Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizódy(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (134)

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Videl som tie percentá, čakal som, že to bude asi dobré. Ale že to bude jeden z najlepších seriálov dekády a že bude tento hraný "film o filme" strhujúcejší, než samotný filmový kult, ktorému vzdáva hold, to som nečakal. Samotného Krstného otca som videl ako jeden z prvých filmových restov, ktorý som si považoval za povinnosť napozerať, keď som to pred viac, než 20 rokmi s tou záľubou k filmom začal mysliet trochu serióznejšie. Odvtedy bez reprízy. A pravdepodobne som ho vtedy ešte nevedel doceniť po zásluhe, lebo rozhodne som z neho nepadol na prdel ako celý svet a ani tak, ako teraz z The Offer. Nikdy ma nič nevtiahlo a nedýchlo na mňa intenzívnejšou a hmatateľnejšou dobovou atmosférou hollywoodskych štúdií. Fascinujúci pohľad na ťažké pôrodné komplikácie zrodu jednej filmovej legendy. Aj ked určite trošku prifarbený a pritiahnutý tu a tam. Ale kto rád nakúka za oponu tejto branže, že kto všetko ťahá za nitky a aké kompromisy a strety záujmov môže sprevádzať ten celkový tvorivý proces, ten bude tejto bezkonkurenčnej hereckej zostave zobať z ruky každé slovo. Bezchybné. ()

