Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o právnikovi z chudobných pomerov, ktorý sa poctivou prácou vyšplhal na spoločenskom rebríčku a vedie úspešnú prax. Keď však kvôli prípadu spred niekoľkých rokov padne na tohto poctivého človeka podozrenie, jeho žena odchádza do Európy, kým škandál prehrmí a necháva ho s problémami samotného. Tak zrazu spoznáva, kto sú jeho skutoční priatelia... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (6)

Jelly 

všetky recenzie používateľa

nemám rád ukecané filmy a tady se mluvilo s ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta kadencí 99% doby. kdyby mě někdo nutil být v hale s tou spojovatelkou, určitě by se stalo něco strašného. :-) nezajímavější předválečný film jsem asi neviděl. PS: k těm titulkám STV - často byly ještě špatně načasované :-) ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Velice dobré drama o několika kritických dnech jednoho významného právníka neopustí celých osmdesát minut prostředí kanceláře, přesto se odehrává ve skoro ďábelském tempu. Naštěstí nedojde na žádné moralizování a tlačení na emocionální pilu, jak by se dalo čekat. Výtečné herecké výkony, svižná a nápaditá Wylerova režie, chytrý scénář - Counsellor at Law doporučuji opravdu vřele. P.S. Samotného filmu se to netýká, ale titulky Slovenské televize byly opravdu zvláštní - jako by tam šetřili každým písmenem. Dlouhé promluvy byly přeloženy jednou, dvěma holými větami, a to ještě VELMI volně. Místy dokonce titulky chyběly úplně. Těžko říct, co z filmu (zvlášť když se tu drmolilo ostošest) mohl mít člověk bez znalosti angličtiny... ()

Reklama

Lir 

všetky recenzie používateľa

"Simon & Tedesco, who´s calling please?" - znova a znova a znova... Táto veta príjemne otravnej spojovateľky mi v hlave rezonuje hádam dodnes. Ale film toho ponúka viac - okrem iného aj pohľad na workoholizmus ako cestu do priepasti i zmysel života idúc ruka v ruke... Chytí vás a nepustí... Ale oči (titulky) a uši treba mať na stopkách, tempo reči je tu ozaj pekelné... ()

ddf76 

všetky recenzie používateľa

Cely film se odehrava v kancelari advokata George Simona, ktereho hraje energicky John Barrymore (znamy treba z filmu Lide v hotelu, kde hral hoteloveho zlodejicka). Hrouti se mu kariera, kdyz ho zacinaji vysetrovat za to, ze opatril klientovi falesne alibi. ..... . Tento konverzacni film, ktery neni nejak natahovany, takze 80 minut ubehne jako voda. ()

-ELFKA- 

všetky recenzie používateľa

Veľmi sympatická je hlavne stotopáž Právneho zástupcu. ktorá beží neuveritelne rýchlo. Táto konverzačná dráma má svoje čaro. Kedže dej sa odohráva v jednej kancelárii, herci maju priestor len a len pre seba a aj ho patrične využívajú. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (2)

  • Herec Paul Muni mal záujem o úlohu Georgea Simona, ale kvôli svojej nedávnej (v tom čase) zmluve s Warner Bros. a iným filmovým projektom musel úlohu odmietnuť. (Reverse01)

Reklama

Reklama