Reklama

Reklama

Fumecu no anata e

(seriál)
  • Japonsko 不滅のあなたへ (viac)
Trailer 1
Japonsko, (2021–2023), 16 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Predloha:

Jošitoki Óima (komiks)

Scenár:

Šinzó Fudžita

Hudba:

Rjó Kawasaki

Hrajú:

Rie Hikisaka, Aja Učida, Rikako Aikawa, Kendžiró Cuda, Reidži Kawašima, Micuki Saiga, Kentaró Tone, Rjóko Širaiši, Manaka Iwami, Acuši Abe, Taku Jaširo (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(40)

Obsahy(1)

Na začátku to bylo jen obyčejnou koulí energie, nesmrtelným něčím, vyslaným na Zem bez jakýchkoli emocí či identity, ovšem nadané schopností proměnit se v cokoli jiného, pokud to dostane dostatečně silný impuls. Jako první to na sebe vzalo podobu obyčejného kamene, ovšem jak teplota klesala a ostatní kameny se drolily a v prasklinkách začal růst mech, tak to na sebe vzalo podobu mechu. Když se však osamělý a raněný vlk rozhodl na měkkém mechu naposledy vydechnout, tak se to náhle stalo vlkem. Konečně to získalo vědomí a pustilo se skrz zamrzlou tundrou, až to potkalo mladého chlapce. Ten žil v opuštěném městě, ze kterého odešli všichni dospělí za vidinou nádherného a bohatého ráje mnohem dál na jihu. Chlapec byl však během jejich odchodu raněný, a tak nemohl jít s nimi, dokud se mu rána nezahojí, a proto zůstal ve vesnici pouze se stařešinami. Ti však nyní již všichni zemřeli, a tak ve vesnici byl pouze chlapec s vlkem, který se nečekaně vrátil z tundry.
Mladík si během následujících dní nahromadil zásoby a vydal se i s vlkem za ostatními, ovšem krutý mráz a další zranění v této nehostinné pustině chlapce přinutili, aby se vrátil a pouze ve společnosti vlka strávil poslední minuty svého života. Když vydechl chlapec naposledy, tak se to stalo z vlka chlapcem. A tak se to v podobě chlapce vydalo skrze ukrutný mráz na jih na nekonečnou cestu za novými místy a zážitky... (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (3)

Fumecu no anata e (2021) 

Anime Fumetsu no Anata e začína naozaj fantasticky, hlavný hrdina je naozaj zaujímavý a musí prekonávať rôzne nástrahy a čoraz viac sa "poľudšťuje". V niektorých fázach si myslím, že tento počin mal celkovo vyšší potenciál, ale kvalita jednotlivých sekvencií dielov príliš variovala, inak povedané kvalita jednotlivých dielov je rozdielna, ale skôr po skôr po skupinách a nie samostatne. Občas je dobrých desať dielov vystriedaných piatimi dielmi viac menej nudy a rozprávanie príbehu je naozaj pomalé. Postavy, ktoré Fushi stretáva sú zaujímavé, ale občas hlavne v druhej sérii na začiatku mi to pripadalo ako keby sa anime ani nebralo príliš vážne a vytváralo komické postavy a až neskôr sa to ustálilo. V prvej sérii mi zase pripadalo zopár dielov, že bolo len ako výplň a nedávali nakoniec ani moc zmysel. Už tak v pomalom rozprávaní príbehu občas dochádza k neprirodzeným zmenám, ktoré potom pôsobia, že ani do príbehu nepatria. Treba povedať, že týchto problémov (neduhov) je zopár, ale Fumetsu no Anata e zrejme rozpráva trocha globálnejší príbeh, ktorý má nejaké hlbšie smerovanie a ak si uvedomíme globálnu kvalitu anime napriek už spomenutým neduhom mňa toto anime baví a oceňujem ho. ()

Season 1 (2021) (S01) 

