Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizódy(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (134)

Flynn 

všetky recenzie používateľa

Naprosto vynikající seriál. Člověk co má rád Kmotra, ale i obyčejný divák, je nadšen. Dobová stylovka s množstvím faktů, které člověk znal a se spoustou dalších, které jsou novinka. Okolo natáčení byl solidní šrumec a toto zpracování to vystihlo naprosto skvostně. Člověk pak má chuť si Kmotra hned zase pustit, což jsem udělal a vychutnával si v něm ty drobnosti o kterých se v seriálu hovořilo. Skvělé obsazení, úžasní herci. Hned to zapadlo mezi mé nejoblíbenější seriály vůbec. Navíc jsem rád, že je to jednosériová záležitost a nevzniká tak z toho vaření z vody. Skvělé, skvělé, skvělé! ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Miniserie, která měla všechny předpoklady, mě strhnout. Přeci jen natáčení jednoho z nejdůležitějších a nejlepších filmů všech dob, bylo opravdu divoké a filmové/seriálové zpracování se přímo nabízelo. Bohužel seriál se zaměřuje na moc věcí a postav a ne vše je dostatečně poutavé a některé části jsem bral vyloženě jako výplň. Herecky skvělé, výpravou perfektní ale vše poutavé a podstatné by se vešlo do 5 - ti dílné série úplně s přehledem. ()

Reklama

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Seriálová dokonalost. Decentní a s úctou k autorům vytvořený pohled na to "jak natočili Kmotra". Neuvěřitelné momenty, zajímavé postavy, propletenost vztahů a velmi dobří herci často i v netypických rolích. Kdysi jsem byl v ateliérech Paramountu a z filmu je strašně cítit ta atmosféra kreativního filmového prostředí, které bojuje o své místo v záři reflektorů. Kdo alespoň víte, že Kmotr existoval, dejte si první film, pak tuhle sérii a pak znovu film. Kontext patří k umění. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Asi najlepšia dramatizácia vzniku nejakého filmu akú kedy celuloid, resp. televízna obrazovka uzreli a asi najprekvapivejší fan service, ktorých sa posledné roky rodí dosť, ale naozaj by som nečakal, že nerdovskú radosť budú mať fanúšikovia ani nie možno najprioritnejšie Krstného otca ako filmu (logicky ale aj tí), ale skôr fanúšikovia, ktorí dobre poznajú tento Hollywoodsky folklór a nespočetnekrát opísaný príbeh o tom ako film vznikal. Dnes už si to možno človek ani neuvedomí, ale začiatkom 70-tych rokov gangsterské/krimy filmy boli ako žáner niekde predsa len inde - skôr komerčné, zábavné a spotrebnejšie záležitosti, ktoré málokto vnímal ako prestíž - spravidla žánrovky tak ako sú nimi dnes akčňáky so Stathamom, slashery á la Halloween. Aj preto Krstnému otcovi počas vzniku cestu hatilo toľko prekážok - trojhodinová dráma o gangsteroch s ambíciami a záberom pomaly antickej tragédie? A v hlavnej úlohe s už dlhšie za zenitom polobláznom Brandom čo mal za sebou sériu prepadákov a kadejakých verejných/profesionálnych faux pas, a s neznámym talianskym (aby som citoval) "skrčkom" Pacinom, a na režisérskej stoličke tvorca jedného lacného hororu, komédie, muzikálu a akéhosi dramatického čohosi, z čoho určite nebolo zjavné že pre adaptáciu tejto knihy je práve on ten pravý? No kto by tomu vtedy veril, že táto zostava s týmito ambíciami dá dokopy film, ktorý formálne, obsahovo a inak budú kopírovať a vykrádať mnohí aj 50 rokov od jeho vzniku a ktorý sa vo svojom čase stane najúspešnejším filmom v histórii?  Paramount nemohol dať sebe a fanúšikom na 50. výročie Krstného otca krajší darček - všetky známe momenty, či povinné zastávky, ktoré by človek čo ten príbeh pozná čakal tam sú a aj veľa navyše. Je trochu prekvapivé že to bez problémov vydá až na 10 epizód a ani sa nevarí z vody a nenaťahuje, ale je to tak. Má to vtip, švih, a síce človek logicky vie ako to dopadne, ale napriek tomu je zábavné celý proces sledovať. Je to aj pekné okienko do old school Hollywoodu alebo filmového biznisu ako takého a toho aký je to cvokhaus. Herecky je to tiež až prekvapivo silné na všetkých frontoch - Matthew Goode Roberta Evansa vystrihol tak, že to hádam bude jeho životná úloha. Celkovo je zjavné, že za minisériou stáli ľudia, ktorí mali dobrý cit a odhad ako celú vec poňať, kde pridať, ktorý moment nechať vyniknúť. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„TENHLE FILM JE JAKO HYDRA! JEDNU HLAVU USEKNEŠ A DALŠÍ…“   Tak tohle je neuvěřitelný! Víte, mám rád třeba „Tenkrát v Hollywoodu“ pro tu nostalgickou atmosféru, která z filmu vyzařuje. Ovšem tady…. kurva tady z toho cáká a cáká a …Možná jsem se před tím mohl znova mrknout na „Kmotra“, abych si víc užil ty vtípky či pomrknutí, kterých je tady hafo. „The Offer“ je 10ti hodinovej film o filmu, jakej svět neviděl. Politika, vliv mafie, filmovej byznys, ženská emancipace, odkazy na další filmy (Love Story, Útěk, Nejtěžší yard…), herce a herečky… prostě seroš pro filmový fandy (kde ti, co znaj Kmotra, budou mít výhodu).   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) The Godfather.  2.) Chci svoje jméno na plakátu.  ///  Thx za titule „dusanho“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galéria (199)

