňuje dejové úseky a vývoj postáv. (molcan2)

The Last of Us - Když se ztratíš v temnotě (2023)

  • Epizóda mala mať pôvodne dve "časti". Podľa spolutvorcu Neila Druckmanna by sa prvá epizóda skončila po niekoľkých prvých scénach v časti "O dvadsať rokov neskôr". HBO sa však obávalo, že by sa diváci nemuseli vrátiť k ďalším, ak by prvá epizóda skončila smrťou dvoch detí a bolo by ukázané len málo Ellie (Bella Ramsey), s čím Druckmann aj spolutvorca Craig Mazin súhlasili. Mazin zhrnul spätnú väzbu takto: "Celá sezóna, celý príbeh The Last of Us je o Joelovi a Ellie. No ak ju uvidíme len akoby letmo na konci prvej epizódy a nedáme ich dohromady, nepochopíme ich cestu a skončí sa to len tým, že zomrie dieťa, potom zomrie ďalšie dieťa a potom titulky, ľudia sa možno jednoducho nebudú chcieť vrátiť." (molcan2)

The Last of Us - Když se ztratíš v temnotě (2023)

  • V závěru zní z rádia skladba „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode. Zatímco Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) bloudí troskami civilizovaného světa, David Gahan v rádiu zpívá: „I'm taking a ride with my best friend.“ A to není dobře. Ne proto, že by nikdo neměl ponětí o dobré hudbě v blízké budoucnosti, ale proto, že „Never let me down again“ od Depeche Mode, stejně jako každá píseň z 80. let, kterou hrají undergroundová rádia, je poplašným signálem. Varování však přichází příliš pozdě. Joel a Ellie jsou již za plotem karanténní zóny. Tvůrce seriálu Craig Mazin vysvětluje použití právě této skladby takto: „Moje žena má encyklopedické znalosti hudby 80. let. A já si říkal: ‚Dobře Melisso, tohle je to, co potřebuju.' A doslova jsem řekl všechny ty věci, které právě řekla. Potřebuju, aby to byla písnička, kterou tak nějak znám, ale dlouho jsem ji neslyšel. Nějakou, která ještě nebyla do mrtě ohraná. A potřeboval jsem, aby měla kontext. Potřeboval jsem, aby měla smysl. Potřeboval jsem, aby byla temná a v ideálním případě, aniž by byla nějak extra na očích, mi dala nějaký komentář. Potřeboval jsem začít určitým způsobem, abychom mohli ukázat, že se rádio zapíná. A ona pak řekla: ‚Never Let Me Down Again.‘ A já na to: ‚Panebože.‘“ (Dangerous2)

The Last of Us - Rodina (2023)

  • Epizoda končí děsivým cliffhangerem. Joel (Pedro Pascal) je při rvačce pobodán, a přestože se mu s Ellie (Bella Ramsey) podaří na koni uniknout bezprostřednímu nebezpečí, je jasné, že je na tom špatně. Zhroutí se do sněhu a nechá Ellie, aby ho prosila, aby vstal. Když se kamera stáhne, slyšíme ponurý klavír a hlas, který zpívá: „Jedu na projížďku se svým nejlepším přítelem. Doufám, že už mě nikdy nezklame. Ví, kam mě vezme. Vezme mě tam, kde chci být. Jedu na projížďku se svým nejlepším přítelem.“ Zní vám to povědomě? To proto, že jsme tento text už někdy slyšeli: když Joel, Ellie a Tess (Anna Torv) opouštějí bostonskou QZ. Slova jsou z písně „Never Let Me Down Again“ od Depeche Mode z roku 1987, která hrála v Joelově rádiu jako signál od Billa (Nick Offerman) a Franka (Murray Bartlett). V této epizodě tak zní coververze písně Depeche Mode, a to v podání Jessicy Mazin, dcery spolutvůrce a scenáristy seriálu Craiga Mazina, který po své dceři požadoval, aby její verze byla strašidelná a pomalá a pojednávala o dceři truchlící nad ztrátou otce. (Dangerous2)

The Last of Us - Vydržet a přežít (2023)

  • Lamar Johnson hru hral a chcel sa vyhnúť napodobňovaniu pôvodného výkonu, pričom poznamenal, že ho to ovplyvnilo pri hraní. Z úlohy bol nervózny vzhľadom na dôležitosť postavy v hrách, ale zistil, že nervozita ho podnietila k tomu, aby sa postavil výzve. Craig Mazin poskytol Johnsonovi informácie týkajúce sa Henryho minulosti, aby mu pomohol pochopiť postavu. Johnson cítil, že Henrymu ublížili jeho vlastné činy voči Michaelovi, ale Sam (Keivonn Woodard) bol pre neho nakoniec dôležitejší. Mazin a Druckmann viedli niekoľko dlhých diskusií týkajúcich sa Henryho osudu a zvažovali mnohé alternatívy, ale nakoniec zvažovali jeho samovraždu, ktorá rovnako ako v hre odrážala, že po Samovej smrti mu už nič nezostalo. Johnsona táto scéna emocionálne vyčerpala vzhľadom na jeho vzťah s Keivonn Montreal Woodardom. (molcan2)