Chaotické anime Fumetsu no Anata e s obrovskou, ale naozaj obrovskou diverzitou kvality jednotlivých dielov začína naozaj fantasticky v niektorých smeroch pripomína Wolf's Rain svojou poetickosťou a beznádejou a inokedy zase pripomína Slima (Tensei shitara Slime Datta Ken) vývojom postavy v stále niečo iné. Bohužiaľ potom sa niečo postupne stále v každom novom diely začína kaziť a každý nový arc, neviem či to môžeme takto oddeliť, ale každá nová sekcia epizód, ktorá je na inom mieste stráca masívne, ale naozaj masívne kvalitu. Prvé diely sú fantastické a dokonca aj rozprávanie o hlavnom hrdinovi je do istej miery zaujímavo odťažité, ale postupne to čo sme budovali strácame a zas budujeme niečo iné, preto mám pocit, ako keby jednotlivé časti tohto príbehu písal stále niekto iný, alebo minimálne režíroval a nie stále ten istý človek. Nenechajte sa opantať kvalita tohto anime pre mňa nie je taká zlá, len ma niekedy mrzí nenaplnený potenciál niektorých anime. Ja mám len veľmi spletitý pocit z jednotlivých epizód a z toho čo sa vlastne snažili týmto dielom divákom povedať. Sila rozhodnutia, sila priateľstva, sila samoty, sila pamätať si na niekoho kto už s nami nemôže byť a zmes rôznych pocitov a beznádeje týmto anime normálne prekypuje, ale vždy na inom mieste preto z tohto diela nemám nejaký súrodý pocit. Avšak vývoj hlavnej postavy bol v celku dobrý, nie vždy logický, ale toto bolo zábavné. Nič iné nebudem tomuto anime vytkýnať a hej nezabudnem spomenúť ani to, že vedľajšie postavy sú naozaj kvalitné a majú zaujímavé osobnosti. ()

Season 2 (2022) (S02) 

Desať dielov maximálnej nudy a toto teraz myslím vážne, vôbec to nie je pomalé rozprávanie príbehu, ale začiatok druhej série, až do desiateho dielu je stelesnenou nudou. Viem pochopiť, keď si niekto dá záležať na príbehu a podobne, ale tam treba prinášať divákom zaujímavé skutočnosti a podobne, aby sa tí diváci nenudili. Druhá polovica je požehnaním napriek tomu, že si zachováva pomalé rozprávanie tak tu máme akciu a niektoré naozaj veľmi dôležité scénky, kde sa ma jedna dotkla veľmi emocionálne niekde pri konci. V druhej polovici máme konečne čo to pozerať. Fushi je tu často vystavovaný tlaku, ale za tento tlak si môže on sám a preto niekedy pripadá ako keby sa ho všetci snažili využiť a nakoniec mu nebol ani nikto dostatočne vďačný. Nemôžem si pomôcť, ale v prvej polovici druhej série je Bonchien Nikolai La Tastypeach Uralys absolútne len komická postava a potom neviem akým spôsobom vlastne dospeje a on je vlastne v prvej polovici aj neskutočne otravná postava. Ono tá transformácia toho deja z nudného na naozaj dobrý je veľmi zvláštna, lebo je to ako keby uderil gong a zmenilo sa to práve v polovici celého anime a nedeje sa to ani nejako pozvoľne. Nové postavy, ktoré pribúdajú sú kvalitné a majú svoje vlastné motivácie prečo čo robia. Čo je zvláštne úhlavnou postavou síce je Fushi, ale niektoré veci sa vlastne dozvedá zámerne posledný a hlavne sa všade dostane už neskoro na to, aby mohol reagovať. Problém s hodnotením nemám, lebo druhá polovica je naozaj vysoko kvalitná a ak by som hodnotil prvú polovicu určite by to bolo v csfd hodnotení na tri hviezdy a aj to s odretými ušami. Nepochopil som koniec, kde vlastne máme koniec celého anime nejakým spôsobom povedaný, ale napriek tomu tu budeme mať tretiu sériu, čo v tej tretej sérii vlastne bude na to som fakt zvedavý. ()

Reklama

Reklama