Reklama

Reklama

Jaroslav Soukup

Jaroslav Soukup

nar. 19.11.1946 (77 rokov)
Plzeň, Československo

Zaujímavosti (36)

  • Byl uveden do Dvorany slávy Plzeňského kraje. (Duoscop)

Svadba upírov (1993)

  • „Realizačně náročný film, ale pro mě nádherná práce. Odjakživa jsem měl rád upírské příběhy, takže jsem si splnil svůj sen. Pár let mi ale trvalo, než se mi podařilo sehnat peníze,“ uvedl režisér filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)

Discopříběh 2 (1991)

  • „Obrovský, nesrovnatelný rozdíl oproti natáčení jedničky. Bylo krátce po amnestii prezidenta Havla a Plzeň byla plná kriminálníků. Do záběrů nám lezla potetovaná individua a policisté se báli zasáhnout, protože by porušili lidská práva. Nemohli jsme točit a museli čekat, až je to přestane bavit a odejdou. Velmi nerad na to natáčení vzpomínám, bylo to opravdu těžké. Podpora od vedení města tentokrát nulová, nějaký film je nezajímal,“ uvedl režisér a scénárista filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)

Discopříběh 2 (1991)

  • Aby režisér Jaroslav Soukup sehnal peněžní prostředky k filmu, podal si do novin inzerát, ve kterém sháněl sponzory. Snímek je proto možné popsat jako „film na inzerát“. (cinemag)

Kamarát do dažďa (1988)

  • Ako autori filmu spomínajú, diéty k filmu bývajú rôzne a Karel Augusta, ktorý si zahral zloducha Kadleca, ju mal veľmi špeciálnu – zahŕňala iba jednu fľašu bieleho vína denne. Bolo tak logické, že bez dostatočnej výživy nepodával stopercentný výkon. Keď už sa zdalo, že sa v ten deň nič nenatočí, poslal režisér Soukup Augustu do šatní, aby sa napil. A išlo sa ďalej. (Raccoon.city)

Kamarát do dažďa (1988)

  • Hovorí sa, že titulnú skladbu k filmu ("Dávaj, ber") mal pôvodne spievať Lukáš Vaculík (Tomáš) so Sagvanom Tofim (Michal), nakoniec sa ale do sveta pustila len nahrávka s hlasom Tofiho, načo režisér filmu Jaroslav Soukup v jednom rozhovore ostro zareagoval: "Neviem, kde sa toto vzalo. Bol som v bratislavskom hudobnom štúdiu, keď sa tá pesnička nahrávala a spievali ju Lukáš so Sagvanom. Pravdou je, že Sagvan dominoval a Lukáš hral trochu druhej husle... K tej pesničke som potom s oboma natočil videoklip, ktorý niekoľko týždňov dominoval na prvom mieste vtedy populárnej slovenskej hudobnej súťaže Triangel." (Raccoon.city)

Kamarát do dažďa (1988)

  • Ako prezradil režisér Jaroslav Soukup, hudba, ktorú počujeme vo filme, nie je hudba komponovaná priamo pre film. Hudobnú dramaturgiu celého filmu si urobil sám a vybral skladby prevažne slovenských autorov, ktorých má v obľube. Len titulná pesnička "Dávej, ber", ktorú takisto zložili slovenský autori Ján Baláž a Vašo Patejdl, bola urobená iba pre film. (Raccoon.city)

Kamarát do dažďa (1988)

  • Režisér Jaroslav Soukup spomína: "Keď som začal Kamaráta do dažďa pripravovať, potreboval som k zloduchovi Kadlecovi, ktorého hral Karel Augusta, spoločníka rovnakého razenia. Našiel som ho v Bratislave a volal sa Andrej Hryc (Bureš) .Bol to talentovaný herec a v tom čase trochu fanfarón. Spomínam na nočné natáčanie na Vinohradskej triede v Prahe, kde Andrej jazdil pred kamerou so škodovkou a začal trochu blbnúť. Hoci bola ulica čiastočne uzavretá, stále tu bola v protismere prevádzka a on začal medzi zábermi robiť v plnej rýchlosti šmyky pred vtedajším Radiopalácom. Našťastie k žiadnemu problému nedošlo, ale musel som ho vtedy usmerniť." (Raccoon.city)

Kamarát do dažďa (1988)

  • Beata Andraszewicz (fotografka Magda) bola dobrá herečka, ale bol s ňou jediný problém - nechcela sa so svojim filmovým milencom Sagvanom (Michal) bozkávať, nakoľko svojmu poľskému priateľovi, ktorý je žiarlivý, sľúbila, že sa vo filme nebude s nikým bozkávať. Režisér Jaroslav Soukup bol na herečku údajne za tento škrt v jeho pláne dosť naštvaný. (Raccoon.city)

Kamarát do dažďa (1988)

  • Režisér Jaroslav Soukup spomína: "V roku 1986, keď som dokončil Discopríbeh, som zavolal scenáristovi Mirkovi Vaicovi, že by som chcel natočiť film s Lukášom Vaculíkom (Tomáš) a Sagvanom Tofim (Michal). Mal som v hlave určitú predstavu o námete, ktorý by mal byť akčný a štýlom vychádzať z Lásky z pasáže. Takže sme si začiatkom roku 1987 s Mirkom sadli a začali pracovať na príbehu. Scenár bol písaný priamo na telo Lukášovi, Sagvanovi a tiež Karlovi Augustovi, ktorý hral podvodníka Kadleca. Po niekoľkých mesiacoch začalo v Prahe natáčanie. Celý príbeh je vymyslený, nie je v ňom nič, čo by bolo inšpirované skutočnosťou." (Raccoon.city)

Kamarát do dažďa (1988)

  • „Byl to vůbec první žánr akčního filmu pro mladé publikum, který se u nás natočil. Psali jsme ho přímo na tělo Sagvanovi a Lukymu. Scénář se musel schvalovat na vnitru, kde k němu měli ideologické výhrady. Říkali, že to zpracování kazí mládež. Nicméně film se podařilo natočit a byl to trhák,“ uvedl režisér filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)

Diskopríbeh (1987)

  • „Příjemné, bezvadné natáčení v Plzni. Když to řeknu nadneseně, mohli jsme si tam dělat, co chtěli. Vedení města pochopilo, že tenhle film je pro Plzeň velká reklama, a tak nám maximálně vyšlo vstříc,“ uvedl režisér a scenárista filmu Jaroslav Soukup. (SONY_)

Diskopríbeh (1987)

  • Roman Pikl (Roman) sa k filmu dostal neštandardným spôsobom. Pôvodne šiel na hudobný konkurz, priniesol vlastné texty a hudbu, ale keď sa dozvedel, že tie už zastrešil Michal David, usúdil, že nemá nárok a chcel ísť preč. Bez najmenšej trémy povedal režisérovi Jaroslavovi Soukupovi, že tu nemám čo hľadať a ide domov, nakoľko herec nie je. "Herec už jsi", odpovedal režisér, ktorého oslovilo, že si mu vôbec niekto dovolil oponovať. (Raccoon.city)

Pěsti ve tmě (1986)

  • V dnešnej dobe by podľa Jaroslava Soukupa bol vznik takéhoto dobového filmu na české pomery niečo nemysliteľné. Natáčanie, ktoré v tej dobe stálo okolo 12 miliónov československých korún (čo bol vtedy dosť vysoký rozpočet), by sa podľa neho dnes vyšplhalo cez hranicu 100 českých miliónov. (Santino7)

Pěsti ve tmě (1986)

  • Pavel Nový (Tomi) priznal, že keďže z kamerových skúšok nemal príliš dobrý pocit a rolu Tomiho naozaj chcel, poprosil režiséra filmu Jaroslava Soukupa, či by mu nevenoval chvíľku času na súkromný rozhovor. Následne mu za kulisami povedal, že túto rolu strašne chce a spraví pre ňu všetko, čo bude v jeho silách, aby to dopadlo čo najlepšie. A hoci tomu nedával veľké šance, Soukup súhlasil. To bol vraj jediný prípad v živote, keď si o nejakú filmovú rolu priam zažiadal. (Santino7)

Režisér

Filmy
2001

Ako ukradnúť Dagmaru

1999

Byl jednou jeden polda 3: Major Maisner a tančíci drak

1997

Byl jednou jeden polda 2: Major Maisner opět zasahuje

1995

Byl jednou jeden polda

1993

Svadba upírov

1992

Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu

1991

Discopříběh 2

1989

Divoká srdce

1988

Kamarát do dažďa

Reklama

Reklama

1987

Diskopríbeh

1986

Pěsti ve tmě

1985

Láska z pasáže

1984

Záchvěv strachu

1982

Vítr v kapse

1981

Dostih

1980

Romaneto

1979

Drsná Planina

1976

Boty plné vody

Seriály
2022

Policie Modrava

 

Prípad neznámej ženy (S04E08)

 

Nešťastný vrah (S04E07)

 

Peniaze na streche (S04E06)

  viac epizód (5)
2019

Policie Modrava

 

Návrat z Austrálie (S03E08)

 

Vyhasnutý prípad (S03E07)

 

Neznámy útočník (S03E06)

  viac epizód (5)
2017

Policie Modrava

 

Žena, ktorá odišla pred obedom (S02E08)

 

Vražda pri plavebnom kanáli (S02E07)

 

Hájnik, ktorý zmizol (S02E06)

  viac epizód (5)
2015

Policie Modrava

 

Prípad ukradnutej krásavice (S01E16)

 

Blondínka na cintoríne (S01E15)

 

Ako málo stačilo (S01E14)

  viac epizód (12)
2011

Policie Modrava

 

Za lepších okolností (S01E01)

Dokumentárne
1987

Jak se dělal 'Discopříběh' (TV film)

1977

Bijásek

 

Velký závod

1976

Slavná pavlač

1970

Jeroným (študentský film)

1969

Muž, který nevypil jediné pivo... Sběratel snů (študentský film)

1966

Cesta opačným směrem (študentský film)

Hudobné videoklipy
1993

Iveta Bartošová: Já se vrátím

1992

Sagvan Tofi: Ještě víc mě chtěj

1991

Michal David: Mám svůj svět

1988

Sagvan Tofi: Dávej, ber

Krátkometrážny
1971

Temná brána noci (študentský film)

1970

Konečná (študentský film)

Scenárista

Producent

Tvorca

Herec

Filmy
1986

Velká filmová loupež

1972

Hráč

Dokumentárne
2024

Málo mě znáš (seriál)

 

Epizoda 3 (E03)

 

Epizoda 2 (E02)

 

Epizoda 1 (E01)

2022

Policie Modrava Jaroslava Soukupa (TV film)

2018

13. komnata (seriál)

 

13. komnata Josefa Nedorosta (S14E18)

2013

Neobyčejné životy (seriál)

 

Pavel Trávníček (S05E09)

1987

Jak se dělal 'Discopříběh' (TV film)

Krátkometrážny
1969

Společenská hra (študentský film)

Hosť

Reklama

Reklama