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Brilantné. Objektívne možno nie bezchybné ale láska ku Kmotrovi u mňa tú piatú * obhají. Vidieť natáčanie obľúbených scén z filmu a ešte k tomu s tak dokonalým kastingom bol zážitok. Zážitok aký som nemal pri seriály veľmi dlho. The Offer je energický, nápaditý a vyrozprávaný s láskou a citom pri detailoch. Herci si to neskutočne užívajú a ajkeď najviac kraľuje Miles Teller a Matthew Goode, tak napríklad stvárnenie Copollu alebo Al Pacina ma v dobrom rozosmialo a žasol som nad tou podobnosťou. Naťahovanie sa s mafiou aj vedením Paramountu, istá súhra náhod aj šťastia, no proste príbeh čo chcete vidieť. Jediné čo mi trochu vadilo bolo že pri väčšine problémov stačilo ísť za najväčším šéfom a zrazu sa všetko vyrieši. Ale presne toto je vec ktorú som odpustil keďže sa jedná o pozadie toho ako vznikol jeden z mojich obľúbených filmov. 9/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ako sa točila legenda, keď nikto ani netušil, že sa legendou raz stane. Skvele odhalené pozadie toho, ako sa vlastne film robí vo všeobecnosti. Je to vojna egocentrikov, hereckých nafúkancov, ale aj presadenie sa totálne neznámych ľudí, ktorí by možno pri inom rozhodnutí nikdy nič neznamenali, no zrazu je z nuly Al Pacino. Výborne podaný príbeh toho, ako za každým záberom stojí veľká námaha, drina a polená pod nohami hádže tá pravá mafia. Ide o mimoriadny doplnok k celej Trilógii, veľa vecí divákovi dopne až teraz a vidí ich inak. Takže seriál vlastne ponúka možnosť pozrieť si Kmotra znova a iným spôsobom vďaka novým informáciám. Samozrejme, bez poznania filmu nemá seriál význam pozerať, ale Kmotra nevideli naozaj len v ústave pre nevidomých. Jediné, čo v seriáli bilo príliš do očí, ako očividný záujem pretláčať nejakú doktrínu z dnešnej doby, bol ten boj silnej ženy Juno Chrámovej o ženské práva. Neškodí, keď sa to spomenie, keď sa to ukáže, ale niektoré pasáže tu boli vyslovene len z toho dôvodu. ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Z mých komentářů/recenzí k jednotlivým epizodám jasně vyplývá, že mě seriál naprosto rozsekal. Člověk by si řekl, co může být tak úžasného na seriálu o natáčení filmu tak známého, že je předem jasné, jak to celé dopadne. No, nestačil jsem se divit. Musím se s velkou úctou k tvůrcům přiznat, že jsem byl často napjatý jako šle prostorově náročného milovníka produktů hamburgerového řetězce, a ať už jsem zrovna byl, nebo nebyl v napětí, užíval jsem si nádherně propracovanou atmosféru a herecké výkony. Doufám, že se na této záležitosti nebude šetřit oceněními, protože byla dokonale napsaná, zrežírovaná a zahraná. Cenu by si v každém případě zasloužil casting, protože jsem byl z mladých verzí všech těch hereckých ikon naprosto unesený. Varování!!! Pokud se budete chtít na seriál podívat, dejte si ho v původním znění! Dabing by vás připravil o zážitek. Minimálně v případě Giovanni Ribisiho a Matthew Goodea. Jo, a abych nezapomněl, Colin Hanks mi znovu dokázal, proč ho mám radši než jeho taťku. / Poučení: I když jsou ti okolnosti nepříznivé, vytrvej. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Once Upon a Time in Hollywood + Godfather = Offer. Skvelý retro seriál o natáčaní prvého Kmotra behom ktorého nazrieme do fungovania Paramountu na začiatku sedemdesiatych rokov a samozrejme nesmie chýbať ani ostré mafiánske korenie. Čím viac sa človek v kinematografii z tej doby orientuje, tým viac to bude pre neho opojnejšie. Ja som priemerne zorientovaný, aby som si užil kopu odkazov, ale zároveň som u niektorých vecí netušil jak dopadnú. Takže som si to užil tak akurát. Opomeniem skvelú technickú stránku, výpravu a celkovo vydarenú atmosféru. Síce to nie je samozrejmosť, ale je to základ, ktorý tu funguje bezchybne. Hlavné sú postavy a zápletka. Zápletka nie je len sledom odkazov a cameo výstupov, ale samostatne sama o sebe je skvele funkčná po každej stránke a neustále neskutočne graduje až do dojímavého finále. A postavy si ma získali už behom prvého dielu. Charizmatický hlavný hrdina, začínajúci producent, ktorý má gule ale aj rozum, jeho verná sexi sekretárka, všetci tí rôzni šéfovia štúdia, ktorí sa radi miešajú do filmu a samozrejme charizmatický mafián Ribisi, ktorý zo začiatku pôsobil ako vtipná karikatúra, ale postupne sa z neho stal človek z mäsa a kostí. Zmienku si ešte zaslúži komediálne duo Puzo - Coppola. Celý seriál ma akurát sral Colin Hanks ako typický otravný účtovník, ktorý sa snaží obmedziť všetky kreatívne trochu drahšie rozhodnutia, aby ho nakoniec v poslednej časti rehabilitovali do tej miery, že som si ho skoro obľúbil. Zo všetkých tých hercov, ktorý hrajú slávnejšie predobrazy mi nesedela len mladá verzia Ala Pacina, ktorá to s napodobnením Alovho hlasu prehnala natoľko, že komicky šušlal. Na druhej strane Brando bol dokonalý. Celkovo som sa na seriál strašne tešil, ale mal som veľké obavy o kvality a o zmysel tohto seriálu. Ale je to absolútna pecka, ktorú si užije každý, kto má rád filmy o natáčaní filmov a staré dobré gangsterky. P.S: V celom seriály sa absolútne ani raz nerieši gender alebo rasizmus. Ide to aj dnes bez toho. 9/10. ()

Galéria (199)

Zaujímavosti (21)

  • Když se Carlo Gambino (Anthony Skordi) snaží přesvědčit Joea Colomba (Giovanni Ribisi), aby přestal veřejně podporovat svou organizaci bojující za práva italských Američanů, použije slova „máme naši vlastní věc“. Sicilská mafie často označuje sama sebe jako Cosa Nostra, což v italštině znamená „Naše věc“. (HellFire)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (viac)

Reklama

Reklama