Reklama

Reklama

Temné sprisahanie

  • Česko Pod rouškou temnoty (viac)
Trailer 1

Politická aktivistka Sofia zahynie pri nehode, pri ktorej ju zrejme niekto úmyselne zrazil autom a ušiel z miesta činu. Veterán vietnamskej vojny Travis Block pracuje ako tajný agent pre riaditeľa FBI Gabriela Robinsona a vykonáva špinavú prácu ako likvidátor problémov v systéme. Travis chce odísť do dôchodku a tráviť viac času so svojou dcérou a vnučkou, ale šéf ho nechce prepustiť. Novinárka Mira Jonesová pátra po príčinách Sofiinej smrti a získa dôkaz, že nešlo o nehodu. Tajný agent Dusty Crane jej navyše tvrdí, že má informácie o prísne tajnej operácii FBI s názvom Projekt Unity, pri ktorej sa likvidujú nepohodlní ľudia a zabíjajú nevinní civilisti ako Sofia. Riaditeľ FBI poverí Travisa Blocka poslednou úlohou pred odchodom do dôchodku, má priviesť agenta Dustyho Cranea. Vzápätí zavraždia Cranea a unesú Blockovu dcéru s vnučkou. Keď sa Block dozvie od novinárky o tajnom projekte FBI a vražde jej vydavateľa, ktorý o tom publikoval článok, nezostáva mu nič iné, len považovať svojho šéfa za zločinca a zastaviť ho všetkými prostriedkami. Nečudo, veď čoskoro by sa na zozname smrti ocitol aj on so svojou rodinou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (77)

anderson 

všetky recenzie používateľa

Priehľadná aktivistická agitka, ktorá má toľko "chochmesu" aby svoju agendu zaodela do síce biedneho, ale pomerne znesiteľného akčného hávu. A dokonca si na realizáciu prizvala dosť zručného režiséra, zostarnutého, ale stále sympatického Neesona a aj sľubnú hereckú nádej v podobe T. J. Smitha. Scenáristicky to tiež nie je úplne márne, hoci je jasné, že tento koncept nie je trvalo udržateľný až do záveru, kedy sa už každý príčetný divák buď váľa po zemi od smiechu alebo celý tento konštrukt znechutene vypne. Ja osobne som to prežil bez väčšej ujmy a ostal vo mne iba neuveriteľný údiv nad naivitou, ktorá neváhala infiltrovať aj žáner, ktorý už z podstaty veci musí takýmto amatérskym pokusom o sprznenie, zákonite odolať. (10.3.2022) ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Mark Williams je definitivně na mém blaclistu tvůrců, kteří by neměli nic točit. Nedokáže zkomponovat slušnou akční scénu, neumí pracovat s herci a nohy mu podkopává i mizerný scénář. Liam Neeson už by měl odejít do hereckého důchodu, protože jeho únava z plátna přímo teče a Mark Williams by se měl vrátit k produkci, kde se mu daří přeci jen o něco lépe. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Typický akčňák s Liamom Neesonom po štyridsiatypiaty krát... Neviem, čo za zázrak podaktorí čakali ale ja som viac menej spokojný. Je to presne také isté ako asi posledné 3-4 podobné Liamove filmy, čiže: jednoduché, s priehľadným scenárom, réžiou a technickou stránkou lepšieho béčka, a klasicky chraizmatickým Liamom, pri ktorom je v tých pár akčných scénach ktoré film má vidieť že jeho zvažovanie že by dal akčným filmom zbohom je rozhodne na mieste. Celkovo vďaka pár kvalitnejšie nasnímaným akčným scénam (ako je zvykom u dnešných béčok- willisovky a pod.) a Liamovi (ktorého mám dosť rád) som to na 1 pozretie bez problémov prežil. 55% ()

rublik05 

všetky recenzie používateľa

Tak se mi zdá, že i Liam Neeson začíná čím dál tím víc zabředávat do laciných akčních béček, nebo možná dokonce céček, jako někteří jeho hollywoodští kolegové. Pod rouškou temnoty je typický nízkorozpočtový akčňák. Scénář má hromadu logických mezer, příběh je extrémně jednoduchý, absolutně nemá čím zaujmout, akce je nudná a nezajímavá. Neeson, stejně jako ostatní herci, podává víceméně čistě průměrný výkon, chybí mu i jeho pověstné charisma. Klasická jednorázová záležitost, kterou když neuvidíte, o nic zásadního nepřijdete. 3/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Neeson neprekročil svoj tieň, ale očakával snáď od tohto skoro sedemdesiatnika niečo nové? Konšpiračná zápletka, auto naháňačky, akcia. Hoci treba uznať, že tá akcia v podaní Liama vyzerá čoraz viac ako sci-fi. Možno by s tým mal už prestať, ale hypotéka nepustí. Neeson uviazol v jednom žánri, ale mňa to stále baví dostatočne na to, že aj béčku ponechám priemer. ()

Galéria (109)

Zaujímavosti (1)

  • Film sa natáčal v Canberre, Mount Macedon a Melbourne (Austrália). (Arsenal83)

Reklama

Reklama