Reklama

Reklama

Wednesday

(seriál)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(16)

Chytrá, sarkastická a tak trochu bezcitná? Wednesday Addamsová vyšetřuje sérii vražd a tu a tam se na Akademii Nevermore s někým spřátelí. Udělá si ale i pár nepřátel. (Netflix)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (602)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Wednesday je zde puberťačka, takže ať už chce nebo nechce, musí nutně řešit potíže s dospíváním a vztahy. Na rozdíl od filmů s Ricci série není vtipná, zato se zabývá strašidelně-detektivní zápletkou. Postava Wednesdey není temná z podstaty, ale její odmítavý postoj k světu a návodům, jak by ho měla správně prožívat, je pro ni obranou a štítem. Vadil mi Gomez, kterého tady hrál velmi nepohledný herec – naštěstí jen v pár sekvencích. Morticia Catherine Zeta-Jones byla nevýrazná. Namaskovanou Christinu Ricci jsem nepoznala. A scéna tance na večírku se fakt povedla. A pomocná ruka je super. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Vlastne príjemne prekvapenie. Rodinu Addamsovcov celkom poznám, videl som animáky aj filmy, ale prečo tento seriál mal byť iba o Wednesday som nepochopil. No o to viac som bol prekvapený keď som videl ako dobre to funguje. Veľkým plusom je podiel Tima Burtona, pre ktorého je tento príbeh ako stvorený. Škoda, že nerežíroval všetky diely. Od Burtona sa hudobný skladateľ Danny Elfman asi nikdy neodtrhne a tak aj hudobný motív sa podaril a dal spomenúť na Burtovky s deväťdesiatok. No najväčší ťahák filmu je jednoznačne Jena Ortega ako Wednesday, ktorá si celý seriál vystačí s jedným kamenným výrazom. Dialógy majú šťavu a detektívny príbeh vás zaujme až do konca. Spokojnosť, teším sa na ďalšiu sériu. ()

Reklama

Algernons 

všetky recenzie používateľa

Jenna Ortega jako Wednesday neuvěřitelně válí a je to jeden z top castingu posledních let! Ostatně ona, Věc a ostatní obsazení a jejich postavy jsou hlavním táhákem v této temně vtipné divnosti. Jedná se o přijemnou školní záležitost alá Harry Potter s Burtonovským stylem a hravostí a je to jednoduše přijemná podivaná. Samotná gradace příběhu i záhada lehce pokulhává a jde o dost předvidatelnou podívanou, která má trochu krkolomnější a né úplně uspokojivý zakončení a ty payoffy nebyly tak silný, jak by mohli být. Avšak jde o příjemnou podivanou u které jsem měl většinu času jemný úšklebek radosti (Hlavně v první půlce seriálu). Jako pohodovka na večer je to ideální. 7/10. ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

"Please excuse Wednesday, she’s allergic to color." Rodinu Addamsovcov s Christinou Ricci v úlohe čiernovlasej maniačky mám naozaj veľmi rád. Na obidvoch filmoch som si zamiloval ten všadeprítomný a neskutočne zábavný čierny humor, na ktorom boli všetky príbehy založené. A práve ten mi vo Wednesday chýbal asi najviac... Celkom som sa na zhliadnutie tejto minisérie aj tešil, veď predsa predstavuje comeback Addamsovcov (dvojicu priemerných animákov nepočítam) a dokonca aj návrat samotného Tima Burtona 😮, ktorý od roku 2019 nerežíroval žiadny film a od roku 2016 nerežíroval žiadny NAOZAJ DOBRÝ film... Som celkom rád, že hlavnou postavou príbehu je Wednesday a ostatní členovia rodiny sa tu veľmi neobjavujú. Nemôžem uveriť tomu, ako mohli tvorcovia do úlohy charizmatického romantika Gomeza Addamsa vybrať (bez urážky) 150-kilovú nesympatickú ozrutu, z ktorej nič dobré nejde... Ale proti ostatným Addamsovcom nič nemám, tí boli fajn (inak sa to popísať ani nedá). Ale aj napriek tomu dúfam, že je všetkým jasné, že tou najlepšou a najautentickejšou Wednesday Addamsovou bude už navždy Christina Ricci (aj keď je dosť možné, že Jenna Ortega jej mierne šliape na päty). Z postáv sa presuniem ku príbehu... Nápad s kombináciou detektívky a nezaujímavého Rokfortu sa mi aj celkom pozdával, ale celý čas ma trochu iritovalo to, ako sa všetko snaží byť nejakým spôsobom tajomné a mne to tak ani v najmenšom nepripadá. Ďalej ma ešte nebavilo to, ako všetci všetko berú veľmi vážne a občasné vtipné hlášky ma pobavili asi iba dvakrát... Addamsovci pre mňa vždy predstavovali zmes kvalitného čierneho humoru, kde sa veci nemusia brať až tak vážne a práve vďaka tomu som sa na nich aj smial, no v tejto minisérii mi to dosť chýbalo... A je aj celkom škoda, že iba jednu epizódu som bol ochotný ohodnotiť plnou paľbou a to aj tak až potom ako v závere zaznela METALLICA (respektíve Apocalyptica)... Skúsim to zhrnúť, Wednesday je pekne spracovaná a dobre natočená miniséria, ale nepríde mi ako niečo, čo si nejakú dlhšiu dobu zapamätám... A preto túto minisériu odporúča iba 7 pobehujúcich rúk z 10. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Takže je definitívne jasné, že neviem pozerať seriály. Za mńa rovnaký shit ako Mando alebo Stranger Things. Totálne rozťahané, lacno vyzerajúce a navyše nepochopili v čom je sila konceptu originálu a hlavne titulnej postavy. Čaro Adamsovcov fungovalo na ich výnimočnosti v realistickom svete, čo sa zasadením do nadprirodzeného svta stráca a Wednesday bola cool ako decko. 99% teenagerov sa správa podobne. Škoda. Tešil som sa. A po filmárskej stránkeje Burton úplne v prdeli. Jedine scéna s cellom na streche je krásna. 5/10 Videné 4 časti a dokukám to iba kvôli dcére (pred ktorou musím hrať nadšenie :) ) ()

Galéria (424)

Zaujímavosti (60)

  • Telefónne číslo, na ktoré má Tyler zavolať, je (413)555-1938, pričom posledné štyri číslice z roku 1938 sú rokom, keď časopis The New Yorker prvýkrát uverejnil komiks Charlesa Addamsa "Rodina Addamsovcov". (molcan2)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Vřískot opouští i Jenna Ortega

Vřískot opouští i Jenna Ortega

22.11.2023

Ne, nevidíte dvojmo. Obsazení sedmého Vřískotu skutečně odpadává rychleji, než kdyby herečky likvidoval samotný zabiják Ghostface. Pouhých několik hodin po zprávách, že populární hororovou sérii po… (viac)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (viac)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (viac)

Reklama

Reklama