Reklama

Reklama

Delikatesa

  • Česko Delikatesa (viac)
Trailer 2
Francúzsko / Belgicko, 2021, 112 min (Alternatívna 109 min)

Réžia:

Éric Besnard

Hrajú:

Grégory Gadebois, Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe, Guillaume de Tonquédec, Christian Bouillette, Lorenzo Lefèbvre, Marie-Julie Baup, Laurent Bateau (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Francúzsko, 1789. Prestíž šľachtického domu závisí predovšetkým od kvality ponúkaných jedál a v predvečer francúzskej revolúcie je gastronómia výsadou aristokracie. Jeden talentovaný kuchár sa však po tom, čo ho vojvoda de Chamfort prepustí zo svojich služieb, rozhodne situáciu zmeniť. Zrodí sa prvá francúzska reštaurácia, demokraticky prístupná všetkým gurmánom... (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (34)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Určite lepšie ako buzeranti a iné kreatúry v Bez servítky. Pekné prostredie, super kostýmy a trocha ukážky toho, aké hovädá vládli za feudalizmu. A hoci sa naozaj zdá, že celý film je o gurmánoch a krásnych jedlách, je to presne opačne. Jedlo a varenie je tu len ukážkou toho, prečo spoločnosť potrebovala revolúciu. Práve to nespravodlivé zaobchádzanie s chudobnejšími ľuďmi ma riadne sralo a škoda, že nebolo ukázané viac, to by bolo možno aj za plnú paľbu. Takto ostávam v priemernom úsudku. ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Filmy, jejichž ústředním tématem je vaření, nemám zrovna moc v oblibě, ale tohle lehce komediální drama na mě opravdu zapůsobilo a i když si říkám, že to nejpodstatnější tady už bylo napsáno, stejně mi to nedá, abych něco nepřipsala. Podle mého mínění Delikatesa nabízí vybrané pokrmy, které nasytí a uspokojí nejen tělo náhodných poutníků (mezi něž se počítám), ale také jejich duši. A aby toho nebylo málo, tak zároveň lahodí oku. (80%) ()

Reklama

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Příjemný film o přípravě chutné krmi, kdy během sledování vybrakujete lednici, špajzku a ještě si donáškou necháte doručit několik pečínek přesně na míru, překrásná kamera se světlem starých malířských mistrů , snové prostředí (tu chalupu chci!!!!), pohodový film na podzimní víkendový podvečer, nic složitého, žádná Michelinská hvězda mezi filmy, ale pokud si někdo rád dává knedlík s vajíčkem a správně kyselou okurčičkou, směle se může do tohoto filmového menu pustit. Bon appetit! ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Už úvodné obrazy načrtnú pestrý svet chystaných, navarených a upečených jedál. Príbeh sa postupne rozvíja, E. Besnard je síce predpovedateľný, ale za to slušne vedie a servíruje svoje myšlienky. Najmä dobre vedie dvojicu hlavných postáv. Okolnosti vzniku „prvej reštaurácii“ sú okorenené vedľajším príbehom, bez prekvapivejších ingrediencií. Štvrtú hviezdu dávam jednak kvôli skvelej hereckej dvojici Grégory Gadebois / Isabelle Carré, ktorá jak v samostatných tak aj v spoločných scénach dokážu podať stabilný výkon. A potom je tu skvele vybrané, jednoduché a prekrásne prostredie v prírode , kde realizovali prvú „reštauráciu“. P.S.: „Opečené zemiaky nikdy nebudú hit, pretože nevypadajú dobre.“ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Filmy o varení mám rád - tie z prítomnosti, ale aj z minulosti (ako napr. tento). Atmosféra 18.storočia ma v tomto podaní veľmi bavila, len škoda, že dejovo to bolo také nevyvážené. Skvelý úvod aj záver, ale tá prostredná časť - tá až taká vydarená nebola, a miestami sa skutočne nič extra nedialo. Ale napriek tomu to rozhodne nebola žiadna nuda a príbeh o vzniku prvej verejnej gurmánskej reštaurácie ma bavil. Aj keď v podstate vznikla "z pomsty". 3* ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo predovšetkým v okolí Paríža a v departmente Cantal. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama