Reklama

Reklama

Wednesday

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Wednesday (2022) 

Veľmi dobre rozumiem tomu, prečo je Wednesday fenoménom doby. Učím totiž na strednej umeleckej škole a tam polovica žiačok pripomína Wednesday a v novom roku ju už bude pripomínať väčšina a asi sa táto mánia prenesie aj na chlapcov. Ale k veci, Wednesday je projektom primárne určeným pre teenagerov, takže pre nás starších ide o starú látku v novom, nie úplne prirodzenom, šate. Našťastie nejde o svätokrádež, naratív celkom funguje, len skrátka si treba vopred ujasniť, do akej cieľovej skupiny patríte. ()

Prokletá dívka Wednesday (2022) (S01E01) 

Rozhodne ma najviac na pilote seriálu z dobre známeho vesmíru bavili Wednesdayine hlášky. Asi budú v tejto kadencii pokračovať naprieč celou sériou. Už menej ma bavil svet, do ktorého je príbeh jej školských rokov zasadený. Rozohráva sa tu väčšia fantasy zápletka v štýle Harryho Pottera a či som zrovna na to v prípade Addamsovcov pripravený, si nie som istý. Burtona príliš necítiť, snáď až na vizáž hlavnej postavy a interiér jej izby. ()

Přítel, nebo vrah (2022) (S01E03) 

Zatiaľ najlepšia epizóda. Zrejme preto, lebo sa tu vystrieda viacero prostredí a pozrieme sa aj do minulosti a nebola by to scéna z tohto fikčného sveta, ak by nešlo o niečo spojeného s čarodejnicami a ich upaľovaním. Do minulosti sa dostane aj Wednesday a začne si spájať veci minulé s vecami prítomnými a vecami budúcimi. Poteší, respektíve pobaví aj scéna so sochou a aj ten pohľad zo sprchy do zrkadla. ()

Co člověk zasévá, to smrtka sklízí (2022) (S01E05) 

Keď ide v prvom rade o priamočiaru detektívku, hneď sa na to lepšie pozerá. Ubieha to rýchlejšie. vzhľadom na to, že celý prípad z minulosti sa aj osvetlí, neobsahuje to vatu, čo sa o predchádzajúcich častiach povedať nedá. A potom je aj ten humor zábavnejší. Chcel by som vidieť ten moment, kedy Wednesday dostala svoju prvú sadu na vykopávanie hrobov a bola tak šťastná, že sa skoro usmiala. ()

Něco za nic (2022) (S01E06) 

Konečne má seriál aj nejakú tú psychologickú hĺbku, i keď stále skôr v mantineloch diela pre teenagerov. Wednesday má plán a návšteva starého príbytku je atmosférická a strašidelná, zároveň ale scenár poukazuje na to, že týmto plánom hlavná postava ohrozila životy svojich kamarátov a že skrátka teraz nie je ona tá, ktorá by mala pravdu a cynizmom to neobkecá. ()

Čert aby se v tobě vyznal (2022) (S01E07) 

Tak tu mám bohužiaľ problém s tým, že Wednesday rieši pravdepodobného páchateľa a asi je každému jasné, že to musí byť niekto iný. No a v závere prichádza prekvapenie, ktoré ma, úprimne, skôr sklamalo. Na scénu prichádza strýko Fester a i keď ide aj v tomto prípade o dobre napísanú postavu, jej predstaviteľ mi príliš nesadol. ()

Requiem pro krkavce (2022) (S01E08) 

Potvrdila sa mi teória, kto stojí za prebudením Hydea a tento zvrat ma potešil. Stále ale nie som uzrozumený s identitou samotného monštra, myslím, že sa tvorcovia mohli viac s touto detektívnou líniou viac vyhrať a pripraviť údernejšie prekvapenie. Ale ide o čisto subjektívny dojem a verím, že pre mnohých divákov práve tento moment z predposlednej epizódy patrí k vrcholom série. No a záver finále je tak trochu už nasilu. Že sa bude pokračovať a všetko zlo nebolo porazené, je myslím jasné každému. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama