Reklama

Reklama

Branislav Bystriansky

Branislav Bystriansky

nar. 23.06.1972 (51 rokov)
Bratislava, Československo

Biografia

Vyštudoval Vysokú školu múzických umení, ktorú úspešne absolvoval v roku 1995 a v auguste toho istého roku sa stal členom činohry Slovenského národného divadla. Účinkoval v dlhom rade divadelných inscenácií. Objavil sa na doskách Divadla A. Bagara v Nitre, na bratislavskej Novej scéne, v divadlách West a Aréna.

Medzi najznámejšie inscenácie, v ktorých si zahral však patria tie zo Slovenského národného divadla. Napríklad Bankrot, kde stvárnil postavu Lazara, Amadeus, kde sa objavil ako gróf Orsini, Skrotenie zlej ženy, kde hral sluhu Grumia, Ženský zákon, v ktorom z neho bol Francek, Zlatí chlapci s úlohou Silvermana, Konečná stanica Túžba, kde bol Steveom Hubbelom a predstavil sa aj ako Mechúrik Koščúrik v rovnomennej inscenácii. Tieto a mnohé iné postavy vypovedajú o jeho hereckom talente.

Jeho televízna kariéra však nemala taký bleskový štart ako tá divadelná a pre masového diváka bola tvár Braňa Bystrianskeho pomerne neznámou aj napriek tomu, že účinkoval v niekoľkých viac či menej podarených filmoch z televíznej produkcie. Jeho najznámejšou filmovou postavou bol Matej Hóz z filmu Príbeh Mateja Hóza (1993) pod taktovkou režiséra Petra Mikulíka.

Svoju tvár však preslávil až keď sa objavil v televíznych seriáloch Panelák a Kutyil s.r.o.. Panelák je ale skutočnou príčinou, prečo si ho ľudia spájajú s menom Imro. Táto postava účinkuje v seriáli už od jeho počiatku a teší sa aj v deviatej sérii najväčšej obľube zo strany divákov. Branislav Bystriansky patrí do úzkej skupiny hercov, ktorí si čisto svojim oduševneným vystupovaním získa srdce diváka. Sympatická tvár presne odráža jeho skromnú povahu a talent, čo býva devízou veľkých hercov.

Patrik "Patrik200s" x

Herec

Hosť

Reklama

Reklama