Reklama

Reklama

Osloboďte Britney Spears

(TV film)
  • Česko Osvoboďte Britney Spears (viac)
USA, 2021, 74 min

Réžia:

Samantha Stark

Kamera:

Emily Topper

Hudba:

John E. Low

Hrajú:

Britney Spears (a.z.), Kevin Tancharoen, Daniel Ramos, Paris Hilton, Adele (a.z.), Anderson Cooper (a.z.), James Corden (a.z.), Simon Cowell (a.z.) (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Dokument, který připravil slavný deník The New York Times, mapuje kariéru popové ikony Britney Spears od jejích začátků v kostelním sboru a The Mickey Mouse Clubu až po soudní spory s otcem o opatrovnictví. Ukazuje Britney nejen jako neuvěřitelný talent a holku z malého amerického městečka, která se vydala za slávou, ale také jako idol mladých lidí, dříče, diskutovanou morální autoritu, matku nebo objekt nekonečného zájmu médií a paparazzi. Režisérka Samantha Starková poskládala mozaiku z výpovědí lidí, kteří se se zpěvačkou v určitých částech jejího života znali nejlépe, fanoušků bojujících o ukončení opatrovnictví, novinářů, bulvárních fotografů, právníků a dalších. Film obsahuje nejen záznamy z reportáží bulváru, televizních rozhovorů, které mnohdy dohnaly Britney až k pláči, ale také rodinné fotografie, videa či ukázky z koncertů. (TV Nova)

(viac)

Recenzie (36)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Tak NYT sa rozhodli robiť dokumenty. Dobrá správa je, že človek teraz nemusí vyše hodiny čítať longread a môže si to rovno pozrieť. Zlá správa je, že štandardné súčasné longready sú násobne lepšie napísané, než je toto nakrútené. Zo 74 minút sa dokument nezmyselne venuje polhodinu predstavovaniu divákom, kto je to Britney Spears (It's Britney, bitch!), aby sa až v poslednej polhodinke dostali k problému "conservatorship". Výsledok je tak technicky zručnejšia varianta na americké televízne dokumenty o celebritách. Showbiz pre mestských intelektuálov. Je to štýlovejšie ale stále pomerne povrchné. Čo ma ale vyslovene vytočilo je neprístojný priestor pre papparazzi fotografa, ktorý sa tam snaží štylizovať za dobráka, ktorý vlastne len robil, čo Britney chcela. No isteže.. ()

ChArLeNe 

všetky recenzie používateľa

Paparazzi a bulvár sú dôvodom, prečo si oholila hlavu a prečo zaútočila na auto paparazzov. Jej verejné mentálne zrútenie je dôvodom, prečo prišla o deti a prečo bola legálne zbavená práv. Všetko na seba nadväzuje, čiže je podstatné hovoriť o tom, ako sa k nej správali paparazzi a bulvár. To, že ako sa paparazzi a bulvár správajú nie je nič nové neznamená, že je to v poriadku. Ďalej dokument je skôr pre širokú verejnosť, ľudia, ktorí nesledovali celú kariéru Britney, preto ide chronologicky od úplných začiatkoch jej kariéry. A tým, že dokument hovorí o skromných začiatkoch dievčaťa z juhu, tak tým Britney poľudšťuje, keďže celebrity sú často brané niečo ako nadľudské bytosti, a že ani nie sú ľudia, ktorí majú city, a preto paparazzi a bulvár si s nimi robí čo chce. | Arsenal83: Čiže na zarábanie miliónov a na verejné vystupovanie spôsobilá je, ale na to, aby si sama zariaďovala život na to spôsobila zrazu nemá byť, aha. No a presne o tom to je. A druhá vec, nevidím, žeby Kanye West bol zbavený práv preto, že to nemá v hlave v poriadku. Fanúšikovia, ktorí stoja za hnutím čítali súdne záznamy, o prípade sú informovaní. Korupcia, zle napísané zákony a pošramotené súdnictvo sa nedeje len na Slovensku. ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Fandové - pro fandy. Dokument neobsahuje mnoho důležitých postav z reálného příběhu jedné reálné popstar. Ani ona sama, ani její rodina a nikdo podstatný z její současnosti se neobjeví. Takže jsou závěry snímku snadno zpochybnitelné. Na druhou stranu ukazuje velmi dobře dospívání pod neskutečným tlakem, které si Britney musela protrpět a popravdě, je docela zázrak, že to skončilo jen jedním oholením hlavy (a co je komu vlastně do toho!) a pár pobyty na odvykačce. Vsadila bych se, že většina lidí by to odnesla mnohem hůř. Velmi dobře ukázaná rovněž i manipulace a vlezlost médií, stejně jako veřejnosti, kteří si všichni osvojují právo radit a soudit někoho, koho neznají. Dost drzé, urážlivé a hnusné. SHRNUTÍ: Myslím, že Britney by měli osvobodit. Pokud si to sama přeje. ()

FOCKE_WULF 

všetky recenzie používateľa

Nebohá dívka. Britney pochází z nízkých poměrů, díky pěveckému talentu se dostala mezi top celebrity, zbohatla. Tlak na svoji osobu neustála, přeplo jí, oholila si hlavu, dostala opatrovníka. A proč jí paparazzi sledovali a byli tak neodbytní? Protože jedna fotka Britney se dá prodat za milión dolarů. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nejakí blbí fanúšikovia sa budú starať do súkromia jednej milionárky, ktorá to už dlhšie nemá v hlave v poriadku a budú sa domáhať vraj spravodlivosti, lebo spravodlivosť je to, čo povedia fanúšikovia? Získal opatrovníctvo jej foter násilím, alebo o tom museli kompetentní rozhodnúť? Bolo správanie sa Britney Spears za posledné roky na takej úrovni, aby sme ju považovali za spôsobilú samostatného uvažovania, výchovy detí, rozumného hospodárenia? O tom by mali rozhodovať ľudia na svojich miestach a nie fanúšikovia, čo vidia svet len cez Instagram. Inak je dokument celkom dobrým prierezom kariéry v spojitosti so súkromným životom, poukazuje na to, že bulvár je proste sviňa, na druhej strane je jednostranne orientovaný v prospech Britney. A ona si pri tom všetko nemala najať ochrankárov, ale rovno vojenskú čatu, tí by tým špinavým paparazzi poriadne premiešali vnútornosti. ()

Zaujímavosti (2)

  • Režisérka filmu odhalila, že Britneyn otec Jamieho a jeho tím sa snažili zastrašiť The New York Times právnikmi, aby zastavili uvedenie tohto dokumentu. (dwdb)

Reklama

Reklama