The Last of Us - Vydržet a přežít (2023)

  • Jeffrey Pierce cítil, že Perry je do Kathleen (Lynskey) zamilovaný, čo bolo dôvodom viacerých jeho činov. Perryho obeta podľa neho odrážala jeho neustálu túžbu byť hrdinom a považoval ju za nesebeckú, keďže umožnila Kathleen uniknúť. Craig Mazin mu predtým povedal, že "dostane najlepšiu smrť celej sezóny." Pierce zahral úlohu podobnú roninovi z filmu Akiru Kurosawu a zistil, že jeho smrť bola čestnou "samurajskou smrťou", keď sa obetoval žene, ktorú miluje. (molcan2)

The Last of Us - Vydržet a přežít (2023)

  • Craig Mazin napísal Sama (Keivonn Woodard) ako hluchého (v pôvodnej hre nebol hluchý), aby jeho vzťah s Henrym (Lamar Johnson) nepôsobil ako opakovanie vzťahu Ellie (Ramsey) s Joelom (Pascal), čo by podľa neho bolo zdôraznené kvôli rôznym perspektívam série. Sledoval televízny seriál This Close (2018), ktorý sleduje dve nepočujúce postavy, a mal pocit, že to mohlo ovplyvniť jeho rozhodnutie. Zistil, že automaticky vnáša do scén intimitu vďaka ich tichosti, ktorá kontrastuje s Elliinou zhovorčivou povahou. Neila Druckmanna tento nápad okamžite zaujal a želal si, aby ho do hry zahrnul. (molcan2)

The Last of Us - Vydržet a přežít (2023)

  • Detského klikera stvárnila mladá akrobatická herečka Skye Belle Cowtonová; na vytvorenie tejto bytosti sa použila protetika a vizuálne efekty. Craig Mazin trval na tom, aby Cowtonová mala na sebe tričko zo seriálu Blue's Clues (od r. 1996), aby kontrastovala nevinnosť a hrôza. Tím vizuálnych efektov sa radil s Mazinom a Neilom Druckmannom, aby zdôraznili jej detské črty, pridali jej vrkoče a ukázali viac z jej tváre. (molcan2)

Černobyl (2019)

  • Scenárista (Craig Mazin) ve svém podcastu přiznal, že k napsání fiktivní postavy běloruské jaderné fyzičky Uljany Chomjukové (Emily Watson) jej motivovalo vysoké zastoupení žen v pozicích vědkyň a lékařek. Ty považuje za znak emancipace Sovětského svazu, aniž by ale vzal v úvahu demografické aspekty druhé světové války nebo skutečnost, že polovina národa seděla v gulazích. (Facillitant)

Černobyl (2019)

  • Kanál HBO zveřejnil po každé epizodě tzv. "The Chernobyl Podcast", v němž moderátor Peter Sagal vedl rozhovory se scenáristou Craigem Mazinem, který poskytl mnoho zákulisních informací o psaní scénáře, natáčení či o skutečných událostech, které se v probírané epizodě udály. (Maulincio)

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

Tvůrci seriálu The Last of Us čekají kontroverzi

Tvůrci seriálu The Last of Us čekají kontroverzi

14.07.2023

Seriálová adaptace oceňované hry The Last of Us od kabelovky HBO si tento týden došla pro 24 nominací na televizní ceny Emmy, včetně té pro nejlepší dramatický seriál i nejlepší ženskou a mužskou… (viac)

Scenárista

Tvorca

Seriály
2025

The Last of Us

 

Episode 9 (S02E09)

 

Episode 8 (S02E08)

 

Episode 7 (S02E07)

  viac epizód (6)
2023

The Last of Us

 

Hledej světlo (S01E09)

 

V časech nouze (S01E08)

 

Napospas (S01E07)

  viac epizód (6)
2019

Černobyl

 

Vichnaya Pamyat (E05)

 

The Happiness of All Mankind (E04)

 

Open Wide, O Earth (E03)

  viac epizód (2)

Režisér

Filmy
2008

Superhrdina

2000

The Specials

Seriály
2023

The Last of Us

 

Když se ztratíš v temnotě (S01E01)

Herec

Filmy
2006

Scary Movie 4

Seriály
2020

Mythic Quest: Raven's Banquet

 

Karanténa (S01E10)

 

Krvavý oceán (S01E09)

 

Brendan (S01E08)

  viac epizód (2)
Dokumentárne
2023

Jak vznikal seriál The Last of Us

Hosť

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

Tvůrci seriálu The Last of Us čekají kontroverzi

Tvůrci seriálu The Last of Us čekají kontroverzi

14.07.2023

Seriálová adaptace oceňované hry The Last of Us od kabelovky HBO si tento týden došla pro 24 nominací na televizní ceny Emmy, včetně té pro nejlepší dramatický seriál i nejlepší ženskou a mužskou… (viac)

Ovládací panel

Fanklub

(33)

Reklama

Reklama