Reklama

Reklama

Železničná stanica v Bratislave 2.9.1933. Pri rutinnej kontrole zamestnanec Československých dráh krátko po deviatej ráno našiel vo vozni tretej triedy kufor. Previazaný bol remeňom a špagátom. Jeho obsah bol priam desivý. Nachádzala sa v ňom odrezaná hlava asi 25-ročnej ženy a dve ženské nohy.... (RTVS)

Recenzie (2)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Legendární případ který se tu určitě musel objevit. No a podle toho co bylo teď nedávno publikováno už je asi tahle záhada vyřešena a pravděpodobný vrah odhalen. Nutno uznat, že to do sebe v hodně věcech zapadá, ale s úplnou jistotou to stejně nikdo úplně říct nemůže. Uff já mám za sebou každopádně kompletní komentáře k celému tomuhle unikátně morbidnímu seriálu pro silné povahy. Byla to velká výzva kterou jsem dlouho odkládal a jsem rád, že jsem se k tomu vyhecoval a všichni co máte odvahu a silný srdce to můžete dát taky.95% ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

O tomto případu toho bylo napsáno, zdokumentováno opravdu dost – navíc se stal námětem i různých epizod některých seriálů (Major Zeman, atd…). Jo prostitutky to neměly nikdy moc lehké a často se právě ony stávaly obětmi různým vrahů a nejen Jacka Rozparovače. Faktem je, že vrah nebyl nikdy dopaden a to i díky počáteční laxnosti vyšetřovatelů, kteří se zezačátku dopustili spousty chyb při zajišťování a zjišťování stop. Existuje spousta dedukcí, jak se to všechno mohlo stát, ale skutečnou pravdu a totožnost vraha se už asi nikdy nedozvíme. Nicméně slušné zakončení této velmi solidní kriminální série, kterou jsem hltal díl po dílu. ()

Reklama

Zaujímavosti (4)

  • Natáčania epizódy sa zúčastnil JUDr. Miloslav Jedlička, pôvodný autor obsahu webovej stránky kriminalistika.eu, ktorá sa o. i. zaoberá najvážnejšími kriminálnymi prípadmi na území Slovenska a Česka. (AxelWers)
  • Vražda prostitútky Otýlie Vranskej je spomenutá v seriáli 30 prípadov majora Zemana (od r. 1974) v epizóde s názvom Kvadratúra ženy (1976). O prípade je ale chybne hovorené ako o prípade nálezu dvoch kufrov v Bratislave v roku 1934 (v skutočnosti jeden skončil v Košiciach). Samotná epizóda Kvadratúra ženy bola inšpirovaná iným skutočným prípadom (vraždou Herty Černínovej z roku 1951). (AxelWers)
  • Jediná epizóda v seriáli, v ktorej sme sa nedozvedeli verdikt súdu, keďže páchateľa sa doteraz nepodarilo odhaliť, hoci v roku 2017 sa od českých kriminalistov objavili informácie, že vďaka DNA testom sú už blízko k vyriešeniu tohto prípadu. (AxelWers)

Reklama

Reklama