Reklama

Reklama

Prekliata

  • Česko Zvrácená (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladé sluchovo postihnuté dievča Alice je po údajnej návšteve Panny Márie zrazu schopné počuť, hovoriť a uzdravovať chorých. Ako sa táto správa šíri, ľudia z blízkeho i vzdialeného okolia sa hrnú, aby boli svedkami jej zázrakov. Novinár (Jeffrey Dean Morgan), navštívi mestečko v Novom Anglicku v nádeji, že oživí svoju kariéru. Keď sa začnú diať desivé veci, začína pochybovať, či sú tieto javy dielom Panny Márie alebo niečím iným, omnoho temnejším. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (126)

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Vcelku obstojné hororové béčko. Dva z pěti hajánků chcete-li. Jeffrey Dean Morgan je eso a přál bych si ho vídat mnohem častěji. Příběh o novináři, který chce za každou cenu urvat úspěch se ocitne přímo v dění zázraků. Tady už od začátku vám film řekne, že to není přesně tak jak vypadá. Příběh vykrádá kupříkladu Černou Cestu z knižní série Diablo. Démon chce ovečky a chce jejich duše. Asi je opravdu škoda, že vám film nenechá déle v nejistotě, namísto toho vám ukazuje démona v celé své kráse. Děsivé to není, lekací to taky není a konec se dá velmi snadno předvídat. Je to škoda. Unholy je vcelku solidní hororové béčko. (49 %) ()

Marius_ss 

všetky recenzie používateľa

Cítiť na tom menej peňazí, a občas má štvalo, že pre urýchlenie deja bolo pár veci zjednodušených a tým pádom to miestami vyzeralo detinsky. No inak to bol veľmi zaujímavý horor s atmosférou, ktorá u mňa prekonáva V zajatí Démonov 3 ! Téma falošného pastiera bola veľmi dobrý nápad. Potešil aj kasting na čele s mojím obľúbencom “Neganom”, ktorému rola cynického žurnalistu sadla ako uliata. Za mňa teda najlepší horor, ktorý som tohto roku videl v kine, no veľa ich nebolo.. ()

Reklama

figliar 

všetky recenzie používateľa

Ďalší ničím výnimočný náboženský horor. Dej bol fajn, pomerne rýchlo diváka zaujal. Najhoršie však na filme boli efekty, ktoré ako keby niekto ukradol z 80tych rokov a bez mihnutia oka a akejkoľvek úpravy použil. A to je škoda, pretože je vidno, že zvyšok filmu nemal slabý rozpočet. Sklamaním bol navyše aj hororovo nezvládnutý koniec, takže to napokon nedotiahol ani na priemerné hodnotenie. Pred dvadsiatimi rokmi by film pôsobil lepšie. ()

Deyw 

všetky recenzie používateľa

tyvole negan vzteky rozslape zkurvenou panenku a rozjede se kolotoc..cubka chodi porad ke zkurvenymu stromu - kde chytne sluch i rozkeca se (jo je nema) negan to nahrava ale je to starej ochlasta, takze ho ma kazdej vprdeli...no a tak nejak se tu objevi cubka z kruhu bez hlavy a snazi si to hrat na neco co neni...je to bidny, ale negan je proste sympatak, takze to slo..ale ty vole to uz nikdo neumi natocit kurva horor ?! 🥺 ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Nahor to ťahá celkom dobrý východiskový námet a správne obsadený Jeffrey Dean Morgan v hlavnej úlohe a dole... no asi všetko ostatné- od trikov, ktoré sú na kino film dosť slabé ,cez predvídateľné a nefunkčné ľakačky až po neexistujúce napätie či nejakú výraznejšiu hororovú atmosféru. Vlastne som celkom rád, že som tento film nemusel vidieť v kine. 40% ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • Španělský název filmu Ruega por nosotros („Modli se za nás“) odkazuje na „Ave María“ („Zdrávas Maria“), křesťanskou modlitbu o Panně Marii: španělsky: „Dios te salve María, llena eres de gracia. El Señor es contigo. Bendita tú eres entre todas las mujeres, y bendito es el fruto de tu vientre, Jesús. Santa María, Madre de Dios, ruega por nosotros pecadores, ahora y en la muerte de nuestra.“ česky: „Zdrávas Maria, milosti plná. Pán s tebou. Požehnaná ty mezi ženami a požehnaný plod života tvého, Ježíš. Svatá Maria, Matko Boží, pros za nás hříšné, nyní i v hodinu smrti naší. Amen.“ (LUKICKK)
  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)

Reklama

Reklama