Zaujímavosti (21)

  • Táto epizóda správne ukazuje, že Marlon Brando sa nezúčastnil na udeľovaní Oscarov v roku 1973, ale omylom je tu zúčastnený Anthony Ippolito ako Al Pacino - ten však bojkotoval v ten rok Oscary takisto. Brando poslal namiesto seba Sacheen Littlefeather (tu ju hrá neuvedená herečka), aby predniesla politický prejav proti hollywoodskemu zobrazovaniu domorodých Američanov a upozornila na patovú situáciu vo Wounded Knee. Pacino bojkotoval ako protest za to, že bol nominovaný na „Najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe“, aj keď mal vo filme viac času na scéne ako Brando (ktorý bol nominovaný na najlepšieho herca a aj to vyhral). (Arsenal83)
  • Skutočný Robert Evans (Matthew Goode) a Frank Sinatra (Frank John Hughes) sa vo filme Krstný otec (1972) nakoniec nespojili, spojil ich však zaujímavý osud v pokročilejšom veku. 6. mája 1998, počas večere na počesť režiséra Wesa Cravena, utrpel Evans mŕtvicu pri prípitku. Utrpel sériu troch mozgových príhod v rýchlom slede, zostal ochrnutý na pravú stranu a úplne neschopný hovoriť. Niekoľko dní po Evansovej mozgovej príhode Frank Sinatra zomrel na infarkt v jednej z priľahlých izieb v tej istej nemocnici. Evans, ktorý bol svedkom prevážania jeho tela, povedal, že to bola udalosť, ktorá podporila jeho túžbu zotaviť sa, čo sa mu nakoniec podarilo a začal opäť rozprávať. (Arsenal83)
  • V seriálu se diskutuje, že plakát s ansámblem postaveným do tvaru „V“ (anglicky „flying V“) není diváky příliš vítán, protože se s postavami nedokážou ztotožnit. Jeden z plakátů seriálu má přitom právě tento vzhled. (tom.nosek)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (viac)

Reklama

Reklama