Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sériovým vrahom bol v tomto prípade Jozef Slovák. Jeho činnosť prebiehala v rokoch 1990 až 1991. V českom meste Benešov boli v auguste roku 1990 nájdené pozostatky Moniky O. V rovnakom období boli nájdené pozostatky Vladislavy M. na bratislavskom Kamzíku. Dôvodom úmrtia bolo uškrtenie. 26. júna roku 1991 bola z dôvodu pomsty v bratislavskej mestskej časti Záhorská bystrica zavraždená Diana L. V auguste roku 1991 boli nájdené pozostatky Anny K. v bratislavskej Železnej studničke. Dôvodom úmrtia bolo opäť uškrtenie. Motívy vrážd boli sexuálne, respektíve finančné. V jednom prípade šlo o pomstu. Jozef Slovák bol za viacnásobnú vraždu odsúdený na doživotie. (Patrik200s)

(viac)

Recenzie (4)

FeriusParfax 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

„Nikto nevie, prečo museli jeho rukou zomrieť 4 mladé ženy.“ Tak to se snad neví u žádných podobných bláznů… Zdál se mi, jako všichni ostatní. Dělalo mu to zkrátka dobře. Očividně to musí být vždy extrémně intenzivní zážitek, když si i po tolika letech podobní „lidé“ pamatují, s jakou razancí a kam vedli údery, kam je schovali, co u toho dělali a cítili. Všichni jsou jako přes kopírák… Jednalo se o trošku slabší díl, ale i tak opět zajímavý a podávaný s naprostou faktickou chladností. Líbí se mi, že vypravěč zkrátka jen popisuje události a nijak se citově neangažuje. Škoda životů. Ani k tomu nemuselo dojít, kdyby nebylo nesmyslných amnestií, které jen podkopávají právní systém a tvrdou práci lidí. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Bezcitná bestie – sériový vrah - nadprůměrné intelektové schopnosti, agresivita, výbušnost a zvýšený egocentrismus – tím vším se může „chlubit“ Jozef Slovák. Díky presidentské amnestii mohl vesele vraždit, pak se defakto sám přiznal ke čtyřem vraždám mladých dívek a vyšetřovatele dovedl na místo, kde našli jejich mrtvoly (u dvou z nich). Důvod proč je zabil, nikdy neřekl, za to s velkou radostí ukazoval a popisoval, jak to provedl…Nutno podotknout, že naivita a důvěřivost samotných dívek mu to hodně ale hodně usnadnila… ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jo jo po amnestii tady nebylo zrovna bezpečno a tenhle nadprůměrně inteligentní a šaramantní sériový vrah který rozhodně nebyl žádným politickým vězněm, ale už před tím regulérně seděl za vraždu a z kriminálu neměl být nikdy předčasně propuštěn je toho důkazem. Důsledkem toho vyhasli další životy a kdoví kdyby mezi ním a jednou z jeho obětí nebyla přímá spojitost na základě čehož se na něj vyšetřovatelé zaměřili jestli by těch vražd tenhle falešný major Richard Forman pohybující se nejen pod touto uměle vytvořenou identitou  a prokazující se falešnými průkazy nezvládnul i víc. Každopádně na doživotí zaslouženě a určitě další nářez díl.95% ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Ďalšia časť kriminálneho cyklu je venovaná Jozefovi Slovákovi, ktorý sa v 90. rokoch preslávil ako sériový vrah mladých dievčat v okolí hlavného mesta. Ak neberieme do úvahy Ondreja Riga jedná sa o najväčšieho psychopata, ktorý sa po Havlových amnestiách dostal na slobodu. Prevedenie: Najviac ma šokovalo to, ako spolupracoval s políciou a vyslovene si to užíval. Keď už nemal ďalšie karty v rukáve stal sa nezaujímavým, tak strieľal iba slepé náboje. Ale dovtedy to bola všetko iba hra z jeho strany. Pekne o tom píše Dominik Dán v knihe - Mucholapka. Odporúčam si ju prečítať a možno pochopíte lepšie správanie tohto indivídua, ktoré nemalo dostať druhú šancu v podobe amnestie. 92% ()

Zaujímavosti (8)

  • V roku 2019 Dávid Kičin napísal knihu "Príbeh vraha s trestom na doživotie", ktorý je síce o inom vrahovi odsúdenom na doživotie, ale je v nej spomenutý aj Jozef Slovák. Menuje ho plným menom, rovnako ako obete a miesta činu. Akurát, že si tam dodal to, čo v Slovákovom spise nikdy nefigurovalo. To, že svoje obete, mŕtve či tesne pred vraždou, znásilňoval. Väzňa to pobúrilo. Aj keď spáchal neodpustiteľné veci, odmieta výmysly vydávané za fakty. To, že v knihe sú nepravdy, potvrdil aj bývalý detektív JUDr. Jozef Vachálek, muž, ktorý Slovákov prípad vyšetril a dostal sériového vraha za mreže. Slovák sa môže obrátiť na advokátsku kanceláriu, otázne je, či tá bude mať o prípad záujem a najmä, či on bude mať na to peniaze. V každom prípade môže začať občianskoprávny spor, čo vraj urobí, ak bude Kičina žalovať za ohováranie. [Zdroj: Pluska.sk] (Raccoon.city)
  • Pred rokmi vyšiel v časopise Šarm článok o Jozefovi Slovákovi. Šarm si na letisku kúpila vysokoškoláčka, ktorá študovala v Štokholme psychológiu. Natrafila v ňom na rozhovor a ukázala ho svojmu švédskemu profesorovi. Práve chystal filmový dokument o psychologickom fenoméne, prečo nebezpeční zločinci tak fascinujú ľudí, špeciálne ženy. Švédskeho profesora Dahléna Slovákova spoveď v Šarme zaujala a napísal mu, že chce, aby vystúpil v jeho filme a rád by prišiel nakrúcať do Leopoldova. Správa väznice to však napokon zamietla. Slovák, ktorý nevie po anglicky, to nemal ako Dahlénovi oznámiť. Vtedy si spomenul na vysokoškoláčku. Profesora sa jej naozaj podarilo vyhľadať, ukázalo sa však, že medzičasom už film dokončil. [Zdroj: Pluska.sk] (Raccoon.city)
  • Slovák spáchal vo veku 27 rokov svoju prvú vraždu. Udiala sa v lete roku 1978, kedy zavraždil mladú 21 ročnú Juhoslovanku Blažicu. (Patrik200s)

Reklama

Reklama